سازمان اوقاف ساخت فیلم موهن «آنتیک» را محکوم کرد
سازمان اوقاف و امور خیریه، با صدور بیانیهای، ساخت و نمایش فیلم سینمایی «آنتیک» را در جشنواره فیلم فجر، توهین به اصالت امامزادگان در فضای مجازی و رسانهای کشور دانست و آن را محکوم کرد.
در این بیانیه آمده است: «جای تاسف است که فیلمی تا این حد سطحی و بیارزش ساخته میشود که نه تنها بر رونق سینمای ایران نمیافزاید؛ بلکه با برهم زدن جو هنری و فرهنگی جامعه باعث ریزش مخاطبان آن هم میشود. از نظر ما فیلم سینمایی آنتیک که به اذعان همه منتقدان، یک فیلم شانه تخم مرغی و پر از لودگی و فقر طنز با داستانی تقلیدی و کاملاً بیارزش و ملغمهای از سخافت و رکاکت است، توهین به شعور مردم ایران محسوب میشود.»
حکایت محبوبیت و مرجعیت و زیارت امامزادگان و بقاع متبرکه در بین مردم ایران مربوط به امروز و دیروز نیست؛ بلکه ریشه در قرنها پیش دارد.
سازمان اوقاف و امور خیریه ضمن محکوم کردن محتوای موهن فیلم «آنتیک»، حق پیگیری قضایی و شکایت از سازندگان این فیلم را برای خود محفوظ میداند.
اگر مسئولان هوشمندانه عمل کنند، حادثه به بحران تبدیل نمیشود
جنس و شدت حوادث با هم فرق میکند؛ اما در عین این تفاوت، اگر ارادهای برای کنترل و مدیریت آن وجود داشته باشد، چه بسا سختترین و پرشدتترین حوادث، با کمترین هزینه و بالعکس، حوادث کوچکتر با وزن کمتر، بالاترین هزینه را برای فرد، سازمان یا یک نظام سیاسی در پی دارد. دو اتفاق در دو مقطع زمانی در کوی دانشگاه تهران افتاد که در یکی دامنه آن به بیرون از محیط دانشگاه کشیده شد و فضای کشور را ملتهب و بحرانی کرد و دیگری که در روز چهارشنبه اتفاق افتاد، با مدیریت مناسب صحنه، نگرانیها را برطرف و آرامش را به محیط دانشجویی برگرداند. این در حالی بود که کسانی با وجود غیر سیاسی بودن قتل مظلومانه یک دانشجو در خیابان پیرامونی کوی دانشگاه، در پی سوءاستفاده سیاسی از آن بودند.
در حادثه اخیر کوی دانشگاه برخی افراد که در ۱۸ تیر ۷۸ در حلقه نزدیکان رئیسجمهور وقت بودند و آن زمان هیچ نگرانی از زیر سؤال رفتن امنیت کشور نداشتند، به یکباره نگران امنیت کشور شدند. یکی از این افراد که با توئیتی خواست نگرانی خود را نشان دهد، محمدعلی ابطحی، مسئول دفتر دولت خاتمی و از دستگیرشدگان فتنه ۸۸ بود. او در یک توئیت پیرامون حادثه کشته شدن این دانشجوی کوی دانشگاه توسط زورگیرها نوشته است:
«فاجعه کشته شدن توسط زورگیران خیابانی که مقتول دانشجو بوده و میتوانسته هر فرد دیگری هم باشد، دردناک بود. حس ناامنی عمومی، جامعه را دچار شوک میکند. مسئولان امنیتی، اطلاعاتی، انتظامی، در این فضای بیتاب جامعه، رسالت و وظیفه مهمی برای امنیت مردم دارند.»
اما از برخی دلسوزیهای تصنعی افرادی همچون ابطحی [رئیس دفتر خاتمی در دولت وقت] بگذریم، برآیند اقدامات دولت پزشکیان در این چند روز خوب بوده است. چراکه نقطه مقابل اتفاقات کوی دانشگاه در سال ۱۳۷۸، مدیریت اعتراضات دانشجویی در پی به قتل رسیدن امیرمحمد خالقی دانشجوی دانشگاه تهران بود که عصر چهارشنبه در مجاورت کوی دانشگاه به ظاهر با هدف سرقت، مورد قتل قرار گرفت. در اینجا با وجود فضاسازی برای بحرانآفرینی توسط برخی افراد در فضای مجازی و حتی برخی رسانهها، مسئولان در وزارت کشور، وزارت علوم و دستگاه قضائی از همان ساعات اولیه دست به کار شدند و غالباً ادبیات به کار رفته توسط مسئولان، آرامکننده فضای دانشگاه بود.
دادستانی و نیروی انتظامی برای شناسایی قاتل، همه همت خود را به میدان آوردند. مدیر کوی دانشگاه تهران برای تسکین احساسات دانشجویان استعفا داد و دهها اقدام دیگر انجام شد تا سناریوی دشمن که درصدد است با حادثهای، محیطهای آموزشی کشور را ملتهب کند، برخلاف رفتار مسئولان وزارت کشور و وزارت علوم در سال ۷۸، آرام و بدون کمترین تنش خاتمه یابد.
پشت پرده فراخوان غیرقانونی ۲۵ بهمن
طیف تندروی مدعی اصلاحات، با مشاهده ایستادگی نظام در برابر تهدیدهای ترامپ، قصد شوم ایجاد التهاب و بحرانسازی در کشور با هدف ایجاد بستر نارضایتی و کشاندن ایران پای میز محاکمه را دارد؛ اما پادوهای ترامپ باید بدانند که زیر گامهای ملت لگدمال خواهند شد.
یک حزب مدعی اصلاحطلبی که نام مجمع ایثارگران را یدک میکشد، از روزهای قبل، فراخوانی غیرقانونی را به بهانه رفع حصر از سران فتنه ۸۸ در روز جمعه منتشر کرده بود که حتی در حد و اندازهای نبود که بتوان گفت مردم به آن بیاعتنایی کردند.
آذر منصوری، رئیس غیرقانونی جبهه اصلاحات نیز نوشت: جبهه اصلاحات ایران کارگروهی را به منظور پیگیری مطالبه رفع حصر و حقوق شهروندی تشکیل داده است که پس از انجام پیگیریها، نتیجه آن به اطلاع مردم خواهد رسید.
طیف مدعی اصلاحات در مجلس دهم نیز به جای توجه و رسیدگی به مطالبات و مشکلات مردم، مشغول سلفی گرفتن با مقامات خارجی و اروپاگردی و تشکیل کمیته رفع حصر بودند.
یک عضو فراکسیون امید مجلس دهم در پاسخ اینکه وی و همطیفانش در مجلس چه کار میکردهاند، گفته بود: بارها پیگیر رفع مسئله حصر بودیم(!)
افراطیون مدعی اصلاحات که با سهمخواهی در دولت نفوذ کردند، در تقلای توقف مسیر امیدبخش دولت شهید رئیسی هستند و دولت چهاردهم باید مراقب این طیف باشد و آنها را کنار بگذارد. جریان غربگرای مدعی اصلاحات با مشاهده ایستادگی نظام در برابر تهدیدهای ترامپ، قصد شوم ایجاد التهاب و بحرانسازی در کشور با هدف ایجاد بستر نارضایتی و کشاندن ایران پای میز محاکمه را دارد؛ اما پادوهای ترامپ باید بدانند که زیر گامهای ملت لگدمال خواهند شد.
عطریانفر: من با جورج سوروس دیدار کردم؛ اگر خاتمی هم ملاقات کرده باشد اشکالی ندارد!
محمد عطریانفر از چهرههای نزدیک به مرحوم هاشمی و محمد خاتمی طی مصاحبهای گفت: «من با جورج سوروس در سال ۷۶ ملاقات کردم... حالا اگر خاتمی هم ملاقات کرده باشد چه اشکالی دارد؟»
البته آقای عطریانفر برای اینکه بداند «ملاقات با سوروس چه اشکالی دارد؟» فقط کافی است از دوستان خود بپرسد که چرا علیرغم اسناد متقن، اینقدر اصرار به تکذیب این دیدار دارند؟ و چرا مثل ایشان، ننگ ملاقات با جورج سوروس را نمیپذیرند و با شکایتهای بیمورد، وقت دیگران را میگیرند؟
اما مختصراً خدمت ایشان عرض میکنیم که جورج سوروس یک چهره ضد ایرانی است که از طریق افراد و مؤسسات وابسته به خود برای براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران تلاش مستمری داشته است. جریان سیاسی مدعی اصلاحطلبی که خود را منافقانه در چارچوب نظام و قانون اساسی جا میزند، طی ملاقات با چهرهای مثل سوروس پرده نفاق را کنار زد و در جایگاه واقعی خود یعنی در سمت براندازان ضد ایرانی ایستاد. این همان ننگی است که دوستان آقای عطریانفر سعی میکنند از چهره خود پاک کنند.
روزنامه غربگرا: با بیخردی حاکم بر کاخ سفید، مذاکره سرابی بیش نیست
روزنامه شرق که به غربگرایی شهرت دارد، در دو متن جداگانه تصریح کرد بیخردی و مقابله با حقوق بینالملل بر کاخ سفید حاکم است و بنابراین مذاکره در این وضعیت، سرابی بیش نیست.
این روزنامه در گفتگویی که با عنوان «دور دوم بیخردی در واشنگتن» منتشر شده، از قول کارشناس خود نوشت: ترامپ دوره ریاستجمهوری خود را با یک رویکرد بسیار بیخردانه آغاز کرده است. شیوه مذاکراتی او بر این اصل استوار است که ابتدا حداکثر فشار را بر طرف مقابل اعمال کند و سپس پیشنهاد گفتگو دهد. همین شیوه را - بدون هیچ دلیل توجیهکنندهای– با کانادا و مکزیک پیش گرفت.
ترامپ قصد دارد همین شیوه را با چین و اتحادیه اروپا نیز برای بازنگری در توافقات تجاری پیش بگیرد. اما دنیای روابط بینالملل، دنیای ساختوساز و معاملات ملکی در شهر نیویورک نیست و کشورها در تعاملات خود با یکدیگر ملاحظات و اصول فراتری دارند. ایران نیز بارها تأکید کرده تحت فشار مذاکره نمیکند. موضع ایران هم کاملاً مبتنی بر حقوق بینالملل است.
در واقع اگر واقعاً ترامپ قصد داشته باشد در چارچوب اصول و قوانین بینالمللی یک معاهده با ایران منعقد کند، میبایست به نحوی رفتار میکرد که آغاز و فرآیند مذاکره مبتنی بر اصول حقوق بینالملل باشد.
شرق همچنین در یادداشتی به قلم محسن هاشمی، رئیس شورای اجرائی کارگزاران، مذاکره با ترامپ را «سراب» توصیف کرد.
بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی متدینان
حجتالاسلاموالمسلمین صلح میرزایی از اعضای مجلس خبرگان ضمن اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب درباره «ضرورت بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی» به برخی آسیبهای فرهنگی از جمله:
«باید فکری کرد: توسعه ولنگارانه موسیقی در مراسم دینی و اماکن مقدس، تغییر سبک تشویق از انواع بومی به کف و سوت حتی در برابر امام و مرجعی همچون حضرت آقا در حسینیه امام خمینی (ره)، اختلاط زن و مرد در مجالس دینی ولو با رعایت حجاب، اجرای سرود و تئاتر توسط دختران در محفل مردان، تقلید از سبک غربیان و ولنگاران در شادیآفرینی، تغییر هیئت از هیئت بودن!» اشاره و در ادامه تاکید کرد:
«بدیهی است که شادی و نشاط دینی لازم است و سرود نیز از مهمترین راههای انتقال فرهنگ است؛ اولویت امروز، نبرد با استکبار و حل مشکلات اقتصادی است؛ اما غفلت از فرهنگ بویژه در هسته سخت مدافع نظام، هم تبعات امنیتی دارد و هم اقتصادی.»
عکس هفته
واکنش کمال شرف، هنرمند یمنی به اقدام دولت لبنان در لغو پرواز ایرانی به بیروت