مطالعات مختلف نشان میدهد که میوه عناب ممکن است فواید چشمگیری برای سلامتی سیستم عصبی، ایمنی و گوارش بدن داشته باشد. این خواص عبارتند از:
۱ . سرشار از آنتیاکسیدان
میوههای عناب سرشار از ترکیبات آنتیاکسیدانی متعددی هستند که در درجه اول شامل فلاونوئیدها، پلی ساکاریدها و اسیدهای تریترپنیک است. آنها همچنین حاوی سطوح بالایی از ویتامین ث هستند که به عنوان آنتیاکسیدان نیز عمل میکند. آنتیاکسیدانها ترکیباتی هستند که میتوانند از آسیب ناشی از رادیکالهای آزاد اضافی جلوگیری کنند. تصور میشود که آسیب رادیکالهای آزاد، عامل اصلی چندین بیماری مزمن از جمله دیابت نوع ۲، بیماری قلبی و برخی از سرطانها باشد. یک مطالعه حیوانی نشان داده که فعالیت آنتیاکسیدانی فلاونوئیدهای عناب، به کاهش استرس و التهاب ناشی از آسیب رادیکالهای آزاد در کبد کمک میکند. در واقع، بیشتر فواید میوه عناب، به محتوای آنتیاکسیدانی آن مربوط میشود.
۲. بهبود عملکرد مغز
مطالعات حیوانی نشان میدهد که مصرف عناب ممکن است عملکرد حافظه را بهبود ببخشد و به محافظت از سلولهای مغز در برابر آسیبهای ناشی از ترکیبات تخریبکننده اعصاب کمک کند. حتی تحقیقات روی موشها نشان میدهد که عصاره دانه عناب ممکن است به درمان زوال عقل ناشی از آلزایمر کمک کند.
با این حال برای درک کامل اینکه چگونه عصاره عناب ممکن است بر مغز و سیستم عصبی انسان تأثیر بگذارد، تحقیقات انسانی بیشتری مورد نیاز است.
۳. کمک به افزایش کیفیت خواب و درمان بیخوابی
عناب در طب گیاهی به طور گسترده برای بهبود کیفیت خواب و افزایش عملکرد مغز استفاده میشود. تحقیقات اخیر هم نشان میدهند که آنتیاکسیدانهای منحصر به فرد عناب ممکن است مسئول این اثرات باشند. همچنین این میوه اغلب توسط پزشکان سنتی برای کاهش اضطراب تجویز میشود.
یک مشاور تغذیه میگوید عناب به دلیل اثر آرامبخشی که بر بدن دارد، به عنوان یک درمان طبیعی برای بیخوابی استفاده میشود. این میوه سرشار از ترکیباتی مانند سروتونین و ملاتونین است که میتواند به تنظیم الگوهای خواب و افزایش آرامش کمک کند. همچنین این میوه حاوی ساپونینهایی است که خاصیت آرامبخشی و خوابآور دارند.
چنانچه از مشکلات خواب و بیخوابی رنج میبرید، خوردن یک فنجان چای عناب را پیش از رفتن به تختخواب امتحان کنید.