امام مهدی (عج الله تعالی فرجه الشریف): حقانیّت و واقعیّت، با ما اهل‌بیت رسول‌الله (ص) می‎باشد و کناره‎گیری عدّه‎ای از ما، هرگز سبب وحشت ما نخواهد شد؛ چرا که ما دست‌پرورده‌های نیکوی پروردگار می‎باشیم و دیگر مخلوقین خداوند، دست‌پرورده‌های ما خواهند بود.    (بحارالانوار: ج ۵۳، ص ۱۷۸)  

مطالب صفحه بین‌الملل 1216

مذاکره با آمریکا حماقت یا خیانت؟!
حسین شریعتمداری
۱- کسانی که این روزها، ساز بدصدای مذاکره با آمریکا را کوک کرده‌اند و برای آن صفحه سیاه می‌کنند و گریبان می‌درند، یا «احمق» هستند و یا «خائن» و در هر دو حالت، شایستگی حضور در مسئولیت‌های کلیدی نظام را ندارند! آمریکا انکار نمی‌کند که براندازی جمهوری اسلامی ایران را به عنوان یک هدف راهبردی دنبال می‌کند و تاکید دارد که این هدف راهبُردی با تغییر دولت‌ها در این کشور (جمهوری‌خواه و دموکرات) تغییر نمی‌کند. این واقعیت را فقط با مروری هرچند گذرا بر مواضع و عملکرد چهل و چند ساله آمریکا در قبال ایران اسلامی به وضوح می‌توان دید. تا آنجا که آمریکا، به قول حضرت امام (ره) و دیدگاه مشابهی از حضرت آقا، از هیچ اقدام خصمانه‌ای علیه جمهوری اسلامی ایران دریغ نکرده است و اگر در مرحله‌ای از اقدام خصمانه خودداری کرده است، تنها به این علت بوده که توان انجام آن را نداشته است، نه آنکه سر سازگاری داشته باشد. ۲- بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب در دیدار با «جمعی از فرماندهان نیروی هوائی و پدافند هوائی ارتش» آمیزه‌ای از دلیل و تجربه بود. دلایلی که در درستی آن، کمترین تردیدی راه نداشت و تجربه‌ای از عهدشکنی‌های پیوسته آمریکا که اندک زمینه‌ای برای اعتماد باقی نمی‌گذاشت. «تجربه می‌گوید، مذاکره با آمریکا، هوشمندانه، عاقلانه و شرافتمندانه نیست».
حضرت آقا، پیش از این نیز بارها بر این نکته تاکید ورزیده و از چرائی آن خبر داده بودند، از جمله و به عنوان یکی از ده‌ها نمونه، در ۵ دی ماه ۱۴۰۱، در جمع بسیجیان طی سخنانی ابتدا از کسانی که به قول ایشان «ادّعای فهم سیاسی هم می‌کنند» و «مدّعی سیاست‌ورزی و سیاست‌دانی و اطّلاع از اوضاع جهان» نیز هستند؛ ولی راه‌حل مشکلات را در مذاکره با آمریکا می‌دانند! گلایه می‌کنند و سپس در بیانی حکیمانه و مستدل می‌فرمایند: «خب با آمریکا چه جوری مشکل حل می‌شود؟ این سؤال واقعی است، جدّی است. نمی‌خواهیم با هم دعوا کنیم، سؤال می‌کنیم: مشکل با آمریکا چه جوری حل می‌شود؟ با نشستن و مذاکره کردن و از آمریکا تعهّد گرفتن مشکل حل می‌شود؟ [اینکه] بنشینیم با آمریکا مذاکره کنیم، تعهّد بگیریم که شما باید فلان کارها را بکنید، فلان کارها را نکنید، مشکل حل می‌شود؟ در قضیّه بیانیّه الجزایر، سر قضیّه آزادی گروگان‌ها در سال ۶۰، شما نشستید با آمریکا صحبت کردید. بنده آن وقت نماینده مجلس بودم - البتّه در مجلس نبودم، در جبهه بودم، اهواز بودم - همان وقت اینجا در تهران همین حضرات نشستند به واسطه الجزایر و بدون رودررویی با آمریکایی‌ها صحبت کردند - البتّه مصوّبه مجلس بود، کار غیرقانونی‌ای نبود - قرارداد گذاشتند، تعهّدهای متعدّدی گرفتند که ثروت‌های ما را آزاد کنید، تحریم‌های ما را بردارید، در امور داخلی کشور ما دخالت نکنید، و ما هم از این طرف گروگان‌ها را آزاد می‌کنیم. گروگان‌ها را آزاد کردیم، آیا آمریکا به آن تعهّدات عمل کرد؟ آیا آمریکا تحریم را برداشت؟ آیا آمریکا ثروت‌های مسدود شده ما را به ما پس داد؟ نه، آمریکا به تعهّد عمل نمی‌کند؛ خیلی خب، این هم مذاکره و نشستن با آمریکا.
یا در برجام؛ گفتند که [اگر] شما فعّالیّت صنعتی هسته‌ای را کم کنید - حالا جرئت نکردند بگویند تعطیلِ تعطیل - به این مقدار فروکاهی کنید، ما این کارها را انجام می‌دهیم؛ تحریم‌ها را برمی‌داریم، این کار را می‌کنیم، آن کار را می‌کنیم، کردند این کارها را؟ نکردند دیگر. مذاکره مشکل ما را با آمریکا حل نمی‌کند». ۳- هفته قبل به یادداشت «ریچارد نفیو»، معمار تحریم‌های ایران در نشریه آمریکایی «فارن افرز» اشاره داشتیم که از کارآمدی تحریم‌ها و برخورد نظامی علیه ایران ابراز ناامیدی کرده و نوشته بود: «مذاکره، تنها راه برای مقابله و مهار ایران است». عبرت‌انگیز نیست که آمریکا مذاکره را برای مهار ایران می‌خواهد و طرفداران مذاکره، به جای آنکه دامن همت به کمر بزنند و دستی برای حل مشکلات از آستین بیرون آورند، حل مشکلات! را به مذاکره با آمریکا حواله می‌کنند؟! ۴- اکنون از کسانی که به قول حضرت آقا «ادّعای فهم سیاسی هم می‌کنند» و «مدّعی سیاست‌ورزی و سیاست‌دانی و اطّلاع از اوضاع جهان» نیز هستند، این سؤال در میان است که آیا از درک واقعیتی با این همه وضوح و بداهت ناتوان هستند و خسارت سنگینی که مذاکره با آمریکا در پی دارد را درک نمی‌کنند؟! اگر پاسخ منفی است که به علت درک و شعور اندک نمی‌توانند و نباید در مسئولیت‌های نظام حضور داشته باشند! و اگر پاسخ مثبت است و با وجود اطلاع از فاجعه‌بار بودن مذاکره با آمریکا، کماکان بر انجام آن اصرار می‌ورزند، آیا اصرار آنها غیر از خیانت می‌تواند نام دیگری داشته باشد؟!
 
آمریکا، گاو شیرده اسرائیل به روایت آمار
ایالات متحده از 7 اکتبر 2023 تنها در طول یک سال، حدود 18 میلیارد دلار به اسرائیل کمک نظامی ارائه کرده است. ترامپ که اولویت خود را آمریکا می‌داند، 1 میلیارد دلار دیگر به آن اضافه کرد.
به گزارش فارس؛ خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس که یکی از سرسخت‌ترین رسانه‌های حامی اسرائیل است، در 7 اکتبر 2024، یعنی یک سال پس از عملیات طوفان الاقصی نوشت: «آمریکا از 7 اکتبر گذشته تاکنون، رکورد 17.9 میلیارد دلار کمک نظامی به اسرائیل را ثبت کرد.» این اطلاعات توسط پروژه «هزینه‌های جنگ دانشگاه براون آمریکا» در اختیار آسوشیتدپرس قرارگرفته و معتقد است این هزینه‌ها منجر به تشدید درگیری در خاورمیانه شد.
در گزارش دانشگاه براون آمده است: «اسرائیل از زمان تأسیس آن در سال 1948 تحت حمایت آمریکا بوده و بزرگ‌ترین دریافت‌کننده کمک‌های نظامی ایالات متحده در طول تاریخ است. از سال 1959 تاکنون، بیش از 251 میلیارد دلار کمک نظامی دریافت کرده و کمک 17.9 میلیارد دلاری بعد از 7 اکتبر، بیشترین کمک ارسال‌شده به اسرائیل در طول یک سال است.»
برای آنکه بزرگی این عدد را بهتر حس کنیم، خوب است تنها 1 میلیارد دلار را به تومان تبدیل کنیم. با در نظر گرفتن دلار 80 هزارتومانی، این عدد معادل 80 هزار میلیارد تومان می‌شود. اگر کمک‌های نظامی را برای رند شدن، 18 میلیارد دلار در نظر بگیریم، آمریکا در یک سال، بیش از 1400 هزار میلیارد تومان کمک نظامی به اسرائیل ارائه داده است.
تحقیقات دانشگاه براون نشان می‌دهد: «کمک‌های آمریکا به اسرائیل از زمان 7 اکتبر، شامل حداقل 4.4 میلیارد دلار برداشت تجهیزات از انبارهای آمریکا می‌شود. بسیاری از این تجهیزات شامل بمب‌های 2000 پوندی و بمب‌های هدایت‌شونده دقیق می‌گردد. این هزینه‌ها همچنین شامل 4 میلیارد دلار برای بازسازی سامانه گنبد آهنین است.»
محققان دانشگاه براون معتقدند: «به دلیل عدم کامل بودن اطلاعات از میزان کمک ارسال شده به اسرائیل، عدد 17.9 میلیارد دلار کمک نظامی در طول یک سال، تنها بخشی از کمک‌های ارسالی است. دولت بایدن تلاش کرده میزان واقعی کمک‌ها را پنهان کند. بایدن گفته که هیچ دولتی بیشتر از من به اسرائیل کمک نکرده.» این دانشگاه آمریکایی می‌گوید: «این‌ها، کمک‌های مالی در طول جنگی بود که تلفات غیرنظامی بسیاری داشت.»
طبق این گزارش، بعد از 7 اکتبر، آمریکا هزینه‌های نظامی دیگری در منطقه داشت؛ ازجمله 4.86 میلیارد دلار کمک نظامی به مصر و سایر شرکای خود است. پیش از 7 اکتبر، آمریکا در خاورمیانه 34 هزار نیرو داشت که آن را به 50 هزار نیرو افزایش داد.
در ادامه این گزارش آمده است: «اقدامات نیروهای انصارالله یمن، حدود 5 میلیارد دلار برای آمریکا هزینه داشته که چالشی غیرمنتظره برای ایالات متحده بود.» آسوشیتدپرس درگیری یمن با آمریکا را «شدیدترید نبرد دریایی از زمان جنگ جهانی دوم» توصیف کرد و نوشت: «ایالات متحده چندین ناو هواپیمابر، ناوشکن، رزم‌ناو و موشک‌های گران‌قیمت چند میلیون دلاری را علیه پهپادهای ارزان حوثی‌ها که قیمتی معادل 2000 دلار دارند، مستقر کرده است.»
310 میلیارد دلار کمک به اسرائیل از ابتدا تاکنون
شورای روابط خارجی آمریکا (CFR) نیز در گزارش به هزینه‌های جنگ اسرائیل برای آمریکا پرداخت. این شورا در ابتدا نوشت: «در بحبوحه جنگ یک‌ساله اسرائیل با حماس در نوار غزه، کمک‌های نظامی ایالات متحده به اسرائیل، به بالاترین حد خود در دهه‌های اخیر رسیده است. به گفته سازمان ملل متحد، بیش از 40 هزار فلسطینی، ازجمله بخش بزرگی از غیرنظامیان، در درگیری جان خود را از دست داده‌اند.»
اسرائیل از زمان تأسیس تا سال 2024، با دریافت حدود 310 میلیارد دلار درمجموع کمک‌های اقتصادی و نظامی، بزرگ‌ترین دریافت‌کننده کمک‌های خارجی ایالات متحده بوده است. از این میان، حدود 230 میلیارد دلار کمک نظامی و تنها 80 میلیارد دلار کمک اقتصادی را شامل می‌شود. مصر که در رتبه دوم قرار دارد، درمجموع کمک‌های نظامی و اقتصادی، حدود 160 میلیارد دلار دریافت کرده است. این یعنی اسرائیل با اختلاف زیاد، در جایگاه اول قرار دارد. 
شورای روابط خارجی آمریکا توضیح داد: «از 2007 تاکنون تقریباً تمام کمک‌ها، صرف ارتش اسرائیل شده. از زمان جنگ اسرائیل با حماس در 7 اکتبر 2023، ایالات متحده قانونی را وضع کرد که حداقل 12.5 میلیارد دلار کمک نظامی مستقیم به اسرائیل ارائه دهد و سالانه 500 میلیون دلار برای توسعه برنامه دفاع موشکی اسرائیل تخصیص داده می‌شود.»
شورای روابط خارجی ادامه داد: «بر اساس قوانین ایالات متحده، دولت نباید به گروه‌هایی که مرتکب نقض حقوق بشر می‌شوند، کمک ارائه کند. اما کمک‌های ارسالی به اسرائیل از 7 اکتبر، با قوانین حقوق بشردوستانه سازگار نیست. از 7 اکتبر، دولت بایدن بیش از 100 کمک نظامی برای اسرائیل ارسال کرده و فروش 50 جنگنده F-15 به ارزش بیش از 18 میلیارد دلار را در دستور کار قرار داد.»
یکی از موضوعات مهم نظامی، «سطح کیفی تجهیزات» جدای از سطح کمی آن است. آمریکا به حفظ سطح کیفی نظامی اسرائیل متعهد شده و در سال 2008 قانونی را تصویب کرد که فروش سلاح به کشورهای خاورمیانه، سطح کیفی اسرائیل را تحت تاثیر قرار ندهد.
جنگ اسرائیل برای آمریکا گران است
آسوشیتدپرس در گزارشی دیگر با عنوان «جنگ‌های اسرائیل گران است» نوشت: «جنگ‌های اسرائیل هزینه‌های مالی بسیار دردناک را بر اقتصاد کشور افزایش می‌دهد. جنگ، بودجه دولت را تحت‌فشار قرار داده و انتخاب میان برنامه‌های اجتماعی و نظامی دشوار شده است.» بر اساس گزارش موسسه بین‌المللی صلح استکهلم، «دولت اسرائیل ماهانه بسیار بیشتر از 1.8 میلیارد دلار برای ارتش هزینه می‌کند. از 1.8 میلیارد دلار قبل از شروع جنگ به حدود 4.7 میلیارد دلار تا پایان سال گذشته رسیده است.»
آمریکا اولویت ترامپ، بعد از اسرائیل
دونالد ترامپ چه در سال 2016 و چه در سال 2024، با شعار «America first» بر سر کار آمد. او مدعی است که دولت‌های دیگر آمریکا، هزینه‌های فراوانی به‌ویژه در خاورمیانه داشته‌اند. اما او قصد دارد آمریکا را اولویت قرار دهد. با این حال، در همین روزها، ترامپ ارسال 1 میلیارد دلار کمک نظامی به اسرائیل را در نظر دارد و از کنگره خواست با آن موافقت کند. به گزارش یورو نیوز، بر اساس این طرح، «اسرائیل هزاران بمب ۴۵۰ کیلوگرمی و بولدوزرهای نظامی دریافت خواهد کرد.» ترامپ همچنین در نظر دارد کمک مالی به آژانس سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی را نیز متوقف کند.