امام حسین علیه‌السلام:  لا یکمُلُ الْعَقْلُ الَّا بِاتِّباعِ الْحَقِّ؛ عقل، جز از راهِ پیروی حق کامل نمی‌شود.   (بحارالأنوار، ج ۷۵، ص ۱۲۷) 

فروپاشی اسرائیل

چرا صهیونیست‌ها نگران افزایش قدرت منطقه‌ای جمهوری اسلامی هستند؟ (بخش دوم و پایانی)

این وضعیتی است که به اعتقاد کارشناسان از سوی محور مقاومت به رهبری جمهوری اسلامی ایران بر رژیم جعلی اسرائیل تحمیل شده و با افزایش قدرت منطقه‌ای ایران در سال‌های اخیر، کنترل اوضاع برای رژیم صهیونیستی سخت‌تر شده است

گزارش‌ها نشان می‌دهد که سال ۲۰۲۲ شاهد کاهش شدید سرمایه‌گذاری در فناوری پیشرفته، رژیم اسرائیل بوده است. به گفته مرکز استارتاپ‌های رژیم صهیونیستی که بر بخش فناوری این رژیم نظارت دارد، کاهش سرمایه‌گذاری در بخش فناوری تل‌آویو به دلیل وضعیت نامعلوم سیاسی بود و اکنون با آغاز سال ۲۰۲۳، آشفتگی سیاسی تل‌آویو می‌تواند وضعیت را بدتر از سال گذشته کند. 
پروفسور استبان کلور از گروه اقتصاد دانشگاه عبری بیت‌المقدس و محقق ارشد موسسه مطالعات امنیت ملی در دانشگاه تل‌آویو، می‌گوید: «سرمایه‌گذاری در کشورها همه در یک روز انجام نمی‌شوند؛ بلکه به تدریج انجام می‌شوند، ولی اگر پیامی که از تل‌آویو می‌آید این باشد که اینجا دیگر مکان مناسبی برای تجارت نیست، همه سرمایه‌ها در عرض چندین روز خارج می‌شوند و یک ساختار اقتصادی که در عرض ده‌ها سال ساخته شده بود، در عرض چند روز فرو خواهد پاشید.» به گفته استبان کلور، این وضعیت می‌تواند منجر به کاهش رشد، کاهش کیفیت زندگی و افزایش بیکاری برای همه ساکنان در تل‌آویو و دیگر شهرها شود.
اقتصاد رژیم اسرائیل به شدت به سرمایه‌گذاری خارجی در بخش فناوری پیشرفته، متکی است. طبق گزارش اداره مرکزی آمار، تقریبا نیمی از سرمایه خارجی وارد شده به رژیم اسرائیل به شرکت‌های فناوری مرتبط است. به‌تازگی نیز یکی از مقامات ارشد شرکت بین‌المللی، رتبه‌بندی اعتباری   S&P هشدار داد که اصلاحات موردنظر نتانیاهو، خطری برای رتبه بالای فعلی تل‌آویو است و شاید رتبه اعتباری تل‌آویو به سطح کشورهای ضعیف‌تر سقوط کند.
تبدیل تل‌آویو به کرانه باختری دوم
در حال حاضر بسیاری از شرکت‌ها و موسسات در شهرک‌ها و مناطق اشغالی کرانه باختری، هیچ‌گونه فعالیت و سرمایه‌گذاری نمی‌کنند؛ چون می‌دانند اشغالگری در کرانه باختری ممکن است متوقف شود و صهیونیست‌ها مجبور به تخلیه مناطق اشغالی کرانه باختری شوند. با این حال، لوتسیون نادان کارشناس سرمایه‌گذاری ESG (عوامل ریسک محیطی، اجتماعی و حاکمیتی) در تل‌آویو می‌گوید: «وضعیت تنش فعلی در تل‌آویو، می‌تواند وضعیت این شهر را نیز مانند کرانه باختری کند و همه شرکت‌ها به‌دلیل ناپایداری اوضاع و بی‌ثباتی سیاسی تصمیم می‌گیرند که از تل‌آویو به‌طور کامل خارج شوند، در این صورت وضعیت تل‌آویو مانند کرانه باختری خواهد شد که هیچ‌کس ریسک فعالیت تجاری و اقتصادی در آن را نمي‌پذيرد»
وضعیت بدتر می‌شود
پس از نزدیک به دو ماه آرامش نسبی در طول اعتراضات گسترده تل‌آویو، پلیس رژیم صهیونیستی از هفته گذشته شروع به استفاده از نارنجک‌های دودزا، شوکر، ماشین‌های آب‌پاش و افسران اسب‌سوار برای متفرق کردن جمعیت کرده است. در اعتراضات اخیر نیز ده‌ها نفر دستگیر و زخمی شدند. اگر اعتراضات ادامه یابد و کابینه نتانیاهو هم راه‌حلی برای پاسخ به معترضان نداشته باشد، شکاف عمیق در جامعه صهیونیستی ایجاد خواهد شد. بسیاری هم هشدار داده‌اند که اگر به زودی راه‌حلی پیدا نشود، تنش‌های کنونی می‌تواند، رژیم صهیونیستی را به سمت جنگ داخلی و خشونت بکشاند. هشدار نسبت به جنگ داخلی و خشونت را وبگاه میدل ایست آی نیز در گزارش روز شنبه خود اعلام کرده است.
شهادت نوجوان فلسطینی
در مناطق فلسطینی‌نشین، تنش‌ها و خشونت‌ها همچنان ادامه دارد و نظامیان صهیونیست یک فلسطینی ۱۶ساله را به شهادت رساندند. بر اساس گزارش نیوعرب، امیر عوده شانزده‌ساله که با گلوله‌های فلزی روکش پلاستیکی از ناحیه سینه مورد اصابت تیر قرار گرفت، جدیدترین قربانی فلسطینی در خشونت فزاینده نیروهای صهیونیستی در کرانه باختری است. شهادت عوده پس از آن صورت گرفت که فلسطینی دیگر به نام عبدالکریم بدیع‌الشیخ ۲۱ساله نیز در حومه قلقیلیه در جریان یورش شهرک‌نشینان صهیونیستی به شهادت رسيد. 
نیروهای رژیم اسرائیل و شهرک‌نشینان از ابتدای سال ۲۰۲۳ تاکنون دست‌کم ۸۰ فلسطینی را به شهادت رسانده‌اند که این دو ماه، یکی از خونین‌ترین دوره‌ها در حافظه اخیر فلسطینی‌ها توصیف شده است. در میان شهدای فلسطینی در دو ماه گذشته، نام حداقل ۱۶ کودک و نوجوان نیز دیده می‌شود. شهرک‌نشینان رژیم صهیونیستی همچنین روز شنبه حملاتی را علیه فلسطینیان در اراضی اشغالی قدس شرقی و کرانه باختری انجام دادند. شهرک‌نشینان و افسران پلیس همچنین به یک جوان فلسطینی در دروازه دمشق واقع در مسجدالاقصی در شهر قدیمی بیت‌المقدس شرقی حمله کردند و آنها را مورد ضرب و شتم قرار دادند.
به گفته یک فعال محلی فلسطینی، شهرک‌نشینان همچنین به گروهی از دامداران فلسطینی در جنوب کرانه باختری حمله کردند. راطب الجبور به خبرگزاری فلسطینی وفا گفت که دامداران مجبور به ترک مزرعه خود شدند در حالی که یک شهرک‌نشین قصد داشت یکی از احشام این گروه را بدزدد. منطقه مسافر یاتا، محل درگیری طولانی‌مدت صهیونیست‌ها علیه فلسطینی‌هاست؛ زیرا رژیم اسرائیل می‌خواهد ساکنان فلسطینی ۱۲ روستای این منطقه را به زور اخراج کند تا در آنجا اقدام به تاسیس یک پادگان تمرین نظامی کند.
ادامه مقاومت اسرای فلسطینی
از سوی دیگر، اسرای فلسطینی همچنان به نبرد خود علیه سازمان زندان‌های صهیونیستی و تصمیمات جائرانه و ظالمانه ایتمار بن گویر، وزیر تندرو رژیم اسرائیل ادامه می‌دهند. اسرای فلسطینی از ۲۶ روز پیش اقدامات اعتراضی و مبارزاتی خود را آغاز کرده‌اند. در همین ارتباط نیز هیئت امور اسرا و آزادگان و باشگاه اسیر فلسطین تاکید کردند که اقدامات اعتراضی اسرا ادامه دارد تا اینکه در نهایت به اعتصاب غذای سراسری در اول ماه مبارک رمضان منتهی شود. این پسر که هویتش فاش نشد، بعدا توسط افسران پلیس اسرائیل، بازداشت شد.
این وضعیتی است که به اعتقاد کارشناسان از سوی محور مقاومت به رهبری جمهوری اسلامی ایران بر رژیم جعلی اسرائیل تحمیل شده و با افزایش قدرت منطقه‌ای ایران در سال‌های اخیر، کنترل اوضاع برای رژیم صهیونیستی سخت‌تر شده است.