به بهانه رفع فیلتر واتساپ مطرح میشود
16 سوال مهم از شورای عالی فضای مجازی
هادی مصدق
1. استفاده از شبکههای مجازی خارجی، زمینه خروج کلاندادهها (Big Data) که در علم مدیریت به عنوان طلای نامرئی نام برده میشود را فراهم میآورد و زمینههای سوء استفادههای فراوان کشورهای رقیب و دشمن را ایجاد میکند.
راهکار شما برای عدم خروج کلاندادهها چیست؟ و آیا مسئولیت رأی اخیر خود را بر عهده میگیرید؟
2. به اذعان رسمی رژیم صهیونیستی، این رژیم از دادههای واتسآپ برای شناسایی افراد و دشمنان خود استفاده کرده و میکند. راهکار شما برای جلوگیری از جاسوسی سیستماتیک توسط این شبکه اجتماعی چیست؟
3. بنا به شواهد گسترده، واتسآپ اقدام به جاسوسی از کاربران میکند. چگونه به مقابله با آن خواهید پرداخت؟
4. در اعتراضات سال 1401 این شبکه اجتماعی به بستری برای جذب و آموزش نیروهای خشونت طلب و نحوه ساخت کوکتل مولوتوف و خرید و فروش اسلحه تبدیل شده بود. اکنون چه تضمینی برای عدم رخداد مجدد این اتفاق کسب شده است؟
5. هر کشور مقتدری، مجوز فعالیت در کشور را فقط و فقط در صورت قبول پذیرش قوانین وطنی آن کشور صادر مینماید.
چرا این قاعده منطقی در ایران رعایت نشده است؟
6. چگونه است که اگر یک جوان این کشور بخواهد، یک دکه زیر پلهای برای امرار معاش خود داشته باشد، باید از ادارههای مختلف کسب مجوز نماید؛ ولی یک شبکه اجتماعی با سابقه منفی و تأثیرات فراوان برای فعالیت در کشور، نیاز به هیچ مجوزی نخواهد داشت. آیا قائل به اینگونه آزادسازی در مجوزهای شغلی مردم نیز میباشید؟
7. چنانچه احیاناً برخی کانالها و گروههای واتسآپ اقدام به انجام اقدامات مجرمانه از جمله فروش اسلحه، تحریک قومیتها، تقویت دیدگاههای تجزیه طلبانه و... کردند، مکانیسم و ابزار شما برای مقابله با این اقدامات چیست؟ آیا اساساً هیچ ارتباط اداری با مدیران این شبکه اجتماعی وجود دارد، یا همچنان نامههای دولتهای پیشین بیپاسخ مانده است؟
8. اعضاء شورا چقدر با مکانیسم الگوریتمهای پیچیده این ایپلیکیشن و نحوه مدیریت محتوای آن در کاهش و افزایش سرعت اپلود و دانلود تصاویر و ویدئوهای خاص، میزان رویتپذیری پستها، مدیریت تعداد لایکها و... آشنا هستند؟ آیا مکانیسمی برای رخداد عدالت در محتواهای تولید شده وجود دارد، یا مکانیسمها بر اساس اولویت بخشی به سیاستهای سهامداران این اپلیکیشن میباشد؟
9. بنا بر شواهد گسترده، سهام این اپلیکیشن در اختیار شرکتهای صهیونیستی میباشد و بنا بر فتوای مقام معظم رهبری، استفاده از محصولات این شرکتها حرام است.
با این شرایط چه توضیحی برای این اقدام شما وجود دارد؟
10. در حالی که اسرائیل هر روزه حرف از تلاش برای نابودی ایران عزیز میزند، رها سازی یک شرکت اسرائیلی برای جمعآوری دادههای ایرانیان چه توجیهی خواهد داشت؟
11. آیا کشورهای مدعی آزادی بیان، از جمله آمریکا و... حاضر هستند به اپلیکیشنهایی چون ایتا و بله و... اجازه فعالیت در کشور خود را بدهند؟
12. آیا موافقان رفع فیلترینگ از واتسآپ حاضرند، صادقانه و شفاف در جلسات تخصصی و علمی از رأی خود دفاع کنند؟ و آیا مسئولیت تصمیم خود را بر عهده خواهند گرفت؟
13. چنانچه برخی افراد سودجو، با کمک این بستر اقدام به کلاهبرداری از مردم عادی نمایند، آیا این شبکه هیچگونه تعامل و پاسخگویی با پلیس فتای ایران دارد، یا در نهایت مال باخته، خود مسئول هرگونه اتفاقی خواهد بود؟
14. چنانچه این اپلیکیشن در راستای سیاستهای سهامداران خود، اقدام به حذف کانالها و گروههایی از مردم ایران نمود، آیا مسیری برای احقاق حق مردم وجود دارد؟
15. اگر نگران استفاده مردم از فیلترشکنها بودید، آیا بهتر نبود به جای رها سازی یکی از شبکهها، از مجلس شورای اسلامی میخواستید که نیم خط قانون تصویب کرده و فروش فیلتر شکن را جرمانگاری میکردند؟
16. آیا دبیرخانه شورای عالی فضای مجازی حاضر است با مردم صادق بوده و صوت مذاکرات جلسه را منتشر نمایند؟ یا در این مورد مردم نامحرمند؟...
دکتر پزشکیان را هل ندهیم!
رضا زرخانی
جریان اصیل انقلابی کشور نبایستی دست از یاری دکتر پزشکیان کشیده و همیشه به صرفاً انتقاد (هر چند منصفانه) وارد شوند.
در تحلیل شخصیت فردی ایشان که شاید قبل از ما دشمنان خارجی در مراکز امنیتی خود، شخصیت فردی ایشان را تحلیل کرده و به نقاط مثبت و منفی (تمام) ابعاد شخصیتی ایشان پی بردهاند و در برنامهریزیهای فتنهانگیزانه خود، حتماً همه موارد را لحاظ کردهاند!
حتماً هم کسانی که غیرمتعصبانه و منصفانه شخصیت اشخاص سیاسی کشور را در تحلیلها و یادداشتهای خود لحاظ میکنند، به این مهم پی بردهاند که شخصیت سیاسی اصلاحطلبی دکتر پزشکیان با تندروهای اصلاحطلب کاملاً فرق دارد.
زمانی که ایشان وزیر بهداشت آقای خاتمی بودند، در نطق خود در مجلس اصلاحطلب آن زمان از طرح "موسوم به معاینه و طبابت بیمارهای خاص زنان توسط پزشک زن" با نمایندگان و همقطاران تندروی اصلاحطلب دست به یقه شدند و ذرهای کوتاه نیامدند.
امروز هم یه عده از بزرگان اصلاحطلب و زاویهدار با رهبری معظم انقلاب، در دیدارهای دستهجمعی خصوصی با رئیس جمهور سعی در ترغیب ایشان به استعفا و یا سعی در ترغیب فشار رئیس جمهور به رهبری نظام دارند تا با دست ایشان به مطامع خود از جمله رابطه با آمریکا، بحث حجاب اختیاری (اندلسیسازی ایران) و عقبنشینی ایران از مقاومت در منطقه و... برسند.
پزشکیان خود را مدیون رهبری در بحث تایید صلاحیت خود در گذر از فیلتر شورای نگهبان میداند و هرچند گاها خود یا اطرافیان ایشان خیلی رندانه در مباحث مختلف از جمله در رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی در مجلس (و موارد مشابه) از جیب رهبری خرج کرده و میکنند!
اما با همه این موارد شخصیت فردی اصلاحطلبی ایشان از زوایای مختلف با اصلاحطلبانی چون امثال آقای خاتمی؛ نظریهپرداز اسلام رحمانی، و آقایان روحانی و جهانگیری که بیپروا چشم در چشم مردم نگاه میکردند و دروغ میگفتند و گرانی بنزین را صبح جمعه میفهمیدند! و... فرق میکند!
صد حیف در چینش اطرافیان و معاونین ایشان، افراد مسئلهدار و صاحبان تفکر لیبرال زیاد است و در دادن نظر مشورتی و کارشناسی به رئیس جمهور، اهمالکاری صورت میگیرد!
اما جریان اصیل انقلابی کشور نبایستی ایشان را کاملاً به دامن بدخواهان داخلی نظام هل دهند، و همصدا با برخی نظریهپردازهای برانداز داخلی و گاها اصلاحطلب، ایشان را ترغیب و تشویق به استعفا و از میدان کارزار اجرایی بیرون رفتن در این برهه تاریخی کنند! بلکه بیشتر از همیشه در کنار نقد منصفانه، باید خود را از حصار کارشناسان مغرض و تندرو اطراف ایشان عبور دهند و ضمن دادن مشورت و اطلاعات واقعبینانه از نقاط قوت کشور، رئیس قوه مجریه را به ماندن و ادامه این مسیر سخت، تشویق و ترغیب نمایند.
در خصوص رفع فیلتر واتساپ!
لابد انتظار دارید جهت فرش قرمزی که برای کودککشان پهن کردید به شما تبریک هم بگوییم؟!
پریسا نصرآبادی
واقعاً اعضای «شورای عالی فضای مجازی» که نامش را تریلی نمیکشد، بعد از این همه کش و قوس، واتساپ را رفع فیلتر کردهاند؟!
آن هم بعد از ترور شهید هنیه در تهران و احتمال رهگیری او از طریق واتساپ؟!
پس از شناسایی، هدفگیری و کشتار مردم غزه توسط جانیان صهیونیست از طریق سامانه هوش مصنوعی و با واسطهی واتساپ؟!
و با وجود تمام آنچه رژیم تروریست اسرائیل از طریق پیجرها و تاکیواکیها بر سر مردم لبنان آورد؟!
به جای آنکه به مردمان کاربر این اپِ خطرناک هشدار دهند و ضرورت استفاده از یک اپ جایگزین را برایشان تشریح کنند، تکتک گوشیهای همراه مردم ایران را به یک بمب ساعتی بالقوه بدل کردهاند و لابد انتظار دارند بابت این موفقیت، به دولت و دستاندرکاران پیگیر موضوع، تبریک هم بگوییم!
باورکردنی نیست که پیامرسان بدنامی را رفع فیلتر کردهاند که نه فقط از حداقل استانداردهای امنیت بهرهمند نیست؛ بلکه بارها به عنوان ابزار جاسوسی، ردیابی و نفوذ به دادههای کاربران از سوی موساد و کمپانیهای به اصطلاح خصوصیِ وابسته به آن، مورد استفاده قرار گرفته است...
باورکردنی نیست...
عکس هفته
آن کسی که ریشهکن خواهد شد، اسرائیل است