رسول اکرم (صلی الله علیه وآله وسلم):  هر کس برادر دینی خود را خالصانه دیدار کند، خدای متعال به او می‌فرماید: تو مهمان و زائر منی، پذیرایی از تو بر عهده من است و من به خاطر اینکه برادر دینی‌ات را دوست می‌داری، بهشت را بر تو واجب ساختم.  (وسائل الشیعه، ج 10، ص 457)

امید آفرینی، راه مقابله با جنگ ترکیبی دشمن

 ع روحانی

 

در جنگ ترکیبی، دشمن به باورهای دینی و سیاسی ما حمله می‌کند:

۱. حقایق را وارونه نشان می‌دهد ۲. اراده مردم را سست می‌کند ۳. در بین مردم اختلاف می‌اندازد ۴. در کشور دو قطبی ایجاد می‌کند ۵. مردم را از ایمان و معنویت جدا می‌سازد ۶. ارزش‌های دینی و ملی را کم‌رنگ می‌کند ۷. پایه‌های اعتقادی مردم را سست می‌نماید ۸. کشور را بی‌ثبات و نا امن می‌سازد ۹. مردم را وارد جنگ داخلی می‌کند ۱۰. قدرت کشور را از ملت می‌گیرد ۱۱. زنجیره تواصی به حق و صبر را قطع می‌کند ۱۲. جرئت اقدام را از مردم می‌گیرد ۱۳. جوانان را مأیوس می‌کند
۱۴. شعله امید مردم را خاموش می‌نماید.
دشمن سعی می‌کند جوانان و مردم ما را ناامید کند. امید، مهم‌ترین ابزار پیشرفت است. دشمن روی ناامید کردن مردم متمرکز شده است. دشمن از همه توان خود، برای القای ناامیدی استفاده می‌کند. می‌خواهد نگذارد جوان‌های ما امیدوار بمانند. وقتی امید کم شد، جرئت کم شد، اراده سست شد، قهراً:
الف: هدف‌های عالی و متعالی به تدریج از دسترس دور می‌شود. ب: هدف‌های عالی و متعالی دست نیافتنی به نظر می‌رسد. ج: هدف‌های عالی و متعالی به دست فراموشی سپرده می‌شود.
دشمن در داخل، القای یأس و ناامیدی می‌کند که: 
«فایده‌ای ندارد»، «به جایی نمی‌رسیم»، «چه کار می‌خواهیم بکنیم»؟
شاخص‌های عمده ایران ستیزی:
الف: یاس آفرینی است ب: امید سوزی است ج: القای ناتوانی است د: القای بن بست است.
گاهی اوقات در بیان برخی از مشکلات مبالغه می‌کنیم. گاهی اوقات در بیان آن انتقادی که نسبت به یک دستگاهی یا به یک شخصی داریم، مبالغه می‌کنیم. این مبالغه مضر است. این مبالغه در آلوده کردن و هرچه بیشتر مضطرب کردنِ افکار عمومی به کار خواهد رفت؛ این کاری است که باید به آن توجّه کرد. ویروس بدبینی را نباید گسترش داد.
یک جوانی هم که با مسائل دنیا آشنا نیست، گاهی تحت تأثیر قرار می‌گیرد و مأیوس می‌شود. وقتی مأیوس شد، کار نمی‌کند. وقتی کار نکرد، کشور پیشرفت نمی‌کند. 
دشمن روی امید ملّت ایران متمرکز است. آن‌هایی که ایران را دوست دارند، نقطه مقابل این حرکت می‌کنند. 
۱. ما باید متقابلاً امیدآفرینی کنیم. آینده و افق روشن را در مقابل چشم مردم قرار دهیم و به آنان بفهمانیم:
الف: وضع ما بحمدالله وضع خوبی است ب: کشور ما دائم در حال پیشرفت است ج: جوان ایرانی زنده و پرانگیزه است د: «وَ اَنتُمُ الاَعلَون»؛ ما برترین هستیم. ه: «اِن کُنتُم مُؤمِنین»؛ ایمان ما موجب علوّ ماست
و: قدرت دشمنان ما در حال افول و زوال است ز: تمدن مادی غرب که در مقابل ماست، رو به فرسودگی است
ح: قدرت جبهه مقاومت در منطقه رو به گسترش است ط: حمایت مردم جهان از تفکر انقلابی ما قابل مشهود است ی: گرایش به اسلام ناب در جهان رو به افزایش است ک: اهداف انقلاب اسلامی ایران، یکی پس از دیگری در حال محقق شدن است ل: پیروزی حق بر باطل، با یاری خدا قطعی است.
۲. یکی از مایه‌های مهمّ امید عبارت از توکّل به خدای متعال است؛ اَلعاقِبَةُ لِلمُتَّقین؛ وقتی شما اهل تقوا بودید، پاکدامن بودید، رعایت امر و نهی الهی را کردید، خدا با شما است. وقتی خدا با انسان است:
الف: پیروزی با انسان است. ب: موفقیّت با انسان است. 
ج: شادکامی با انسان است. د: بهجت معنوی با انسان است.