امام مهدی (عج الله تعالی فرجه الشریف): حقانیّت و واقعیّت، با ما اهل‌بیت رسول‌الله (ص) می‎باشد و کناره‎گیری عدّه‎ای از ما، هرگز سبب وحشت ما نخواهد شد؛ چرا که ما دست‌پرورده‌های نیکوی پروردگار می‎باشیم و دیگر مخلوقین خداوند، دست‌پرورده‌های ما خواهند بود.    (بحارالانوار: ج ۵۳، ص ۱۷۸)  

در مصاحبه پرتو با حجت‌الاسلام دکتر مهدی ابوطالبی، عضو هیئت علمی موسسه امام خمینی(ره)

الزامات کنش گری جریان انقلابی درباره مساله مذاکره

کنشگری جریان انقلابی در رابطه با بحث مذاکرات اخیر بایستی حول محور اندیشه و دیدگاه مقام معظم رهبری در این زمینه صورت بگیرد.
ما در فضای مذاکرات امروز به برخی امور قطع داریم از جمله اینکه که اجازه این مذاکرات از سوی مقام معظم رهبری صادر گردیده است؛ حالا علت این اجازه چیست، چند تحلیل دارد.
اینکه حضرت آقا به خاطر نگاه برخی از مسئولین اجرایی یا حتی شاید برخی از مسئولین نظامی که احتمال میدهند در این مذاکرات کشور توفیقی به دست آورد؛ لذا رهبری نیز از باب اینکه حجت بر این افراد نیز تمام شود و تجربه کنند، اذن دادند.
تحلیل دیگر اینکه بالاخره حضرت آقا بناست با همین مسئولین، کشور را اداره کنند و حال آنکه آمادگی ذهنی در این افراد برای مقابله احتمالی با آمریکا وجود ندارد؛ لذا رهبر معظم انقلاب اذن مذاکره غیرمستقیم دادند. 
تحلیل دیگر اینکه مذاکره غیرمستقیم تا کنون نیز به دفعات رخ داده است، و مذاکره‌ای که رهبری فرمودند غیرشرافتمندانه و غیرعاقلانه است، منظور مذاکره مستقیم است، وگرنه از ابتدای انقلاب تا کنون مواردی از مذاکرات غیرمستقیم پیش آمده است؛ پس الان که غیرمستقیم را رهبر معظم انقلاب اجازه دادند، نه به خاطر اینکه حالا اطرافیان یا بعضی از مسئولین تحلیلشان چیز دیگریست و آمادگی ذهنی و فکری برای مقابله‌ی صریح با آمریکا ندارند؛ بلکه از قبل نیز این رویه بوده است.
ضمن اینکه با این مذاکرات غیرمستقیم با شروطی که الان ایران قرار داده است، دست برتر با ایران است و تیم مذاکره کننده به هیچ وجه بنا ندارد تسلیم خواسته‌های آمریکایی ها شود؛ همین‌که مکان مذاکره، غیرمستقیم بودن مذاکره، زمان مذاکره، وجود رسانه‌ها و... را ایران مطالبه کرده و آمریکا پذیرفته است، حاکی از ورود مقتدرانه ایران به این دور از مذاکرات است.
 در ضمن  نقلهایی هست که حضرت آقا تذکرات خاصی به صورت خیلی صریح و شفاف به تیم مذاکره کننده کشورمان فرموده‌اند و تیم نیز بر همین اساس حرکت می‌کند.
حال اگر قرار باشد مذاکرات به نتیجه نرسد که _ طبعا پیش‌بینی هم همین است که آمریکا به این راحتی تحریم‌ها را برنمی‌دارد _ خب در این صورت اگر با شناختی که از روحیات غیرعاقلانه و خطرناک ترامپ داریم، اگر قصد حمله‌ی نظامی داشت، این‌گونه ما زمان بیشتری می‌خریم و آمادگی بیشتری از نظر افکار عمومی و همچنین سخت افزاری پیدا می‌کنیم برای یک دفع حمله‌ی احتمالی و دفاع مناسب‌تر.
نکته مهم اینکه با توجه به اذن رهبر معظم انقلاب بر مذاکره غیرمستقیم، نباید خدایی نکرده بعضی‌ها با تعابیر تندی مثل «بی‌شرافت بودن و جاهل بودن مذاکره‌کنندگان» در رابطه با آنها صحبت کنند که قطعا مورد نظر آقا نیست.
وظیفه جریان انقلابی اولا تبیین دیدگاه رهبر معظم انقلاب درباره مذاکره با آمریکاست، اینکه حضرت آقا به مذاکره با آمریکا خوشبین نیستند و اساسا با مذاکره احریم ها برداشته نمی‌شود و چه بسا بیشتر گره بخورند.
نتایج و پیامدهای این نوع مذاکرات را باید برای مردم تبیین کنیم، اینکه نباید به این مذاکرات امید ببندیم و اساسا بسیاری از مشکلات ریشه داخلی دارد؛ اینها محکماتی است که اگر جریان انقلابی این‌ها را خوب تبیین کرده بود، الان ذهنیت برخی از مردم این‌گونه نبود که مذاکره راه حل است.
نکته‌ی دوم اینکه باید به دولت تاکید کرد که اکنون که رهبر معظم انقلاب اذن مذاکره دادند، پس دولت محترم با قدرت و اقتدار و از موضع برتر وارد شود؛ تیم مذاکره کننده کشورمان از هر گونه ارسال پیام ضعف خودداری کند و حتی قبح «سلام و علیک» با دشمنان این مرز و بوم را نشکنند، در مجموع نباید تصویر ضعف و سازش از تیم مذاکره کننده کشورمان به جهان مخابره شود؛ لذا کنشگران رسانه ای جریان انقلابی باید این خط را دنبال کنند.
 از سوی دیگر از دولت مطالبه شود که نباید فعالیت‌های خود را خصوصا در حوزه مسائل اقتصادی به مذاکره گره بزند، آن هم به مذاکراتی که به احتمال زیاد طولانی و بی‌نتیجه خواهد شد.
مشاهده می‌شود قیمت دلار با یک نوبت مذاکره‌ تغییرات ناگهانی پیدا می‌کند، که این بیشتر شوک‌های روانی است یا حتی دست‌هایی در کار است. با صرف مذاکره نباید موجب کاهش این‌چنینی تغییر نرخ دلار و... شود؛ لذا دولت به این تغییرات دفعی اعتنا نکند و به صورت اساسی کارهایی همچون کنترل بانک‌ها و پتروشیمی‌ها و تبادلات ارزی را دنبال کند.
در مجموع و به عنوان نتیجه اینکه کنشگران جریان متعهد و انقلابی، ذهنیت جامعه را به صورت علمی و منطقی نسبت به بدعهدی آمریکای‌ها و لزوم نگاه به ظرفیت‌های داخلی ایران عزیز، روشن سازند.
والسلام علیکم و رحمت‌ الله و برکاته