ایران در تولید هگزافلوراید ایریدیوم (IRF۶) خودکفا شد
9 اسفند, 1403 - 17:37dehghani
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با بیان اینکه ایران در تولید هگزافلوراید ایریدیوم (IRF۶) خودکفا شد گفت: همزمان با روز ملی فناوری هستهای در ۲۰ فروردین ۱۴۰۴، با حضور رئیس جمهور، از جدیدترین دستاوردهای صنعت هستهای رونمایی خواهیم کرد.
محمد اسلامی، در آیین راهاندازی خط تولید هگزافلوراید ایریدیوم (IRF6) در منطقه هستهای شهید رئیسی اصفهان (سایتUCF ) گفت: همکاران ما در سازمان انرژی اتمی ایران به دلیل داشتن ایمان و باور قلبی به موضوع «توانستن» همواره جریان نوآوری، خلاقیت و تولید محصولات در مرز دانش را در دستور کار دارند. وی عنوان کرد: در سال جاری و نیز همزمان با روز ملی فناوری هستهای در 20 فروردین 1404، با حضور رییس جمهور، از جدیدترین دستاوردهای هستهای رونمایی خواهیم کرد. اسلامی تصریح کرد: امسال هم حدود 160 دستاورد علمی، فناوری و صنعتی داشتیم که نشان میدهد جریان خلاقیت و نوآوری، یک جریان پایدار در سازمان است. معاون رییس جمهور گفت: خط تولید هگزافلوراید ایریدیوم (IRF6) را در منطقه هستهای شهید رئیسی اصفهان (سایتUCF ) راهاندازی کردیم. این محصول بسیار مهم و راهبردی محسوب میشود و دستاوردی است که نیازهای کشور را پوشش میدهد.
وی تاکید کرد: این محصول در حوزه پزشکی، صنعت و صنایع بنیادین کاربرد دارد؛ دستگاههای پرتودرمانی در بیمارستانها به چشمه ایریدیوم نیاز دارند. این محصول دارای نیمه عمر کوتاه است و به دلیل تحریمها سایر کشورها این محصول را در اختیار ما قرار نمیدهند. خوشبختانه از امروز و با بهرهبرداری از این خط تولید، کشور در زمینه تولید هگزافلوراید ایریدیوم (IRF6) خودکفا میشود و در سازمان انرژی اتمی ایران نیز از این پروژه پشتیبانی خواهیم کرد. وی خاطرنشان کرد: امروز یک گام بزرگ در زمینه ارتقای تراز کشور در رسیدن به فناوریهای نوظهور برداشتیم و از خداوند متعال مسئلت داریم که همکاران ما همواره بتوانند به شکل ثابت قدم در راه ارزشآفرینی و خودکفا کردن کشور گام بردارند.
خط تولید هگزافلوراید ایریدیوم (IRF6) بهمنظور غنیسازی و جداسازی ایزوتوپ IR191 در منطقه هستهای شهید رئیسی اصفهان (سایتUCF ) مورد بهرهبرداری قرار گرفت. هگزافلوراید ایریدیوم (IRF6) در براکیتراپی (پرتودرمانی داخلی)، پرتونگاری پزشکی با در پایین، تولید IR192 به عنوان جایگزین 60 CO در پرتودرمانی، تولید IR192 به عنوان چشمه پرتونگاری به ویژه در صنایع نفت و گاز، تست مخرب (NDT) و تحقیقات رادیوبیولوژی (چگونگی واکنش بافتهای زنده معرض تابش) کاربرد دارد.
با تولید این محصول، ایران جزو معدود کشورهای دارای این فنّاوری است و امکان صادرات آن به سایر کشورها نیز وجود دارد.