رئیس کل بانک مرکزی از کاهش تورم تولیدکننده خبر داد و گفت: تورم تولیدکننده که دو سه سال پیش بالای ۱۰۰ درصد هم شده بود، الان در کانال ۲۰ درصد است.
به گزارش تسنیم؛ محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی، در صحن علنی مجلس در خصوص نظام ارزی کشور، اظهار داشت: در سامانه نیما، بزرگترین عرضهکننده بانک مرکزی است و متقاضیان زیادی برای ارز داریم. 52 درصد ارز نیما را بانک مرکزی، 34 درصد را پتروشیمیها و 6 درصد را پالایشگاهیها عرضه میکنند.
او گفت: از ابتدای امسال و متناسب با میزان متغیرهای کلان اقتصادی، نرخ ارز نیما از 41 هزار تومان به بیش از 46 هزار تومان افزایش یافته که اصلاحات در نرخ این ارز را بر اساس شاخصهای اقتصادی انجام دادیم.
رئیس کل بانک مرکزی از کاهش تورم تولیدکننده خبر داد و گفت: آخرین عدد نرخ تورم تولید کننده در شهریورماه نقطه به نقطه 25 درصد بود، 12 ماهه نیز 27.4 درصد بود. تورم تولید کننده که دو سه سال پیش بالای 100 درصد هم شده بود، الان در کانال 20 درصد است.
وی با بیان اینکه تورم نقطه به نقطه تولید کننده بسیار متاثر از نرخ ارز و ارزی است که به واحدهای تولیدی تخصیص داده میشود، تصریح کرد: سیاست ارزی بانک مرکزی موجب کنترل و کاهش تورم تولید کننده شد.
رئیسکل بانک مرکزی اضافه کرد: تامین ارز وزارتخانههای صمت، جهاد کشاورزی و بهداشت به بیش از 32 میلیارد دلار رسید که بیش از سهمیه تخصیص یافته 6 ماهه آنان است.
فرزین با اشاره به اینکه سیاست ارزی باید در خدمت شاخصهای و متغیرهای کلان اقتصادی کشور باشد گفت: کمیته تامین و تخصیص ارز از سال گذشته در بانک مرکزی تشکیل شده است. سه وزارتخانه صمت، جهاد کشاورزی، بهداشت و درمان، مسئول اصلی تخصیص ارز و تعیین اولویتها هستند و بانک مرکزی مسئول تامین ارز به شمار میرود.
وی افزود: سهمیه تعیین شده امسال سه وزارتخانه صمت، جهاد کشاورزی، بهداشت و درمان در دولت حدود 55 میلیارد دلار شامل 36 میلیارد دلار برای وزارت صمت، 19 میلیارد دلار برای وزارت جهاد کشاورزی و بیش از 4 میلیارد دلار برای وزارت بهداشت و درمان است که در پایان شهریورماه و فقط در 6 ماه اول امسال بیش از 32 میلیارد و 400 میلیون دلار سهمیه سالانه آنان تامین و پرداخت شده است.
دو نمونه از موفقیتهای دولت شهید آیت الله دکتر رئیسی
این هم دو نمونه از موفقیتها و میراث مثبت دولت شهید رئیسی برای دولت چهاردهم:
کشور در اثر سیاستهای نادرست دولت روحانی، از خودکفایی در تولید گندم در ابتدای دهه ۹۰، به واردات ۷ میلیون تُن گندم در سال ۱۴۰۰ رسیده بود. در اثر عدم شفافیت در توزیع و مصرف، بخش قابل توجهی از گندم وارداتی و آرد یارانهای، قاچاق میشد. متاسفانه در سال ۱۴۰۰ (نیمسال پایانی دولت روحانی)، میزان خرید تضمینی گندم از کشاورزان، به ۴.۵ میلیون تن کاهش یافت و به ناچار، بیش از ۷ میلیون تن گندم از طریق واردات تامین شد. اما با اهتمام دولت شهید رئیسی، کشور با تولید ۱۵ میلیون تن و خرید ۱۲ میلیون تن از کشاورزان تا به امروز، کشور در زمینه تامین گندم به خودکفایی رسیده است. خبر دوم، کاهش سرعت تورم است. حتماً تورم دو رقمی و بالای ۳۰ درصد آزار دهنده است؛ اما ظرف سه سال در دولت شهید رئیسی، به شکل موثری از سرعت و شتاب افزایش تورم کاسته شد.
این در حالی بود که آن دولت از یکسو مجبور به حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در ابتدای سال ۱۴۰۱ شد و از سوی دیگر، با تبعات اقتصادی آشوب افکنی غرب و مزدورانش در نیمه دوم همان سال ۱۴۰۱ درگیر بود.
کاهش تورم و آوردن آن به کانال سی درصد، در حالی بود که امثال روزنامه اعتماد، حذف یا تداوم ارز ۴۲۰۰ تومانی را دو "پوست موز زیر پای دولت رئیسی" و "استخوان در گلوی دولت" توصیف، و پیشبینی کرده بودند در همان سال تورم سه رقمی شود و به بالای ۱۰۰ درصد برسد.
ایران به دنبال پیوستن به WTO است
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران:
روابط تجاری ترجیحی با اتحادیه اوراسیا برقرار شده و به پیگیری تجارت آزاد با این کشورها هستیم.
اما به دنبال پیوستن ایران به WTO برای توسعه روابط تجاری با دنیا هستیم.
در ۶ ماه ابتدایی سال جاری ۱۸.۱ میلیون تن کالا به ارزش ۳۲.۵ میلیارد دلار به کشور وارد شده است. تراز تجاری کشور منفی ۷ میلیارد دلار است.
سامانه تخصیص برق ایران راهاندازی شد
سامانه تخصیص برق ایران (ستبا) با هدف ایجاد بستری کارآمد، به منظور توسعه پایدار و بهبود اقتصاد انرژی کشور ایجاد شده و امکان تبادل انرژی بین تامینکنندگان و خریداران را فراهم میکند.
سامانه ستبا مانند بازار عمدهفروشی برق در ایران، برگزارکننده حراج یکطرفه معاملات برق در ایران است.