وزیر امور خارجه ایران، در مصاحبه با یک شبکه آمریکایی برای اولینبار بعد از شکست مذاکرات، از نامحدود نبودن صبر ایران و امکان ورود به پلان B گفت. این تغییر راهبردی سیاست ایران در قبال برجام، شاید چندان توسط غرب جدی گرفته نشد و لابهلای خبرهای زلزله ترکیه و سوریه گم شد؛ اما فرجام برجام را با اما و اگرهای زیادی مواجه خواهد کرد.
در مذاکرات برجام، طرف غربی، میز مذاکره را ترک و روی اسب مرده اغتشاشات، شرطبندی کرد و با افزایش سنگین فشارهای سیاسی و اقتصادی به بهانههای حقوق بشری به امید کسب امتیاز از ایران نشست. با اینکه اول، غرب از شکست برجام و پلان B گفت؛ اما گویا ایران نیز به این نتیجه رسیده است.
باید دید کدام یک از پلانهای B جمهوری اسلامی یا غرب، زور بیشتری دارد و اراده کدام یک قویتر خواهد بود. به نظر میرسد جمهوری اسلامی هنوز برگهای برنده بازی نشده زیادی در اختیار دارد که نتیجه بازی را تعیین خواهد کرد.
بهراستی چرا ایران نیز به فکر استفاده از پلان B افتاد؟ افزایش شدید فشارها، جمهوری اسلامی را به این نتیجه رساند که بهرغم حضور ایران در برجام و خروج آمریکا از آن، هزینههای این خروج بهصورت کامل توسط ایران پرداخت شده است.
آژیرهای خطر برای غرب به صدا درآمده است. در صورت اعلام رسمی شکست برجام توسط ایران و ورود به پلان B، بازی سنگینی آغاز خواهد شد که شاید پیشبینی برنده آن بهسادگی میسر نباشد، اما قطعا توازن قدرت در منطقه و جهان را به نفع ایران تغییر خواهد داد.