امام مهدی (عج الله تعالی فرجه الشریف): حقانیّت و واقعیّت، با ما اهل‌بیت رسول‌الله (ص) می‎باشد و کناره‎گیری عدّه‎ای از ما، هرگز سبب وحشت ما نخواهد شد؛ چرا که ما دست‌پرورده‌های نیکوی پروردگار می‎باشیم و دیگر مخلوقین خداوند، دست‌پرورده‌های ما خواهند بود.    (بحارالانوار: ج ۵۳، ص ۱۷۸)  

گنبد آهنین واقعی، درسرزمین پهناور و مقتدر ایران

عملیاتی که سطح بالای بازدارندگی ایران را نمایش داد

بر اساس نظرسنجی صورت گرفته در اسرائیل، در پاسخ به این سوال که «آیا شما اظهارات نتانیاهو و گالانت درباره انجام حمله دردناک و قدرتمند به ایران را باور می‌کنید یا خیر؟» 86 درصد صهیونیست‌ها پاسخ «خیر» را انتخاب کردند.

اسرائیل جنگنده‌های خود را وارد آسمان ایران نکرد و با استفاده از موشک‌های هوا به زمین، از بیرون مرز ایران برخی نقاط را هدف قرار داد. باوجود برخی خسارت‌ها به سامانه‌های ایران، پدافند کشور به‌خوبی توانست اهداف متخاصم را رهگیری کند. این رهگیری‌ها بالاتر از سطحی بود که اسرائیل در محاسبات خود در نظر داشت.

بعد از حمله محدود رژیم صهیونیستی، برخی رسانه‌های خارجی دلیل ضعف آن را ممانعت آمریکا عنوان کردند. اما باید دلیل اصلی را داخل مرزهای ایران و در معادله بازدارندگی جستجو کرد.
بعد از عملیات موفق وعده صادق 2 در پاسخ جنایات و تجاوزات اسرائیل، صهیونیست‌ها مدعی بودند که واکنشی بزرگ، دردناک و غافلگیرکننده به ایران خواهند داد. یوآف گالانت، وزیر جنگ اسرائیل گفته بود: «پاسخ به ایران، کشنده، دقیق و غافلگیرکننده خواهد بود.»
در این بین، صهیونیست‌ها تهدید می‌کردند که اهدافی همچون تاسیسات هسته‌ای، پالایشگاه‌ها، نیروگاه‌های برق، مراکز تامین آب، تاسیسات نفتی و سایر زیرساخت‌های ایران را هدف قرار خواهند داد تا با مختل شدن زندگی روزمره مردم، کشور دچار بحرانی عمیق شود.
مسئولان ایرانی نیز بارها تاکید کردند که در صورت اقدام تجاوزکارانه اسرائیل، پاسخ متناسب خواهند داد. سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: «ایران در دفاع از منافع و تمامیت ارضی خود، حدومرزی ندارد. هر حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران با حمله مشابه پاسخ داده خواهد شد. برای هر وضعیتی آمادگی لازم را داریم و در دفاع از مردم خود، هیچ خط قرمزی نداریم.»
از زمان عملیات وعده صادق 2، اسرائیل مدام در حال هماهنگی با آمریکا بود. در این بین اختلافات جدی نیز وجود داشت؛ به‌طوری که نتانیاهو از سفر گالانت به آمریکا ممانعت کرد. آمریکا نیز بعد از شکست شدید پدافند اسرائیل در مقابله با موشک‌های ایران، سامانه پدافندی خود را با امید اصلاح جزئی سامانه‌های اسرائیل، در سرزمین‌های اشغالی مستقر کرد.
در نهایت حمله اسرائیل به ایران در بامداد 5 آبان صورت گرفت. در محدود و ضعیف بودن این حمله شکی نیست؛ به‌طوری که صهیونیست‌های شهرک‌نشین از آن ابراز نارضایتی کردند. بر اساس نظرسنجی صورت گرفته در اسرائیل، در پاسخ به این سوال که «آیا شما اظهارات نتانیاهو و گالانت درباره انجام حمله دردناک و قدرتمند به ایران را باور می‌کنید یا خیر؟» 86 درصد صهیونیست‌ها پاسخ «خیر» را انتخاب کردند.
تالی گوتلیب، نماینده حزب لیکود در کنست گفت: «عدم حمله به ذخایر نفتی ایران، یک اشتباه فاحش است. حمله نکردن به تاسیسات هسته‌ای ایران مایه تأسف نسل‌های بسیاری خواهد بود. حمله به تاسیسات نظامی، معادله توازن وحشت در خاورمیانه را تغییر نمی‌دهد. نگویید که ما با یک حمله، مجموعه موشک‌های بالستیک ایران را کاملاً منهدم کردیم.»
یائیر لاپید، نخست‌وزیر پیشین رژیم صهیونیستی گفت: «تصمیم برای حمله نکردن به اهداف استراتژیک و اقتصادی در ایران، اشتباه بود. این حمله نتوانست ضربه استراتژیک به ایران وارد کند.»
شبکه بی‌بی‌سی انگلیسی تلاش کرد دلیل ضعف این حمله را ممانعت آمریکا عنوان کند و در این باره نوشت: «حمله به ایران نشان می‌دهد که اسرائیل ممکن است به هشدارهای آمریکا توجه کرده باشد.»
اما سوال این است که چرا این حمله محدود بود؟ آمریکا سال‌هاست که مردم ایران را تحت شدیدترین تحریم‌ها قرار داده است. به‌طوری که حتی در اوج همه‌گیری کرونا، تحریم دارویی علیه ایران برقرار بود و مانع از وام صندوق بین‌المللی پول به ایران شد. 
تاریخچه دشمنی آمریکا با ایران بسیار دیرینه است و به قبل از انقلاب اسلامی بازمی‌گردد و آن را باید از سرنگونی دولت مصدق (تنها دولت برآمده از رأی مردم در دوران قبل از انقلاب) جستجو کرد. 
آمریکا با اشغال عراق و افغانستان، ثابت کرد که هیچ حدومرز قانونی و بین‌المللی نمی‌تواند جلوی تجاوزات ایالات متحده را بگیرد. چنین دشمنی، چرا باید با حمله شدید به ایران مخالفت کند؟
دلیل ضعف این حمله را نباید در آمریکا یافت. بلکه باید آن را در قدرت بازدارندگی ایران جستجو کرد. عملیات وعده صادق 2 به‌خوبی ثابت کرد که ایران در دفاع از منافع ملی خود کوتاهی نخواهد داشت. به همه اهدافی که لازم باشد، در اسرائیل دسترسی دارد و چندین لایه پدافندی اسرائیل نمی‌تواند مانع اصابت موشک‌های ایران شود.
تهدید ایران مبنی بر پاسخ پشیمان کننده در صورت ماجراجویی صهیونیست‌ها و کارنامه ایران در عملیاتی کردن تهدیدات مشروع خود، دلیل اصلی محدود بودن تجاوز اسرائیل بود.
علاوه بر قدرت بازدارندگی، بخش دیگر جورچین، قدرت پدافند ایران بود. اسرائیل جنگنده‌های خود را وارد آسمان ایران نکرد و با استفاده از موشک‌های هوا به زمین، از بیرون مرز ایران برخی نقاط را هدف قرار داد. باوجود برخی خسارت‌ها به سامانه‌های ایران، پدافند کشور به‌خوبی توانست اهداف متخاصم را رهگیری کند. این رهگیری‌ها بالاتر از سطحی بود که اسرائیل در محاسبات خود در نظر داشت.