آمریکا با رسانههای دروغپرداز چگونه برخورد میکند؟
«رابی پارکر» میگوید: «دنیا باید ببیند که داشتن یک پلتفرم به این معنی نیست که مسئولیتی ندارید.»
«وبسایت "اینفو وارز" دیگر در دسترس نیست.» این پیامی است که کسانی که قصد دارند به وبسایت «اینفو وارز (InfoWars)» مراجعه کنند، با آن روبرو میشوند. داستان از سال 2012 شروع شد. مدرسه «سندی هوک» در ایالت «کنتیکت» آمریکا در دسامبر 2012 شاهد ماجرای وحشتناکی بود. جوانی20 ساله به کودکان این مدرسه تیراندازی کرد و 20 دانشآموز و 6 کارمند به قتل رسیدند. کوچکترین دانشآموز کشتهشده 6 ساله بود. به گفته برخی منابع، فرد ضارب مادر خود را هم که در مدرسه حاضر بود، به ضرب گلوله کشت و در نهایت خودکشی کرد.
این ماجرا بهقدری هولناک بود که واکنش رئیسجمهور آمریکا را در پی داشت و پس از آن، مجموعه قوانینی برای کنترل بیشتر بر خشونتهای مسلحانه در آمریکا پیشنهاد گردید و باوجود گذشت یک دهه، این تیراندازی، مرگبارترین حمله به یک مدرسه ابتدایی شناخته میشود.
باوجود چنین فضایی در ایالت متحده درباره تیراندازی، وبسایت «اینفو وارز (InfoWars)» در گزارشی این ماجرا را زیر سؤال برد. اینفو وارز وبسایتی بود که توسط «الکس جونز» اداره میشد. جونز، مجری معروف آمریکایی است که او را با عنوان «نظریهپرداز توطئه» معرفی میکنند؛ زیرا معتقد است دولت آمریکا در برخی وقایع مانند حادثه 11 سپتامبر، دست داشته است.
جونز در وبسایت اینفو وارز، تیراندازی در مدرسه سندی هوک را یک «حادثه ساختگی بزرگ و فریب» دانست که هدف آن از بین بردن حقوق استفاده از سلاح در آمریکا بود. او خانواده قربانیان را بهعنوان «بازیگر» این داستان ساختگی معرفی کرد.
در پی چنین اظهاراتی توسط الکس جونز و انتشار آن در وبسایت اینفو وارز، «اسکارلت لوئیس» و «نیل هسلین»، والدین «جسی لوئیس»، کودک ششسالهای که در مدرسه کشته شد، از او شکایت کردند. آنها اعلام کردند که «به دلیل اطلاعات نادرست الکس جونز، متحمل آزار و اذیت و همچنین ناراحتی عاطفی شده» و درخواست ۱۵۰ میلیون دلار غرامت را مطرح کردند. در پی این شکایت، جونز در سال 2022، به پرداخت 49 میلیون دلار غرامت محکوم شد.
اما ماجرا به همینجا ختم نمیشود. برخورد با الکس جونز به دلیل صرف انتشار یک ادعای بدون سند در فضای رسانهای، باوجود گذشت بیش از یک دهه، ادامه یافت. در روزهای اخیر، خبری از فروش وبسایت اینفو وارز در یک حراجی منتشر گردید. بر اساس گزارش نشریه واشینگتن پست، وبسایت اینفو وارز به مزایده گذاشته شد و موسسه رسانهای «The Onion» بعد از پیروزی در این حراجی، کنترل اینفو وارز را در اختیار گرفت. وبسایتی که 25 سال در تملک الکس جونز بود.
طبق گزارش واشنگتنپست، اینفو وارز و تمام داراییهای آنکه جزو داراییهای شخصی الکس جونز بودند، به دستور دادگاه آمریکا، به فروش رسید. این موضوع بعد از حکم قاضی دادگاه مبنی بر محکوم کردن جونز به 1 و نیم میلیارد دلار، اجرایی شد.
«رابی پارکر»، خانواده یکی از کودکان کشتهشده در سندی هوک بعد از اجرای حکم دادگاه اعلام کرد: «دنیا باید ببیند داشتن یک پلتفرم به این معنی نیست که مسئولیتی ندارید. انحلال داراییهای الکس جونز و مرگ اینفو وارز، عدالتی است که ما مدتها به دنبال آن بودیم.»
بر این اساس، الکس جونز به دلیل صرف انتشار یک ادعا در پلتفرم خود، به میلیونها دلار غرامت و تصاحب داراییهایش محکوم شد. اما حکم فقط گریبان شخص مدعی را نگرفت. دادگاه آمریکا حتی پلتفرمی که در آن چنین ادعایی مطرح شد را تصاحب کرد.
«بن کالینز»، مدیر موسسه The Onion که اکنون صاحب اینفو وارز شده است، گفت: «فقط الکس جونز اینگونه نیست. افرادی در اینستاگرام هستند که شما را به اینها تشویق میکنند. اینها بازاریابهایی هستند که تلاش میکنند شما را به در فضای رسانهای به کلاهبرداری وادارند.»
در این روزها، رسانهای معلومالحال از فردی به نام عباس پالیزدار مصاحبهای را منتشر کرده است که در آن ادعاهایی بدون ارائه هیچ سند و مدرکی بیان شده است. ادعاهایی که منجر به تشویش اذهان عمومی گشته و در میانه جنگ، باعث به خطر افتادن امنیت ملی میشود. سوال این است که در ایران، مدعیالعموم چه برخوردی با این قبیل پلتفرمها و اشخاصی خواهد داشت؟
عریانی سیاست «زن زندگی آزادی» از زبان نتانیاهو!
نتانیاهو در یک خطای راهبردی دیگر با تلفظ شعار «زن زندگی آزادی» به زبان فارسی، ماهیت این شعار و عناصر پشت آن را به خوبی افشا کرد.
رژیم صهیونیستی به عنوان کارفرمای رسانههای ضدانقلاب، بسیاری از امور ضدایرانی را هدایت میکند. این رژیم سعی کرده با در اختیار گرفتن رسانههای مختلف معاند که سرآمد آنها ایران اینترنشنال است، فضای اپوزیسیونی را شدت بخشیده و فشار سیاسی را علیه کشورمان افزایش دهد. این موضوع سبب شد که بسیاری از خط قرمزهای سیاسی مانند وطنپرستی و میهنگرایی از بین برود و تجزیهطلبی و بیوطنی... در میان معاندین به عنوان یک ابزار سیاسی تند علیه کشورمان مورد استفاده قرار گیرد. تا جایی که به طور مثال سلطنتطلبان از تحریم و حمله نظامی به کشورمان حمایت کرده و میکنند. ملیگرایی از جمله موضوعات کلاسیکی است که در فرهنگ سیاسی هر کشوری خط قرمز و ارزش محسوب میشود؛ اما چون رژیم صهیونیستی به عنوان کارفرما و حامی مالی این بخش از ضدانقلاب به میدان آمده، رسانهها و عناصر سیاسی با توجه به نسخه اسرائیلی از همه این موارد عبور کردند. حالا شعار «زن زندگی آزادی» از زبان نخست وزیر رژیم صهیونی که سعی میکند فارسی آن را تلفظ کند، شنیده میشود. موضوعی که بازهم به عنوان خطای راهبردی صهیونیستها در مقابله با ایران قلمداد میشود. شکی نیست که نتانیاهو با ایران دشمنی دارد؛ اما اینکه وی به عنوان دشمن ایران یک شعار به اصطلاح اپوزیسیونی را به زبان میآورد و از آن حمایت میکند، به خوبی ماهیت این شعار و عقبه و پشت سر آن را برملا میکند.
البته کسی شعار زن زندگی آزادی را به زبان آورده است که دستکم برای زنان غزه این شعار چیزی جز ویرانی و کشتار به ارمغان نیاورده است. سازمان ملل اخیراً مطرح کرده که بیش از 70 درصد شهدای غزه، زن و کودک هستند و رژیم صهیونیستی به عمد از سلاحهای کشتار جمعی و بمبهایی استفاده میکند که بیشتر جمعیت را هدف قرار میدهد. شعاری که برای زنان غزه، کشته شدن فرزند، همسر و نزدیکانشان و آوارگی، گرسنگی و مرگ را به بار آورده است.
خبرنگار ایران اینترنشنال که رسانهای به شدت حامی صهیونیستهاست، چندی پیش همین شعار را بر دیواری از ویرانههای غزه به یادگار گذاشت. «بابک اسحاقی» خبرنگار ایران اینترنشنال در حالی برای گزارش به نوار غزه رفته بود، روی ویرانههای غزه که حاصل بمبارانهای سنگین رژیم اسرائیل است، شعار «زن زندگی آزادی» را نوشت! این اقدام عجیب باعث واکنشهای بسیاری شد؛ موضوعی که افکار عمومی درباره آن گفت که جای این شعار به درستی روی ویرانههای نوار غزه است.
همچنین زمانی که خبرنگاران و نمایندگان رسانههای ضدانقلاب به دیدار وزیر اسرائیلی رفتند، صهیونیستها یکبار دیگر نیز نشان دادند چطور عقبه رسانهای و معاند را کنترل میکنند. در همین راستا جمعی از خبرنگاران و روزنامهنگاران ضدانقلاب، دیداری با «گیلا گملیئل» وزیر اطلاعات رژیم اشغالگر قدس داشتند تا به نوعی ضمن تجدید پیمان با این رژیم جعلی و متجاوز، در جریان جزئیات برنامههای طراحی شده اتاق فکر صهیونیستها برای سالگرد اغتشاشات در ایران قرار بگیرند؛ اما همین دیدار، واقعیت عقبه و پشت پرده ضدانقلاب را نشان داد. البته در حوزه عملیاتی نیز سالگرد حوادث سال 1401 نیز یک شکست به تمام معنا بود و هیچ اتفاقی با وجود اقدامات شدید رسانهها و عناصر ضدانقلاب صورت نگرفت. «مهدی فضایلی» کارشناس رسانه و فعال سیاسی در خصوص دیدار وزیر اطلاعات رژیم صهیونیستی با خبرنگاران ضدانقلاب، گفت: «این دیدار نکات متعددی را روشنگری میکند که اولین نکته آن، حضور رژیم صهیونیستی در صف مقدم مقابله با نظام است که بارها و بارها این موضوع اتفاق افتاده است. تشکیل این جلسه در آستانه سالگرد حوادث پاییز سال گذشته نشان میدهد که نقش رسانهها در این ماجرا، یک نقش اصلی و در صدر فهرست ابزارهایی است که دشمنان از آن استفاده کرده و میکنند.»
این تحرکات به خوبی نشان داد پشت سر ماجرای حوادث سال 1401 چه چیز پنهان شده بود. اخیراً مجری ایران اینترنشنال در گفتگو با تحلیلگر فارسیزبان صهیونیستی بیان میکند که نتانیاهو در این سخنان به طور علنی حرف از براندازی در ایران میزند که این کارشناس اسرائیلی پاسخ میدهد که نه رژیم صهیونیستی و نه آمریکا توان تغییر حکومت در ایران را ندارند.
موضوعی که حتی ترامپ هم به آن واقع است و در صحبتهای اولیه خود بعد از انتخاب به عنوان رئیس جمهور جدید آمریکا، بدان تاکید کرد و گفت به دنبال تغییری در ایران نیست.