امام حسین علیه‌السلام: ای مردم! در کسب صفات زیبای اخلاقی بکوشید و برای به دست آوردن این سرمایه‌های معنوی شتاب کنید.  (کشف الغمه، ج ۲، ص۳۰) 

پرسش و پاسخ دینی 1121

خون‌ریزی لثه روزه‌دار
سوال: من در بیشتر روزها، آب‌دهانم با خونی که از لثه‌هایم می‌آید، مخلوط می‌شود و گاهی نمی‌دانم آب دهانی که فرو می‌برم همراه با خون است یا خیر؟ روزه‌ام با این حال چه حکمی دارد؟ امیدوارم مرا راهنمایی فرمایید.
جواب: اگر خون لثه در آب دهان مستهلک شود، محکوم به طهارت است و بلعیدن آن اشکال ندارد و مبطل روزه نیست، و همچنین در صورت شک در همراه بودن آب دهان با خون، فرو بردن آن اشکال ندارد و به صحّت روزه ضرر نمی‌زند.
(اجوبه الاستفتائات امام خامنه‎ای، مسئله ۷۶۳)
 
استمرار بیماری برای مکلف
کسی که به خاطر بیماری، روزه ماه رمضان را نگرفته، اگر بیماری‌اش تا ماه رمضان آینده ادامه یابد، قضای روزه‌ها از او ساقط می‌شود و باید برای هر روز، یک مدّ طعام به فقیر بدهد. (رساله نماز و روزه، مسئله ۹۲۴)
 
  ضعف جسمانی در قضای روزه
اگر به دلیل ضعف جسمانی قادر به گرفتن روزه در ماه رمضان و نیز قضای آن تا رمضان سال آینده نباشد، قضا ساقط نمی‌شود و هر زمان که بتواند باید قضا کند، همچنین کسی که چند سال روزه نگرفته و توبه کرده و تصمیم بر جبران آنها دارد، واجب است تمام روزه‌های فوت شده را قضا کند و چنانچه نتواند، قضای روزه‌ها از او ساقط نمی‌شود و بر عهده‌اش باقی می‌ماند.
(رساله نماز و روزه، مسئله ۹۲۷)
به جا نیاوردن قضای روزه به‌خاطر سفر
کسی که به خاطر سفر روزه ماه رمضان را نگرفته، اگر تا ماه رمضان سال بعد در وضعیت سفر باشد، قضای رمضان گذشته از او ساقط نمی‌شود و باید بعدا آن را به جا آورد و احتیاط مستحب آن است که کفاره‌ی تاخیر نیز بدهد.
(رساله نماز و روزه، مسئله ۹۲۶)