دولت نورچشمیها!
روزنامه کیهان درباره حضور نورچشمیها در دولت نوشت: پیشتر و پس از انتصاب شهرام دبیری و جعفر قائمپناه به عنوان معاونت پارلمانی و معاونت اجرایی رئیسجمهور بدون هیچ سابقه اجرایی و مدیریتی مرتبط و صرفاً بر اساس دوستی با مسعود پزشکیان، این انتقاد مطرح شد که دولت، افراد نورچشمی را صرفاً بر اساس رابطه رفاقت بدون هیچ سابقه مرتبط، به پُستهای دولتی منصوب میکند.
حتی دبیرکل سابق حزب اصلاحطلب اتحاد ملت در توجیه این وضعیت گفت: «دکتر پزشکیان یک رویکردی به نام رفاقت دارد که تمام کلیشههای سیاسی را میشکند. عالم رفاقت برای دکتر پزشکیان بر عالم سیاست ارجح است. با کسانی که رفیق باشد، خیلی گرایشهای سیاسیشان برایش مهم نیست و آنها را به کار میگیرد.»
اما رفتهرفته کار بجایی رسید که علاوه بر انتصاب افراد نورچشمی به پُستهای دولتی، طبق «رویکرد رفاقتی رئیسجمهور» برای افراد نورچشمی پُستهای دولتی نیز ساخته شد!
انتصاب حسن مجیدی (داماد) و یوسف پزشکیان (فرزند) در مناصبی که پیش از آن مسبوق به سابقه نبود را میتوان از این موارد به شمار آورد.
بر این اساس دولتیها برای به کار گماشتن افراد نزدیک به خود، مناصب و جایگاههای جدیدی تعریف کرده و ساختار مدیریتی پاستور را به شدت فربه و بیثمر کردهاند.
این مناصب و جایگاهها عموماً فاقد کارآمدی و بدون بازده هستند. به عنوان مثال برای جانمایی محمدجواد ظریف در دولت، معاونتی به نام «معاونت راهبردی» رئیس جمهور تأسیس شد؛ اما این معاونت آنقدر بیمحتوا و زائد بود که پس از برکناری آقای ظریف تا مدتها بدون مسئول ماند و دست آخر هم با معاونت پارلمانی ادغام شد.
در آخرین نمونه از این «رویکرد رفاقتی» و پُستسازی برای افراد نورچشمی، فردی به نام «متین رمضانخواه» پس از ادغام معاونت راهبردی در پُست جدیدالتأسیسی به نام «معاون مطالعات کاربردی دفتر هیئت دولت» منصوب شده است!
مسئولیت خلق الساعهای که با تعجب کاربران فضای مجازی مواجه شده و یکی از آنان در همین زمینه نوشته است: «شما را به خدا اینقدر برای دولت، شاخ و برگ درست نکنید. باب پستها و جایگاههای تعارفی و بیثمر را ببندید. یک دفتر ساده با ۱۰، ۱۲ نیرو کافیست. نیازی به این همه کمیته و کمیسیون و کارگروه نیست. این جایگاهها به جز خرج اضافی، موازیکاری، سردرگمی، کُندی، تعارض و تداخل منافع هیچ ندارد.»
انتقاد نماینده مجلس از تعلل دولت در اجرای توافق راهبردی با روسیه
میثم ظهوریان، نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از دولت چهاردهم نوشت:
پیشنویس توافقنامه جامع راهبردی ایران و روسیه دی ماه سال قبل توسط رؤسای جمهور دو کشور امضا شد.
عجیب این است که در حالی که طرف روس آن را در مجلس مصوب کرده و توسط رییس جمهور ابلاغ شده است، دولت ایران تحت فشار یک جریان حتی لایحه آن را به مجلس ارائه نکرده است!
مگر در جنگ اوکراین و روسیه بیطرف بودید؟!
گری لینکر، چهره معروف ورزشی در مصاحبه با شبکه بیبیسی از رویکرد این رسانه در قبال جنگ غزه بهشدت انتقاد کرد: «اتفاقاتی که در غزه میافتد «کشتار کودکان» است؛ چطور میخواهید در برابر چنین جنایتی بیطرف باشید؟»
وقتی مجری برنامه از بیطرفی بیبیسی گفت، لینکر با کنایه پاسخ داد: مگر در جنگ اوکراین و روسیه بیطرف بودید؟
پروژه فشار وزارت اقتصاد به رئیس مجمع برای تصویب FATF
رجانیوز در این رابطه خبر داد: در دومین جلسه مجمع تشخیص مصلحت برای بررسی لوایح سیافتی و پالرمو، آیتالله آملی لاریجانی گفت: مجمع، بنای تعلل یا تعجیل ندارد. همه زوایا باید برای اعضا روشن شود. بررسیها با دقت و متانت انجام میشود و فضاسازی سیاسی نادرست است.
حالا در اقدامی کمسابقه، مرکز اطلاعات مالی در پیامرسانهای بله و ایتا، مطلبی از یک رسانه را بازنشر کرده که این متن با لحنی عجیب، رئیس مجمع را با کنایه خطاب قرار داده است.
در این متن آمده «از جناب لاریجانی سوال داریم: آیا مطمئن هستند معنای واقعی ۲ واژه تعجیل و تعلل را میدانند؟
مرد مؤمن! از سال ۹۷ تاکنون مملکت لنگ تصمیم شما درباره این ۲ لایحه است و تازه شما بعد از گذشت ۷ سال میگویید نه تعجیل میکنید نه تعلل؟!»
بازنشر این متن توسط نهاد رسمیِ دولت، این شائبه را ایجاد کرده که مرکز اطلاعات مالی در حال فشار رسانهای برای تصویب سریع لوایح بدون بررسیِ دقیق است.
کارشناسان بارها هشدار دادهاند که تصویب این لوایح در شرایطی که تحریمها تشدید شده، باید بسیار دقیق و متناسب با شرایط جدید انجام شود.
اکنون سؤال این است که «چرا نهاد دولتی باید محتوای رسانهایِ منتسب به یک جریان خاص را بازنشر کند؟ آیا این اقدامی برای اعمال فشار بر مجمع است؟»
خطابه انقلابی آیت الله صفایی بوشهری درباره فستیوال ابتذال
امام جمعه بوشهر، آیت الله صفایی بوشهری، خطبه دوم نماز جمعه هفته اخیر را به محکومیت فستیوال ابتذال کوچه اختصاص داد و گفت: بوشهر همان بوشهر است که انگلیس را شکست داد. بوشهر تسخیر نخواهد شد، بوشهر، بوشهر خواهد ماند. افسوس که کوچههای بوشهر چند شب لگدمال ابتذال شد و با آنکه به مسئولان ذیربط تمامی نکات تأکید و توصیه شده بود، بارها به آنها اتمام حجت شده بود؛ اما اینچنین کردند.
از تمامی مردم در قالبهای گوناگون تشکر میکنم که در برابر این حرمتشکنی ساکت ننشستند.
امام جمعه بوشهر بیان کرد: درخواست جدی مردم از قوه قضائیه و مجلس شورای اسلامی، برخورد قانونی و بازدارنده با مسئولان و مرتکبین این امور است.
در نهایت وی هشدار داد: نباید دیگر کوچههای بوشهر شاهد چنین صحنههایی باشد و اگر مسئولان ذیربط ترک فعل کنند، خود مردم اقدام خواهند کرد.
با دروغ سرمایهگذاری هزار میلیاردی، آمریکا را کعبه آمال جا نزنید!
در شرایطی که آمریکا میگوید هرکسی میخواهد با من کار کند، باید بیاید داخل آمریکا سرمایهگذاری کند، و خودش اکنون بزرگترین متقاضی سرمایه خارجی شده، عدهای میگویند آمریکا فقط برای ایران، هزار میلیارد دلار کنار گذاشته است!
این هشدار انتقادی را دکتر فرشاد مؤمنی، استاد دانشگاه علامه طباطبایی در نقد ادبیات فریبکارانه کسانی مثل «الیاس حضرتی» و «حسین مرعشی» و «فیاض زاهد» مطرح کرد. او در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران گفت: برای اولینبار در گزارش اقتصادی ۱۳۷۳ که سازمان برنامه منتشر کرد، آمده که ما پنج سال شوک نرخ ارز را اجرا کردیم، یافته کلیدیاش این بود که بهازای هر یک واحد درآمدی که از این طریق به دست میآورد، هزینههای مصرفیاش 3.5 برابر افزایش پیدا میکند. یعنی حکومت در اثر شوکدرمانی با آمیزه ناکارآمدی و ابتلا به فساد روبهرو میشود. این استاد اقتصاد با تأکید بر اینکه باید ارتقاء بنیه تولید فناورانه و استراتژی بسط فرصتهای شغلی مولد بهعنوان هدف سیاستگذاریها قرار گیرد، گفت: وقتی ۳۰ میلیارد دلار واردات کالاهای قابل تولید در کشور میکنید، برآوردهای کارشناسی خیلی جدی وجود دارد که میگویند بهازای هر یک میلیارد دلار واردات کالاهای ساخته شده قابل تولید در کشور بین ۲۵ هزار تا صد هزار فرصت شغلی از بین میرود. از یک طرف با سرمایههای انسانی داخلیمان اینگونه میکنیم و از سوی دیگر هم گزارشهای رسمی میگویند در بنگاههای تولیدیمان هم نزدیک به دو، سوم ظرفیت نصب شده بلااستفاده است. بعد یکباره برای ما آمریکا را کعبه آمال میکنند!
مؤمنی که از حامیان انتخاباتی آقای پزشکیان است، ادامه داد: میگویند اگر پای آمریکاییها به اینجا باز شود هزار میلیارد دلار سرمایهگذاری میکنند! حتی برخی هم میگویند از این هم بیشتر! در شرایطی که آمریکا پیه سیاستگذاری تجاری حمایتگرای افراطی را به تنش مالیده و میگوید هرکسی میخواهد با من کار کند، باید بیاید داخل آمریکا سرمایهگذاری کند، و خودش اکنون بزرگترین متقاضی سرمایه خارجی شده، عدهای میگویند فقط برای ایران که کل اندازه تولید ناخالص ملیاش مثلاً بین یک، هشتادم تولید ناخالص ملی آمریکا است، آمریکا هزار میلیارد دلار کنار گذاشته است. اگر ما جامعه علمی مسئلهمحورتری داشتیم، به 10 شکل این موضوع را به بحث میگذاشت. خدا میداند چهخبر است که اینگونه آمریکا را برای ما منجی جلوه میدهند.
وی تأکید کرد: بحث بر سر ظرفیت جذب است. مگر مناسبات و ترتیبات نهادی ما بهگونهای است که بتواند 5 میلیارد دلار جذب سرمایه خارجی سالم داشته باشد!؟ با شواهد رسمی میتوان گفت اینگونه نیست. اما ببینید ما را دچار چه اوهامی میکنند و این اوهام در شرایط فعلی بسیار پرشمارتر شده است.
عکس هفته
ضرب شست یمنی