بررسی برخی رسانههای اصلاحطلب بیانگر آن است که آنان در مطالبی میکوشند تا ضمن برجستهسازی امکان پاسخ رژیم صهیونیستی به خونخواهی ایران بابت ترور شهید هنیه در تهران، اقدام به مطالبهسازی برای تقلیل سطح عملیات ایران برای خونخواهی شوند.
هممیهن نوشت: دولت جدید در ایران به این دلیل که شعارهایش بر مبنای تنشزدایی و تعامل با جهان است، تمایلی به ورود به یک منازعه گسترده ندارد!
این روزنامه در محور دیگری جهت تلاش برای تقلیل پاسخ قوی ایران به ترور شهید هنیه نوشت، ابعاد ترور شهید اسماعیل هنیه در تهران هنوز کامل مشخص نشده است، یعنی هنوز دقیقاً معلوم نیست که ابزار این ترور چه بود. اگر این ترور توسط هواپیما یا موشکی میانبُرد انجام شده بود و یا حتی اگر پهپادی بود که از خارج ایران پرواز کرده بود، شاید نحوه تصمیمگیری در مورد عکسالعمل ایران متفاوت بود. اما وقتی این احتمال مطرح شده است که درون ساختمان مواد منفجرهای کار گذاشته شده باشد یا موشکی از نزدیک شلیک شده باشد و عوامل مزدور در داخل ایران در این اقدام تروریستی نقش داشته باشند، آنگاه نوع پاسخ ایران متفاوت خواهد بود.
هم مهین همچنین در راستای تولید هراس در زمینه پاسخ باند تبهکار صهیونیستی تاکید کرد، ناظران نظامی و منطقهای تقریباً اجماع دارند که این بار اگر ایران بتواند آسیب قابل توجهی در حمله به اسرائیل وارد کند، برخلاف دوره قبل که واشنگتن جلوی اسرائیل را گرفت تا به تشدید مجدد تنش دست نزند، این بار احتمالاً جلوی اسرائیل را یا نتواند یا نخواهد که بگیرد. واقعیت این است که به دلیل شرایط پیچیده تصمیمگیری در آمریکا در خصوص اسرائیل، چندان مرز روشنی میان نخواستن و نتوانستن دولت آمریکا وجود ندارد یا قابل تشخیص نیست.
گفتنی است بررسی مطالب مطرح شده از سوی اصلاحطلبان بیانگر آن است که؛
۱- آنان در اولین محور، به شعار دولت جدید مبنی بر وفاق داخلی و تعامل خارجی اشاره کرده و میکوشند تا هر گونه پاسخ ایران به نقض حاکمیت ملی خود توسط باند تبهکار صهیونیستی را در تضاد با شعار دولت جدید بازنمایی کرده و این پاسخ را فشار به دولت، تعریف و تفسیر کنند. در این میان اما، رادیکالهای اصلاحطلب هیچ اشارهای ندارند که اتفاقاً یکی از وظایف دولت، پاسداری از منافع و حاکمیت ملی میباشد و بنا نیست روحیه سازشکارانه آنان مورد توجه دولت جمهوری اسلامی باشد.
۲- رادیکالهای اصلاحطلب از سویی تلاش میکنند که به طور ضمنی شکاف مورد ادعای غربیها بین دولت و نیروهای نظامی را برجسته سازند. این در حالی است که تصمیم برای خونخواهی، امری مورد وفاق تمامی ارکان حاکمیت میباشد. از دیگر سو باید اشاره داشت که همواره تصمیماتی در حد انتقام و خونخواهی هوشمندانه و بر پایه منافع ملی و به دور از نگاههای جریانی میباشد.
۳- تلاش برای تولید هراس بابت پاسخ باند تبهکار صهیونیستی به عملیات خونخواهی ایران، اقدام دیگری است که میتوان آن را در جورچین دشمنان تعریف و تفسیر کرد و یک نوع همدستی برای بزرگنمایی دشمن میباشد.