امام مهدی (عج الله تعالی فرجه الشریف): حقانیّت و واقعیّت، با ما اهل‌بیت رسول‌الله (ص) می‎باشد و کناره‎گیری عدّه‎ای از ما، هرگز سبب وحشت ما نخواهد شد؛ چرا که ما دست‌پرورده‌های نیکوی پروردگار می‎باشیم و دیگر مخلوقین خداوند، دست‌پرورده‌های ما خواهند بود.    (بحارالانوار: ج ۵۳، ص ۱۷۸)  

راهکارهای اساتید دانشگاه برای تحقق مشارکت مردم در اقتصاد

جمعی از اعضای هیئت علمی دانشگاه، طی نشستی، راهکارهای تحقق مشارکت مردم در اقتصاد و موانع پیش پای مردم برای مشارکت در تولید را بررسی کردند. به گزارش فارس، نشست علمی و تخصصی بررسی افزایش مشارکت مردم در جهش تولید به همت اندیشکده تحول حکمرانی دانشگاه علامه طباطبائی و با همکاری پژوهشکده امور اقتصادی وزارت اقتصاد و دارایی، در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد. در این نشست که با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین صادق اکبری اقدم، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علامه، عباسی، رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی این دانشگاه و مجاهدی، رئیس پژوهشکده امور اقتصادی وزارت اقتصاد و جمعی از اعضای هیئت علمی برگزار شد، پیرامون مسئله تولید، مشارکت مردم، موانع پیش پای مردم برای مشارکت در تولید و ایجاد بستر جهش تولید، مفصلاً بحث و گفتگو و ابعاد این موضوع مهم، بررسی شد.
جامعه دانشگاهی کشور برای افزایش مشارکت مردم در اقتصاد، راهکار بدهد
حجت الاسلام والمسلمین صادق اکبری اقدم، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علامه طباطبائی و موسس اندیشکده تحول حکمرانی دانشگاه علامه طباطبائی، در ابتدای این نشست ضمن ارائه توضیحاتی پیرامون مقوله حکمرانی در مباحث جدید علوم انسانی و توجه به مؤلفه‌ها و ابعاد مختلف آن و مشارکت مردم به‌ عنوان یکی از مباحث مهم، اشاراتی به نقش بسیار مهم مردم در بیانات حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری داشت.
حجت الاسلام اکبری اقدم، رسالت استادان و نخبگان را در ارتباط با حل مسائل کشور و تبیین علمی آنها حائز اهمیت دانست و از ظرفیت اندیشکده تحول حکمرانی برای حل مشکلات و مسائل ملی  گفت و با اشاره به موضوع جلسه، نقش این اندیشکده را در شناسایی موانع واقعی مشارکت مردم و ارائه راهکار برای آن مؤثر دانست.
وی همچنین از صاحب‌نظران و نخبگان دانشگاهی برای کمک به اندیشکده در تحقق این رسالت دعوت به کار کرد و در ادامه با اشاره به موضوع نشست، با مرور برخی مفاد قانون اساسی و شعارهای ابتدای انقلاب، موضوع افزایش مشارکت مردم در اقتصاد کشور را موضوعی با ریشه و اصیل در برپایی نظام مقدس جمهوری اسلامی دانست.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علامه با تاکید بر وظیفه دانشگاه در تحقق موضوع افزایش مشارکت مردم در اقتصاد کشور گفت که حتماً باید جامعه دانشگاهی کشور برای تحقق آن که از خواسته‌های مهم مقام معظم  رهبری است، راهکارهای علمی و عملی داشته باشد و آن را به گفتمانی عمومی برای جامعه تبدیل کند.
ایجاد بستر مشارکت مردم در اقتصاد، رافع مشکلات اقتصادی است
مجید عباسی، رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی نیز در این نشست ضمن قدردانی از حجت‌الاسلام الاسلام والمسلمین اکبری اقدم، مسئول نهاد رهبری در دانشگاه و مسئول اندیشکده تحول و مجاهدی، رئیس پژوهشکده امور اقتصادی و سایر متولیان نشست، به مسیر امیدوارکننده‌ای که وجود چنین نشست‌هایی در رفع مسائل کشور می‌تواند ترسیم کند، اشاره کرد و خواستار تداوم چنین نشست‌های تخصصی با حضور صاحب‌نظران مختلف شد. وی در ادامه ضمن اشاره به مشکلات اقتصادی امروز کشور، ایجاد بستر مشارکت مردم در اقتصاد را رافع مشکلات اقتصادی تلمبار شده چند دهه اخیر کشور برشمرد و گفت که حتماً جامعه نخبگانی و اندیشکده‌ای می‌تواند راه‌حل‌های فوق‌العاده‌ای برای افزایش مشارکت مردم پیشنهاد دهد که کارکرد این نشست‌ها، دریافت و مباحثه پیرامون این موارد بسیار مهم است.
خروجی این نشست‌ها باید منجر به بهبود حکمرانی اقتصادی کشور شود
محمدمهدی مجاهدی، رئیس پژوهشکده امور اقتصادی وزارت اقتصاد و دارایی نیز ضمن تشکر از مسئولان برگزاری نشست، ابراز امیدواری کرد که خروجی این نشست‌ها نهایتاً منجر به بهبود حکمرانی اقتصادی کشور شود و از همه نخبگان و فرهیختگان دانشگاه بابت مشارکت و فعالیت اندیشکده‌ای تشکر کرد.
خروجی نشست‌ها، به گزارشات سیاستی جهت ارسال به مسئولان اجرایی تبدیل خواهد شد
محمد حق‌شناس، دبیر نشست تخصصی مشارکت مردم در جهش تولید نیز روند شکل گرفته در برگزاری نشست‌های این اندیشکده را متمایز از نشست‌های قبلی متعارف دانشگاهی دانست و آن را بستری برای دیدن و شنیدن یافته‌های جدید، خلاقانه و بدیع، صرف‌نظر از تکرارهای قبلی در حل مشکلات روز کشور برشمرد. وی همچنین گفت: در آینده، شاهد نشست‌های تخصصی‌تر و مباحثات علمی دقیق‌تر پیرامون موضوعات مبتلابه خواهیم بود که همگی خروجی این نشست‌ها، به گزارشات سیاستی و توصیه‌های سیاستی جهت ارسال به مسئولان و دستگاه‌های اجرایی تبدیل خواهد شد و در صورت امکان در دسترس عموم نیز قرار خواهد گرفت.
راهکارهای اعضای هیئت علمی دانشگاه
در این نشست که بیش از ۳ ساعت به طول انجامید، مباحث چالشی و نکات مهمی از سوی اعضای هیئت علمی، نخبگان و صاحب‌نظران برای افزایش مشارکت مردم در جهش تولید مطرح شد.
از جمله موارد مهمی که در جلسه مطرح شد و مورد بررسی قرار گرفت، می‌توان به صورت اجمالی به نکات زیر اشاره کرد:
 - اهمیت و ضرورت جهش در تولید به همراه مشارکت مردم - تعریف دقیق از واژه تولید و جهش تولید - بحث حقوق مالکیت فردی و معضلات آن در ایران - مصادیقی از قوانینی که مانع مشارکت مردم در تولید می‌شوند و پیشنهاد اصلاح آن‌ها - نقش دولت در افزایش مشارکت مردم و حد دخالت آن در اقتصاد - تفاوت بخش خصوصی با بخش مردمی از منظر اقتصادی و تعریف دقیق هر کدام از این دو بخش - قانون کار و معضلات آن برای جامعه کارگری و کارفرمایی - واگذاری‌های زمین و امکانات تولید در شهرک‌های صنعتی و معضلات خصوصی‌سازی‌ها - مشارکت مردم در کسب و کارهای مجازی و نوظهور - نقش نظام بانکی در امکان‌پذیر کردن مشارکت مردم - تغییر نظام سپرده‌گذاری مردم در بانک‌ها و ایجاد امکان سرمایه‌گذاری مستقیم مردمی- اصلاح نظام اداری و دیوان‌سالاری پیچیده و برخورد جدی‌تر با فساد و رشوه‌خواری - بازبینی ضوابط نامشخص و سخت‌گیرانه مجوزدهی برای ایجاد کسب و کارها - افزایش زمینه توسعه تجارت بین‌المللی و مشارکت مردم در صادرات کالاها و خدمات - بازآفرینی بخش تعاونی و طراحی سامانه پشتیبان برای آن - سامان‌دهی امور اراضی ملی و واگذاری برخی منابع و انفال عمومی.