امام حسین علیه‌السلام:  شایسته نیست که انسان با ایمان، نافرمانی خدا را مشاهده کند و با بی‌تفاوتی از آن چشم بپوشد؛ بلکه او وظیفه دارد در جلوگیری از منکر اقدامی بکند.  (وسائل الشیعه، ج ۱۶، ص ۱۲۵) 

برنج قهوه ای

برنج قهوه‌ای به برنجی گفته می‌شود که لایه سبوس‌دار از آن جدا نشده است. به ‌طوری‌ که اگر لایه سبوس‌دار از برنج جدا شود، همان برنج سفید روزانه است. این برنج به دلیل خواص مختلف و عطر و طعم خوش مورد استفاده قرار می‌گیرد. برنج قهوه‌ای از مزه خوبی برخوردار بوده و به دلیل خاصیت‌هایی که دارد، برای افراد دیابتی گزینه بسیار خوبی به شمار می‌رود. از جمله خواص بی‌نظیر این برنج می‌توان به مواردی مانند کنترل فشار خون، کاهش استرس و اضطراب، درمان کم‌خوابی، سلامت استخوان و… اشاره کرد.
جوانه برنج قهوه‌ای، یکی دیگر از شکل‌های معمول برنج قهوه‌ای است که از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. جوانه برنج دارای خواص ویژه‌ای بوده، همچنین از عطر و طعم ویژه‌ای هم برخوردار است. در مورد پخت برنج قهوه‌ای،‌ این نکته را به یاد داشته باشید که مدت‌زمان بیشتری در مقایسه با برنج سفید برای پخت نیاز دارید. 
ویژگی‌های برنج قهوه‌ای
ویژگی‌های خوبی که برنج قهوه‌ای دارد، موجب شده که افراد از این برنج استفاده ویژه‌ای داشته باشند. از جمله ویژگی‌های برنج می‌توان به مواردی همچون وجود فیبر سه برابری نسبت به برنج سفید، عطر و طعم برنج قهوه‌ای، جایگزین مناسب غلات، وجود ویتامین‌های متنوع و… اشاره کرد.
خواص و فواید برنج قهوه‌ای
 از جمله خواص این برنج می‌توان به مواردی همچون کنترل دیابت، تأمین آنتی‌اکسیدان، کاهش وزن، کمک به اختلالات عصبی، بهبود سلامت زنان شیرده، تقویت دستگاه گوارش، تقویت سلامت قلب و عروق، کنترل سطح کلسترول خون، پیشگیری از سرطان، تقویت مغز و اعصاب، درمان افسردگی، رفع بی‌خوابی و مقابله با چاقی اشاره کرد.
ارزش غذایی برنج قهوه‌ای چیست؟
انواع برنج قهوه‌ای، جدایی از عطر و طعم خوبی که دارند، سرشار از مواد معدنی، پروتئین و فیبر برای بدن هستند. در هر ۱۰۰ گرم برنج، ما شاهد ماده ارزشمند همچون آب، انرژی، پروتئین، لیپید، خاکستر، فیبر، قند، نشاسته، آهن، کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، زینک، مس، منگنز، تیامین، نیاسین، ویتامین ب ۶ و ب ۴ هستیم. وجود چنین مواد ارزشمندی در برنج قهوه‌ای به محبوبیت بیشتر آن افزوده است.