امام مهدی (عج الله تعالی فرجه الشریف): حقانیّت و واقعیّت، با ما اهل‌بیت رسول‌الله (ص) می‎باشد و کناره‎گیری عدّه‎ای از ما، هرگز سبب وحشت ما نخواهد شد؛ چرا که ما دست‌پرورده‌های نیکوی پروردگار می‎باشیم و دیگر مخلوقین خداوند، دست‌پرورده‌های ما خواهند بود.    (بحارالانوار: ج ۵۳، ص ۱۷۸)  

فریادِ گنبدکاووس در آشفته‌بازار «رفقا»؛

بی تفاوتی بنى‏ صدر خائن و اقدام شایسته امام(ره) (بخش دوازدهم)

مهندس حیدر جم

 

در جلسه‏اى كه در دفتر رئيس‏جمهور وقت «بنى‏صدر» تشكيل شد، حجت‏الاسلام حسينى نماينده مينودشت در مجلس شوراى اسلامى خطاب به بنى‏صدر گفت: «آقاى رئيس‏جمهور! آيا اطلاع داريد كه مشاور عالى شما باعث خونريزى دهها نفر در گنبد شده است؟ بنى‏صدر پرسيد كيست؟ آقاى حسينى گفتند: «دكتر رسولى»، بنى‏صدر در گوشه‌ی تكه كاغذى چيزى نوشت.

 در همان جلسه نگارنده از بنى‏صدر پرسيدم «آيا نامه فرياد گنبد» را خوانده‏ايد؟ بنى‏صدر گفت خوانده‏ام!
 انتظار اين بود كه بنى‏صدر بلافاصله و يا بعدا نسبت به اين بحث‏ها عكس‏العملى نشان دهند، ولى انگار نه انگار!
 لغو بند «ج» اراضى با فرمان حضرت امام(ره)
 بعد از صدور فتواى حضرت امام خمينى(ره) در مورد لغو بند «ج» (تقسيم اراضى مصوبه شوراى انقلاب) گروههاى معارض از جمله نفوذى‏ها در نهادها، در مخالفت با فتواى امام) برخواستند و با زمينه‏سازى در جاى‏جاى كشور، مخالفت خود را با اين فتوا ابراز داشتند، در منطقه گنبد نيز اين تعارض با هدايت اعضاى هيئت هفت نفره (همانهايى كه چهره‏هاشان از پشت ماسكها آشكار شد) رهبرى گرديد. در اين زمينه با همدستى چريكهاى فدائى خلق، تحريكات ادامه پيدا كرد. «كار» ارگان چريكهاى فدائى مى‏نويسد: «لغو بند ج مقاومت نيروهاى خلق (كمونيست‏ها) را در برابر دشمنان انقلاب(سوسياليستى) ضعيف مى كند.» و تا آنجا پيش رفت كه به ساحت مقدس مراجع تقليد علنا اهانت كرده (قلم از آوردن آن شرم مى‏كند) و از بعضى نهادها مانند جهاد سازندگى و هيئت‏هاى هفت نفره به نام ارگانها «مترقى» جمهورى اسلامى نام برده شد.»
 «كار» نوشته است: «روز پنجشنبه 18ديماه به دعوت هيئت هفت نفره گنبد، بيش از سه هزار تن از زحمتكشان (هواداران فدائيان) روستاهاى اطراف گنبد در استاديوم ورزشى گرد آمدند تا اجراى كامل قانون اصلاحات ارضى بند «ج» لغو شده با فتواى امام(ره) را از مسئولين حكومتى بخواهند...
 كار ادامه مى‏دهد: در اين اجتماع نمايندگان دهقانان، روستاهاى مختلف و عدهای از اعضاى شوراهاى دهقانى و نيز حجت‏الاسلام فاضل هرندى... سخنانى ايراد كردند.
 كار مى‏افزايد:
 «فرماندار گنبد (نگارنده) به همراه عده‏اى از زمينداران بزرگ و خلق مسلمان‏هاى طرفدار آنها (نيروهاى انتظامى) به شيوه های مختلف از جمله شايعه‏پراكنى تلاش كردند تا مانع روستائيان گردند؛ ليكن با كوشش هيئت هفت نفره منطقه، همه توطئه‏هاى آنها نقش بر آب شد و...»
ماجرا اين گونه بود!
 شبانه، ديرهنگام اطلاع دادند فردا قرار است روستائيان براى سخنرانى در گنبد تجمع كنند و بعضى مدارس تعطيل شده و دانش‏آموزان، به محل سخنرانى اعزام خواهند شد. فورا از اعضاى شوراى تأمين، دعوت به‏عمل آمد تا در شهربانى حاضر شوند. هيچ كدام از اعضاى امنيتى و انتظامى، از برنامه تجمع و سخنرانى اطلاع نداشتند. جلسه تا اوايل صبح ادامه داشت. رئيس آموزش و پرورش پنهان شده بود. آقاى صادقى، معاون آموزش و پرورش، در ساعت 3 بعد از نصف شب، به شورا آورده شد. وی دستور شركت مدارس در سخنرانى را تائيد كرد.
 محل سخنرانى در جائى تعيين شده بود كه دو جنگ داخلى در سال 58 و 59 از همان محل شروع شده بود و احتمال درگيری و جنگ سوم پيش‏بينى مى‏شد. در شورا ابتدا لغو برنامه سخنرانى پيشنهاد شد؛ ولى به‌نظر رسيد كه در اينكار ممكن است تحريكاتی وجود داشته باشد. به اتفاق تصميم گرفته شد كه سخنرانى در بيرون  از شهر و در استاديوم ورزشى برگزار شود و واردين به محل سخنرانى را، بازديد و از ورود هرگونه اسلحه سرد و گرم جلوگيرى به عمل آيد.
 صبح اول وقت در هئيت  هفت نفره حضور پيدا كردم و از آقاى فاضل درخواست كردم به علت حساسيت شهر، از سخنرانى منصرف شود؛ ولى ايشان نپذيرفت در بازديد از واردين، تبر و دهره و پنجه بكس و كارد... و تعداد زيادى كارد معمولى ضبط شد.
بعد از سخنرانى فاضل، نگارنده، گزارشى از آنچه  در دو روز گذشته پيش آمده است را به نمازگزاران ارائه و درخواست كردم كه براى پى بردن به حقيقت از سلاحهاى سرد ضبط شده در ژاندارمرى، بازديد كنند.
 نمازگزاران، تصميم‏گيرى و اقدامات بازدارنده شوراى تأمين را مورد تائيد و با تكبير حمايت كردند. هيئت هفت نفره براى رهايى از مخمصه‏اى كه در آن گير كرده بود،  عليه نگارنده به دادستانى انقلاب شكايت و اعلام جرم كرد. بازهم خوشبختانه با ارائه مدارك و شكايات مردمى در مورد تخلفات هيئت هفت نفره، از گرفتن زمين‌های قطعات كوچك مردم ناتوان و مستضعف كه به دادستانى ارسال شد، يك باره التهاب‏ها فروكش كرد و اين بار همانطورى كه در قبل آمده است، هفته‏نامه «كار» شروع به سمپاشى و تخطئه كرد.
 دانستنى‏ها در مورد هيئت هفت نفره
 به دنبال مصوبه شوراى انقلاب در مورد اصلاحات ارضى  در سطح كشور و گزارشهاى خلاف شرع اعضاى هيئت پنج نفره به مسئولان كه اكثرا از نفوذى‏ها بودند به مسؤولين، كليه احكام آنها كان لم يكن فرض شد و ابطال گرديد. با وجود اين، تا چند ماه اين گروه ناپيدا در سطح منطقه گنبد به خلاف كارى‏هاى خود ادامه مى‏داد (از جمله درگيرى در پاسنگ و تراجيق و كوسه... كه قبلا توضيح داده شده است) تا اينكه با پخش خبر از راديو گرگان از آنها قطع يد شد.
 هيئت هفت نفره مركز، مستقر در وزارت كشاورزى كه براى حل و فصل معضل به وجود آمده در سطح كشور شكل گرفته بود، اين بار تصميم گرفت كه برای تشكيل هيئت هفت نفره در شهرستان‌ها، نمايندگانى از طرف فرماندارى، اداره كشاورزى، دادگسترى و دو نفر محلى از افراد صالح تعيين و به وزارت كشاورزى معرفى گردند.
 اين كار در گنبد با دقت كامل پيش رفت، اژدر فهيم از اداره كشاورزى، سرگرد تيمورى رئيس مرزبانى (سرتيپ تيمورى رئيس مرزبانى وقت كل كشور) و ... تعيين و به وزارت كشاورزى پيشنهاد شدند. گفتن و ستودن از صداقت و تعهد به اسلام و انقلاب اين افراد، بسى سنگين است. می‌توانم با يك عبارت ساده كه آن ها بگويم از صالحان بودند و هستند و هنوز كه هنوز است در صداقت و امانت آنها خدشه‏اى نيست.
 (بعد از تعيين اين افراد حركتهاى مرموز فشار  براى تغيير آن‌ها صورت گرفت كه زيربار نرفتم) در وزارت كشاورزى، اعضاى هيئت هفت نفره شهرستان‏ها تائيد و اعلام مى‏شد. بارها با تلفن با هيئت مركزى نسبت به تائيد و صدور احكام هيئت هفت نفره پيشنهادى، تماس گرفتم. اقدام و مراتب را به وزارت كشور گزارش دادم و يك بار  نيز در وزارت كشاورزى با آقاى خوانسارى ملاقات و خواستار تائيد هيئت هفت نفره پيشنهادى شدم؛ ولى متاسفانه نهايتا اشخاص ديگرى كه هم سنخ و هم فكر هيئت هفت نفره وزارت كشاورزى بودند، به گنبد تحميل شد. 
   اقدام آيت‏الله ربانى شيرازى پس از بازديد از گنبد
 آيت‏الله ربانى شيرازى عامل موثر در لغو بند «ج» اصلاحات ارضى ، در بازديد از گنبد با اشخاصى در نهادها از جمله با بهنام فرمانده وقت سپاه، بحث و گفتگو داشتند. وقتى به افكار انحرافى (حداقل التقاطى) آنها پى برد، در مراجعت از گنبد، مستقيما به حضور امام(ره) شرفياب و مسائل مبتلا به و خلاف شرع را گزارش نمودند.
 حضرت امام(ره) همان روز فرمان «لغو بند ج» مصوبه شوراى انقلاب را صادر فرمودند. شنيده شد، پس از به شهادت رسيدن آيت‏الله ربانى شيرازى، كمونيست‏ها در شيراز جشن گرفتند كه «مانع بند ج برداشته شد.»
آيت‏الله ربانى در ملاقات با بهنام وقتى اظهار كردند كه دويست نفر از روحانيت تركمن به خدمت امام رسيدند، اينها نيروى عظيمى هستند بايد در تحكيم انقلاب موثر باشند، 
آيت‏الله ربانى شيرازى نه تنها با كمونيسم و التقاط؛ بلكه با هر نوع كج روى از مسير شرع مقدس و انقلاب اسلامى به مبارزه برمی‌خواست و در اين راه، جان خود را از دست داد و مظلومانه به شهادت رسيد.
ادامه دارد ...