نظر مراجع تقلید درباره انتخابات و شرکت در آن
به گزارش خبرگزاری حوزه، با توجه به آغاز تبلیغات کاندیداهای چهاردهمین دوره ریاست جمهوری و تاکیدات فراوان بر جلب مشارکت حداکثری و حضور پرشور مردم در پای صندوقهای رأی، خبرگزاری حوزه مروری بر دیدگاهها، نظرات و تاکیدات برخی از مراجع معظم تقلید پیرامون شرکت در انتخابات کرده، از جمله نظر آیات عظام امام خمینی (ره) رهبر کبیر انقلاب، حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب، آیت الله العظمی مکارم شیرازی، آیت الله العظمی سبحانی، آیت الله العظمی نوری همدانی، آیت الله العظمی شبیری زنجانی، آیت الله العظمی جوادی آملی و آیت الله العظمی مظاهری که در انتخاباتهای متعدد علاوه بر اینکه خودشان در پای صندوقهای رأی حضور پیدا کردهاند، به برگزاری انتخابات، حضور حداکثری و انتخاب فرد اصلح تاکید کرده و بعضاً شرکت در آن را لازم، وظیفهای شرعی، اسلامی و الهی دانستهاند که بیانات این بزرگان را در ادامه میخوانید:
حضرت امام خمینی (ره):
وصیت من به ملت شریف آن است که در تمام انتخاب، چه انتخابات رئیس جمهور و چه نمایندگان مجلس شورای اسلامی و چه انتخابات خبرگان … در صحنه باشند و اشخاصی که انتخاب میکنند، روی ضوابطی باشد که اعتبار میشود، … مراجع و علمای بزرگ تا طبقه بازاری و کشاورز و کارگر و کارمند، همه و همه مسئول سرنوشت کشور و اسلام میباشند؛ چه در نسل حاضر و چه در نسلهای آتیه، و چه بسا که در بعض مقاطع، عدم حضور و مسامحه، گناهی باشد که در رأس گناهان کبیره است.
حضرت آیتالله خامنهای:
ـ شرکت در انتخابات نظام جمهوری اسلامی برای افراد واجد شرایط، یک وظیفه شرعی، اسلامی و الهی است.
ـ مسئلهی مهمّی در مقابل مردم ماست که آن، مسئلهی انتخابات ریاست جمهوری است. من از همهی ملت ایران تقاضا میکنم که با روشنبینی و هوشمندی و تیزبینی خود، به این مسئله به صورت یک مسئلهی ملّی و تاریخی نگاه کنند و آن را دستکم نگیرند. البته در شروع انتخابات، بخصوص در تبلیغات، هر کسی و هر جمعیتی گزینهای دارند؛ کسی را میخواهند انتخاب کنند و او را بر دیگران ترجیح میدهند. اینجا، جای خطرناکی است و میدانی است برای اینکه خدای نکرده صفات بد در انسان بروز پیدا کند. این، خطری در راه انتخابات است که یک تجربهی بزرگ محسوب میشود. همه با همّت؛ اما با حسن خلق و روشنبینی و امید و روی خوش و دل خوش با این قضیه مواجه شوند، آرای زیادی را در صندوقها بریزند و رئیس جمهور را با رأی بالایی انشاءاللَّه انتخاب کنند، تا دولت و رئیس جمهور آینده، دستشان باز باشد و بتوانند با پشتوانهی عظیم آرای ملّت، کشور را بسازند و دیگرانی که در بیرون از مرزها همیشه منتظرند تا نقص کوچکی در ملت ما ببینند و آن را چند برابر بزرگ کنند، آنها هم از اینکه بتوانند این کار را انجام دهند، مأیوس شوند.
ـ در انتخابات مردم سعی کنند صالحترین را انتخاب کنند. آن کسانی که نامزد ریاست جمهوری میشوند و در شورای نگهبان صلاحیت آنها زیر ذرهبین قرار میگیرد و شورای نگهبان صلاحیت آنها را اعلام میکند، اینها همهشان صالحاند. اما مهم این است که شما در بین این افراد صالح، بگردید و صالحترین را پیدا کنید. این جا جایی نیست که من و شما بتوانیم به حداقل اکتفاء کنیم؛ دنبال حداکثر باشید، بهترین را انتخاب کنید.
ـ در انتخاباتِ بسیار مهمِ پیشرو، در درجه اول افزایش مشارکت مهم است؛ بنابراین لازم است در محیطهای کاری دانشجویی و خانوادگی، در این زمینه هر چه ممکن است تلاش کرد.
ـ برای انتخاب خوب، ببینید چه کسی به ملاکهای انقلاب نزدیکتر است و توانایی کار در جهت این ملاکها را دارد.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی:
ـ مسئله مهم در انتخابات، انتخاب اصلح است.
ـ مردم باید با حضور در صحنه انتخابات، امید دشمنان را به یأس تبدیل و آنها را ناکام کنند.
ـ همانطور که حفظ جان، مال، ناموس، دین و کشور واجب است و باید اینها را حفظ کنیم، رأی دادن نیز که مقدمه حفظ این موارد است، واجب است. به عبارت دیگر، مقدمه واجب نیز واجب است.
حضرت آیتالله جعفر سبحانی:
ـ برای ایجاد انقلاب، زحمات بسیاری کشیده شده است و شرکت در انتخابات از جمله اقداماتی است که نقش مهمی در حفظ و تداوم انقلاب اسلامی دارد.
ـ شرکت در انتخابات وظیفه شرعی و دینی است، همه باید اختلافها را کنار بگذارند و در انتخابات شرکت کنند.
ـ سرنوشت نظام اسلامی و کشور بستگی دارد که در انتخابات شرکت کنیم و به افراد متدین و ملتزم به اسلام و قوانین و توانا بر اداره کشور رأی دهیم. وا... العالم.
حضرت آیتالله نوری همدانی:
ـ مردم باید در انتخابات حضور حداکثری داشته باشند و واجب است که همه شرکت کنند؛ چون به سرنوشت انسان مربوط است و انسان نباید بیتفاوت باشد، جهاد امروز این است که مردم در صحنه حاضر باشند و در انتخابات شرکت کنند و نشان دهند که به نظام علاقهمند هستند.
ـ مردم باید با حضور پرشور در انتخابات، ضمن ابراز وفاداری به نظام اسلامی و آرمانهای والای آن، توطئههای دشمنان را نقش بر آب و موجبات تقویت و اعتلای بیش از پیش نظام مقدس اسلامی را فراهم کنند.
ـ همانگونه که کراراً بیان شده است، شرکت در انتخابات و انتخاب اصلح، امری لازم و واجب است.
ـ حضور در این انتخابات واجب است و همه باید شرکت کنند؛ چرا که تکلیفی است که بر عهده ماست و امیدواریم همه مردم اعم از زن، مرد، پیر و جوان به عنوان یک جهاد در انتخابات شرکت کنند.
حضرت آیتالله شبیری زنجانی:
(در جواب استفتائی که از حکم شرکت در انتخابات از معظم له سوال شده بود، فرمودند:)
موارد مختلف است. در جایی که حیات مذهب حق، متوقف بر شرکت باشد یا عدم شرکت موجب مفاسد عظیمتر در مجتمع گردد، شرکت کردن لازم است.
حضرت آیتالله جوادی آملی:
ـ تقویت نظام اسلامی با شرکت در انتخابات و مانند آن، لازم است.
حضرت آیتالله مظاهری:
انتخابات، مایه تضمین جمهوری اسلامی است و از این جهت دشمنان انقلاب و جمهوری اسلامی همواره درصدد هستند تا این امتیاز ملّی و اسلامی را کمرنگ و بیرونق نمایند؛ اما ملت بزرگوار، همواره با حضور در صحنه، آنان را ناامید ساختهاند.
استخراج دو هزار موضوع پایاننامه مرتبط با اندیشههای رهبر معظم انقلاب
به گزارش خبرگزاری رسا، حجتالاسلام و المسلمین سعید صلح میرزایی، نماینده مجلس خبرگان رهبری و مدیر دفتر قم مؤسسه فرهنگی پژوهشی انقلاب اسلامی، در مراسم افتتاحیه دوره مکتبشناسی فقهی رهبر معظم انقلاب، یکی از وظایف دفتر حفظ و نشر رهبر معظم انقلاب در قم را زمینهسازی آشنایی هر چه بیشتر علماء و طلاب با اندیشههای رهبر معظم انقلاب دانست و گفت: یکی از کارهای بزرگی که انجام شده است، استخراج قریب به دو هزار موضوع پایاننامه مرتبط با اندیشههای رهبر معظم انقلاب است.
وی افزود: از ویژگیهای مواجهه با مکتب فقهی رهبر معظم انقلاب و نوع نگاه ایشان به ادله، احساس قرابت به مکتب قم نسبت به نجف است. از جمله کارهایی که در رابطه با تبیین اندیشههای فقهی رهبر معظم انقلاب که ذیل مسئله رهبری ایشان پنهان است، صورت گرفته است، برگزاری دورههای مکتبشناسی فقهی رهبر معظم انقلاب برای سومین سال متوالی است.
مدیر دفتر قم موسسه انقلاب اسلامی، از اهداف برگزاری دوره مکتبشناسی فقهی رهبر معظم انقلاب را تولید ادبیات دانست و گفت: ما به شدت فقر ادبیات داریم و متاسفانه ادبیات در این زمینه کم است و کمتر به آن پرداخته شده است. با همه رشدی که در حوزه علمیه قم نسبت به بیانات رهبر معظم انقلاب داشتیم؛ اما همچنان با مطلوب فاصله داریم. بسیاری از آثار امامین انقلاب خصوصاً حضرت امام (ره) در مجموعههای انقلابی غریب است.
وی افزود: هر چقدر ما بتوانیم ابعاد شخصیتی امامین انقلاب را برای مردم بیان کنیم، دلسپاری مردم به بیانات رهبر معظم انقلاب که مایه رشد اسلام و انقلاب است، بیشتر خواهد شد.
حجت الاسلام صلح میرزایی به دیگر اقدامات موسسه انقلاب اسلامی قم اشاره کرد و گفت: نشستهای متعدد و دورههای تربیت مدرس مبنی بر کتبی مانند طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن در راستای ترویج اندیشههای رهبر معظم انقلاب برگزار شده است.
عضو مجلس خبرگان رهبری، به نقش تبیینی موسسه انقلاب اسلامی قم در مقابله با شبهات برخی از مرتدین سیاسی پرداخته و اظهار داشت: سال گذشته، سه دوره سیره سیاسی ائمه اطهار علیهم السلام از منظر رهبر معظم انقلاب به عنوان پشتوانه نگاه سیاسی ایشان، مبانی الهیاتی سیره رهبر معظم انقلاب و مبانی فقهی منطق عملکردی رهبر معظم انقلاب، طراحی و اجرا شد.