امام حسین علیه‌السلام: ای مردم! در کسب صفات زیبای اخلاقی بکوشید و برای به دست آوردن این سرمایه‌های معنوی شتاب کنید.  (کشف الغمه، ج ۲، ص۳۰) 

مفاهیم قرآنی را به مسلّمات فکری آحاد مردم تبدیل کنید

رهبر معظم انقلاب اسلامی در جمع اساتید و قاریان قرآن کریم ضمن اشاره به نیاز فردی، اجتماعی و ملی به آموزه‌های علاج بخش قرآن تأکید فرمودند: «جامعه قرآنی به‌گونه‌ای عمل کند که چشمه‌های معنوی کتاب الله در دل‌ها، افکار و در نتیجه رفتار و اعمال همه مردم جاری شود.»
امام خامنه‌ای در اولین روز ماه مبارک رمضان درباره بهره‌گیری از قرآن در ابتلائاتی مانند ارتباط با بیرون فرمودند: «امروز ملّت ایران مواجه است با یک جبهه‌ی وسیعی از قدرتمداران کافر یا منافق؛ این [جور] است. [ما] با ملت‌ها مشکلی نداریم. ملت‌ها با همدیگر یا برادرند، یا اگر هم بیگانه هستند، کاری به هم ندارند. آن که کار به کار کشورها و ملت‌ها دارد، قدرتمدارانند. ما امروز جزو آن کشورهایی هستیم که با یک جبهه‌ی وسیعی از این قدرتمداران مواجهیم؛ چگونه با اینها رفتار بکنیم؟ قرآن متضمّن چگونگی رفتار با اینها است: در چه مرحله با اینها حرف بزنیم؟ در چه مرحله دستِ همکاری بدهیم؟ در چه مرحله مشت به دهان اینها بکوبیم؟ در چه مرحله شمشیر بکشیم؟ همه‌ی اینها در قرآن مشخّص است.»
همچنین امام خامنه‌ای درباره اهمیت تلاوت قرآن و هدف آن فرمودند: «تلاوت قرآن این‌قدر اهمّیّت دارد؛ اینکه شما بتوانید مفاهیم قرآنی را به مسلّمات فکری آحاد مردم تبدیل کنید. هزاران عنوان و سرفصل مهم در قرآن وجود دارد؛ مثلاً فرض بفرمایید «لِیَقومَ النّاسُ بِالقِسط» یا «خُذِ العَفو» یا «اُذکُرُوا اللهَ ذِکراً کَثیرا»؛ همه‌ی اینها عناوین و سرفصل‌ها است. یکی از وظایف و یکی از کارکردهای تلاوت شما ــ اگر درست انجام بگیرد ــ این است که این مفاهیم را تبدیل می‌کند به مسلّمات فکری جامعه؛ برای جامعه جا می‌افتد که باید قیام به قسط کرد؛ باید ذکر خدا کرد: اُذکُرُوا اللهَ ذِکراً کَثیراً؛ باید در بین برادران عفو کرد: خُذِ العَفو؛ باید «فَلیُقاتِل فی سَبیلِ الله»؛ و بقیّه‌ی مفاهیمی که در قرآن وجود دارد.»