امام حسین علیه‌السلام:  بخشنده‌ترین مردم کسی است که به آنکه امید ندارد و درخواست یاری نکرده، کمک کند و ببخشد. (کشف الغمه، ج ۲، ص۳۰) 

دوگانه‌های کاذب؛ سد راه فرزندآوری

امیر مؤمنان علی علیه السلام : آنها (زنان) نزد شما امانت هاى خدا هستند، آزارشان نرسانید و بر آنها سخت نگیرید.
(مستدرک، ج ۲، ص ۵۵۱)
 
 
دوگانه‌های کاذب؛ سد راه فرزندآوری
دکتر صابر جباری فاروجی، (سرپرست اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت) گفت: ما الآن، به سرعت در حال حرکت به سوی سالخوردگی جمعیت هستیم و تجربه کشورهایی که مانند ما در این وضعیت قرار داشته‌اند، نشان‌دهنده این بوده است که مسائل فرهنگی، نقش مؤثرتری در فرزندآوری دارند. برای مثال در کشوری مانند ژاپن، سوئد، آلمان و... مشوق‌هایی اقتصادی برای فرزندآوری وضع شد که این مشوق‌های اقتصادی، بسیار بهتر از ما بود؛ اما نتوانستند به جوانی جمعیت، آن طور که مطلوب است، دست پیدا کنند. روسیه، تلفیقی از مشوق‌های اقتصادی و فرهنگی را برای تشویق به فرزندآوری ایجاد کرد و این مسئله، باعث موفقیت این کشور در نیل به هدف افزایش جمعیت شد. برای مثال، علاوه بر ارائه مشوق‌های اقتصادی، خانواده‌های دارای فرزند زیاد، می‌توانند یک روز در کاخ کرملین با آقای پوتین هم‌نشین باشند و غذا بخورند. این مسئله، باعث فرهنگ‌سازی درباره ارزش مادر و پدر شدن و فرزندآوری شد.
ایجاد برخی انگاره‌های ذهنی و دوگانه‌ها، باعث شده که افراد، کمتر به سمت فرزندآوری سوق پیدا کنند؛ برای مثال دوگانه تحصیل و ازدواج، ادامه تحصیل و فرزندآوری، اشتغال و فرزندآوری و... از جمله دوگانه‌های کاذبی است که در ذهن برخی افراد، جا افتاده است.
باید قبول کنیم که برخی از انگاره‌های ذهنی غلط، به دلیل برخی سیاستگذاری‌های اشتباه، در ذهن افراد، جا افتاده است؛ زیرا بسیاری از زنان با فرزنددار شدن، از کار و تحصیل باز می‌مانند یا مثلاً تا پیش از این، زنان پزشکی که می‌خواستند در دوره دستیاری پزشکی تحصیل کنند، دچار محدودیت‌هایی بودند و نمی‌توانستند از حقوق و مزایا در دوران مرخصی زایمان بهره‌مند شوند که این مسئله با پیگیری وزیر بهداشت حل شد. در کل، بررسی‌ها نشان می‌دهد که اگر فرهنگ‌سازی انجام نشود، نمی‌توانیم از ابربحران جمعیتی به خوبی عبور کنیم.