امام مهدی (عج الله تعالی فرجه الشریف): حقانیّت و واقعیّت، با ما اهل‌بیت رسول‌الله (ص) می‎باشد و کناره‎گیری عدّه‎ای از ما، هرگز سبب وحشت ما نخواهد شد؛ چرا که ما دست‌پرورده‌های نیکوی پروردگار می‎باشیم و دیگر مخلوقین خداوند، دست‌پرورده‌های ما خواهند بود.    (بحارالانوار: ج ۵۳، ص ۱۷۸)  

دستاوردهای ۱۰۰ روزه در سیاست خارجی دولت رئیسی (۲)

عضویت دائم ایران در سازمان همکاری شانگهای
اولین سفر آیتالله رئیسی بهعنوان رئیسجمهور ایران به خارج از کشور، به تاجیکستان و شهر دوشنبه انجام شد و در جریان آن سفر و نشست بینالمللی و منطقهای شانگهای، سند شروع عضویت دائم ایران در این سازمان مورد تصویب قرار گرفت که یکی از موفقیتهایی بود که در دولت جدید به ثمر رسید.
«حسین امیرعبداللهیان» وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران ۲۶ شهریورماه اعلام کرد که سند عضویت دائم ایران در سازمان همکاری شانگهای به تایید سران رسید و افزود این عضویت راهبردی، تاثیر مهمی بر روند همکاریهای همهجانبه ایران در راستای سیاست همسایگی و آسیا محور دارد.
او همچنین در گزارشی ویدئویی، از عملکرد یکصد روزه دستگاه سیاست خارجی در دولت آیتالله رئیسی گفت: با فرآیندی که در عضویت دائم ایران در سازمان همکاری شانگهای وجود دارد، در یک سال آینده بهتدریج و مرحلهبهمرحله، شاهد موفقیتها و توسعه همکاریهای تجاری و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران در سطح منطقه شانگهای و کشورهای عضو این سازمان خواهیم بود.
به ثمر نشستن این تلاش چندساله در دولت سیزدهم، مورد استقبال بسیاری از مقامها و رسانههای خارجی قرار گرفت و بسیاری، مهمترین دستاورد آن را علاوه بر دستاوردهای سیاسی، دیپلماتیک، اقتصادی و امنیتی خاصی برای ایران، تقویت موقعیت تهران در مقابل غرب بهویژه در ارتباط با مذاکرات وین خواندند.
«لوان جاگاریان» سفیر روسیه در تهران، ضمن ابراز رضایت از پذیرش عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای، آن را اولین موفقیت سیاست خارجی رئیسی و امیرعبداللهیان خواند. «بختیار خاکیموف» نماینده ویژه رئیسجمهور روسیه در سازمان همکاریهای شانگهای، هم حضور ایران در این مجموعه را بسیار مفید توصیف کرد.
نشریه روسی «مدرن دیپلماسی» هم در تحلیلی در زمینه نگاه ایران به شرق و پیوستن به سازمان همکاریهای شانگهای، نوشت: پیوستن ایران به این سازمان، شروع خوب دیگری برای آیتالله سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور ایران، در بُعد سیاست خارجی رقم زد.
به تحلیل نشریه آنلاین تحلیلی «اینساید عربیا»، این عضویت بدین معناست که تهران وارد جمع قدرتهای بزرگ غیرغربی شده که به آن، شکلهای جدیدی از اهرم فشار در برابر غرب میدهد و این امر پیامدهای مهمی را برای مذاکرات احیای برجام به همراه خواهد داشت؛ زیرا تهران در حال حاضر، کمتر احتمال دارد در میز مذاکره متقاعد به پذیرش خواستهها و دادن امتیاز شود.
دستاوردی که معماران اصلی سیاست «فشار حداکثری» علیه ایران؛ یعنی اعضای لابی موسوم به «بنیاد دفاع از دموکراسیها» معروف به «افدیدی» آن را نگرانکننده توصیف کردند و خواستار همکاری آمریکا، رژیم صهیونیستی، عربستان و امارات برای مقابله با آثار پیوستن ایران به این سازمان شدند. (جزئیات بیشتر)
خبرگزاری فرانسه هم در تحلیلی درباره عضویت دائم ایران در سازمان همکاری شانگهای نوشت، ایران چرخش به سمت شرق را دسترسی به بازارهای بزرگ جهانی و مقابله با تحریمهای فلجکننده غرب میداند.
ادامه دارد ...

دسته بندی مطالب: