امام مهدی (عج الله تعالی فرجه الشریف): حقانیّت و واقعیّت، با ما اهل‌بیت رسول‌الله (ص) می‎باشد و کناره‎گیری عدّه‎ای از ما، هرگز سبب وحشت ما نخواهد شد؛ چرا که ما دست‌پرورده‌های نیکوی پروردگار می‎باشیم و دیگر مخلوقین خداوند، دست‌پرورده‌های ما خواهند بود.    (بحارالانوار: ج ۵۳، ص ۱۷۸)  

مطالب صفحه بین‌الملل 1214

نمایش قدرت حماس در ماجرای تبادل اسرا

کارشناسان معتقدند که حماس با تبادل ۴ اسیر زن اسرائیلی در ازای آزادی ۲۰۰ اسیر فلسطینی، قدرت و برتری خود را در مذاکرات و میدان جنگ به نمایش گذاشت.
به گزارش فارس: «امروز رژیم اشغالگر جنایتکار را مجبور می‌کنیم تا درهای سلول‌هایش را به روی قهرمانان اسیر ما باز کند، و این وعده ما به آن‌ها برای آزادی و به مردممان برای ادامه راه در کنار هم به سوی استقلال و تعیین سرنوشت است.» این بخشی از بیانیه جنبش مقاومت اسلامی حماس بود که به مناسبت آزادی ۲۰۰ اسیر فلسطینی منتشر شد. کارشناسان مسائل منطقه معتقدند که آتش‌بس اخیر، یک شکست بزرگ برای اسرائیل بود و تبادل ۴ اسیر زن صهیونیست با ۲۰۰ اسیر فلسطینی، پیروزی دیگری برای حماس است. حماس نیز در بیانیه خود تأکید کرد: «امروز یکی از روزهای ماندگار مردم فلسطین است، روزی که راه و گزینه‌های خود را تجسم می‌بخشد و تأکید می‌کند که مردم حول مقاومت خود متحد شده‌اند و مصمم هستند تا در راه عزت و کرامت پیش رفته و به اهداف مشروع خود یعنی آزادی و برپایی کشوری مستقل به پایتختی قدس شریف دست یابند.»
نمایش از قدرت حماس
عصر روز شنبه ۶ بهمن، ۴ اسیر زن صهیونیست وارد میدان فلسطین شهر غزه شدند. نیروهای گردان‌های قسام و گروهان‌های قدس در این مراسم گسترده حضور داشتند و قبل از رسیدن به محل تبادل، در محله الزیتون غزه، رژه‌ای با شکوه برگزار کردند. این رژه در رسانه‌ها بازتاب گسترده‌ای داشت و نشان‌دهنده قدرت و نفوذ حماس در برابر اسرائیل بود. تبادل اسرا نشان‌دهنده موقعیت برتر حماس در مذاکرات و میدان جنگ است. بسیاری از کارشناسان بر این باورند که این تبادل نمادی از قدرت حماس و حمایت گسترده مردم غزه از این گروه است. استقبال پرشور فلسطینی‌ها از اسرای آزاد شده نیز مؤید این حمایت است.
شرایط خوب نگهداری از اسرای اسرائیلی
یکی از نکات قابل توجه پس از تبادل اسرا، شرایط خوب اسرای اسرائیلی بود که در تصاویر و فیلم‌های منتشر شده به وضوح مشخص بود. برخورد مناسب و انسانی با اسرای اسرائیلی موجب شده تا آنها پس از آزادی به خاطر این برخورد، از حماس قدردانی می‌کنند.
حماس نیز در بیانیه خود بیان می‌کند: «علی‌رغم تجاوز بی‌سابقه و وحشیانه‌ای که هر وجب از غزه را هدف قرار داد، ما به اخلاق و عرف خود پایبند ماندیم و اسرای دشمن را حفظ کردیم، در حالی که رژیم اشغالگر جنایتکار تلاش کرد تا از شر آن‌ها خلاص شود و با هدف‌گیری و بمباران، آن‌ها را تعقیب کند.» در مقابل اما رفتار غیرانسانی با اسرای فلسطینی و وضعیت اسرا پس از آزادی از زندان‌های اسرائیل، نمایانگر تفاوت‌های فاحش در نحوه نگهداری اسرای دو طرف است.
محبوبیت فزاینده حماس در غزه و جذب نیروهای جدید
گزارش‌ها نشان می‌دهند که از آغاز جنگ، حماس توانسته هزاران نفر از مردم غزه را به صفوف خود جذب کند. بر اساس گزارش‌های اختصاصی خبرگزاری رویترز، حماس بین ۱۰ هزار تا ۱۵ هزار عضو جدید جذب کرده است. این افزایش نیروها نشان‌دهنده حمایت گسترده از مقاومت و مبارزه در برابر اسرائیل است. ابراهیم عزیزی، کارشناس مسائل سیاسی، اظهار می‌کند: «توافق آتش‌بس اخیر، نه تنها موجب آزادی زندانیان فلسطینی شد؛ بلکه تصویر قدرت و تسلط حماس را در سطح جهانی تقویت کرد و این گروه را به عنوان یک نیروی مؤثر در معادلات منطقه‌ای و جهانی معرفی کرد.»
اراده جبهه مقاومت برای ادامه مبارزه
حماس همچنان بر ادامه مبارزه با اسرائیل تأکید دارد. پیروزی‌های اخیر این گروه، مانند آزادسازی زندانیان و جذب نیروهای جدید، نشان‌دهنده عزم راسخ حماس برای ادامه مقاومت است. این گروه به خوبی توانسته در عرصه‌های نظامی و دیپلماتیک قدرت خود را نشان دهد.
حماس؛ تهدیدی پایدار برای اسرائیل
حماس پس از آغاز جنگ توانسته نیروهای خود را به طور چشمگیری تقویت کند و همچنان تهدیدی پایدار برای اسرائیل باقی بماند. این گروه نه تنها در میدان جنگ؛ بلکه در عرصه دیپلماتیک نیز موفق به ایجاد دستاوردهایی برای مردم فلسطین شده است.
در نتیجه، حماس توانسته به نماد مقاومت در برابر اشغالگری اسرائیل تبدیل شود و با قدرت به راه خود ادامه دهد. وقوع آتش‌سوزی مهیب در لس‌آنجلس که تاکنون هزاران خانه را ویران و صدها هزار نفر را آواره کرده است، منجر به سربرآوردن بحران‌هایی شد که مدیریت و حاکمیت آمریکا را زیر سوال برده است.
 
پیشکش شعار «زن زندگی آزادی» برای زنان غزه
وضعیت برخی از این زندانیان زن فلسطینی که بر حسب اتفاق از جمله مشهورترین شخصیت‌های فلسطینی در قشر زنان هستند، حکایت از تهدید و فشارهای زیادی در طول دوران زندان دارد.
به گزارش فارس؛ اولین گروه از زندانیان فلسطینی در ازای سه زن شهرک‌نشین آزاد شدند. 90 نفر از فلسطینان که شامل زنان و کودکان زیر 18 سال بودند، از زندان آزاد شدند. جالب است که در طول این یک سال و اندی که از جنگ غره گذشته، خبری از این زندانیان نبود! حرف و خبر فقط از اسرای صهیونیستی بود. ادبیاتی که درباره این دو بکار می‌رود نیز جالب است. اسرای فلسطینی را زندانی و شهرک‌نشینان را گروگان توصیف می‌کنند تا اینگونه فلسطینان را مجرم جلوه بدهند. وضعیت برخی از این زندانیان که بر حسب اتفاق از جمله مشهورترین شخصیت‌های فلسطینی در قشر زنان هستند، حکایت از تهدید و فشارهای زیادی در طول دوران زندان دارد. موضوعی که درباره سه صهیونیست زنی که آزاد شدند کاملاً متفاوت است.
یکی از این زنان که در طی مبادلات اسرا آزاد شده «خالده جرار» زن فلسطینی است که در حوزه حقوقی نیز فعال بوده و در شبکه‌های اجتماعی تصاویری از قبل و بعد از آزادی وی از زندان منتشر شده که نشان تغییرات فاحش وی در طول زندان دارد. جرار در اتفاقات بعد از عملیات 7 اکتبر حماس دستگیر و زندانی شد و حالا در میان 90 زن و کودک فلسطینی که در مرحله اول آزاد شدند، قرار دارد.
مبادله سه نفر با 90 نفر که در میان آنان کودکان نیز حضور دارند، خود به خوبی نشان می‌دهد که کفه ترازو به سمت چه طرف سنگینی می‌کند. میزان بازداشت فلسطینیان خصوصاً زنان در این دوران بسیار بالا بوده است و صهیونیست‌ها اقدام به دستگیری گسترده فلسطینیان کردند. این موضوع جدای از کشتار و بمباران مردم مظلوم غزه است که به نسل‌کشی آشکار جلو دوربین‌ها ختم شد. گویی کشتار مردم غزه آنان را راضی نکرده و دست به گروگان‌گیری نیز زده‌اند.
البته آخرین تصاویر از نبرد غزه که بسیار روشن و نیرومند در چشمان جهانیان جلوه‌گری کرد، ماجرای «دکتر حسام ابوصفیه» بود. مردی با ردای سفید پزشکی که به سمت تانک صهیونیست‌ها روی آوارهای غزه با قدم‌های استوار حرکت می‌کند تا ارتش اسرائیل وی را دستگیر کنند.
«بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی سعی کرد در میانه جنگ علیه غزه که در آن کشورهایی مثل ایران درگیر شدند، با استفاده از شعار «زن زندگی آزادی» به‌زعم خود در حوزه داخلی کشورمان نیز اثرگذاری داشته باشد؛ اما تحولات غزه خصوصاً با آزادی 90 زن و کودک فلسطینی که گستردگی گروگان‌گیری صهیونیست‌ها در برابر شهرک‌نشینان را نشان می‌دهد، به‌خوبی ماهیت این شعار را نشان می‌دهد. شعاری که بسیاری آن را صهیونیستی توصیف می‌کنند.
رسانه‌های ضدانقلاب خصوصاً «ایران اینترنشنال» که یک رسانه کاملاً صهیونیستی است و تل‌آویو به‌عنوان کارفرمای این رسانه محسوب می‌شود، چه در حوادث سال 1401 و چه در میانه جنگ علیه غزه سعی کرد این شعار را بارها و بارها تکرار کند. حتی خبرنگار این رسانه ضدانقلاب، روی دیوار آوارهای غزه نیز این شعار را برای مردم این باریکه به یادگار نوشت. جایی که بسیاری عنوان کردند جایگاه واقعی چنین شعاری است و نتیجه آن نیز چنین ویرانی است.
خبرنگار ایران اینترنشنال با این پیام که این شعار برای مردم غزه به یادگار می‌ماند، این شعار را در یکی از دیوارهای غزه که حالا حالت آخرالزمانی به خود گرفته است، نوشت. اما تحفه و پیشکش این شعار برای مردم غزه چه بود؟ اگر حماس در این جنگ خونین مقاومت نمی‌کرد، آیا این 90 زن و کودک دیگر روی آزادی را می‌دیدند؟