ایران امسال بین ۶ تا ۸ پرتاب ماهوارهای خواهد داشت
2 ماهواره سنجشی پارس 2 و 3 کارهای آن با دقت انجام میشود که پارس 2 با دقت تصویربرداری 8 متر و 4 متر است. پارس 3 با دقت تصویربرداری دو برابر بهتر از نمونه قبلی است. پارس 2 در مرحله ساخت است و امسال رونمایی میشود.
رییس سازمان فضایی ایران از نخستین پرتاب ماهواره از پایگاه فضایی چابهار در سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: ایران امسال بین ۶ تا ۸ پرتاب ماهوارهای خواهد داشت.
به گزارش تسنیم، نشست خبری رئیس سازمان فضایی ایران با موضوع تشریح پیشرفت پروژههای فضایی و ارائه برنامه سال 1403 برگزار شد.
حسن سالاریه، رییس سازمان فضایی در ابتدای این نشست اظهار کرد: مهمترین اتفاق صنعت فضایی ایران در سه سال گذشته، احیای شورای عالی فضایی است که بالاترین مرجع سیاستگذاری صنعت فضایی کشور است. در آذرماه ماه سال 1400 نخستین جلسه و در خردادماه سال جاری جلسه سوم برگزار شد.
وی ادامه داد: در جلسه اول شورای عالی فضایی، مسائل مهمی مطرح شد و پروژههای زیادی استارت خورد. در جلسه دوم شورا، برنامه 10 ساله مصوب شد و در جلسه سوم نیز گزارشی از وضعیت پروژهها ارائه شد.
رییس سازمان فضایی بیان کرد: ایجاد دبیرخانه شورای عالی فضایی، تدوین برنامه و رصد برنامههاف ماحصل این جلسات شورای عالی فضایی بود.
سالاریه گفت: در سه سال گذشته پروژههای زیرساختی در صنعت فضایی ایران آغاز و انجام شد که شاخصترین آن، پایگاه فضایی چابهار بود که 10 سال زمین آن در اختیار سازمان فضایی بود؛ اما اقدامی صورت نگرفته بود.
وی ادامه داد: پایگاه فضایی چابهار در سه مرحله برنامهریزی شد که تا پایان سال، بهرهبرداری از مرحله اول آن آغاز و نخستین پرتاب آن انجام خواهد شد. با فعال شدن پایگاه فضایی چابهار دسترسی به مدارهای با شیبهای مختلف فراهم خواهد شد.
رییس سازمان فضایی ایران از احداث آزمایشگاه کلاس یک تُن خبر داد و گفت: تا پایان سال زیرساخت فیزیکی این آزمایشگاه آماده میشود، وجود چنین آزمایشگاهی منجر به افزایش ساخت ماهواره، افزایش کیفیت ماهواره و ساخت ماهواره با اجرام بالا میشود.
وی، همچنین از پرتاب ماهواره بومی کوثر در آبان ماه 1403 خبر داد و اظهار کرد :این ماهواره توسط بخش خصوصی ساخته شده است. در دولت سیزدهم بخش خصوصی ما در حوزههای تامین تجهیزات و سیستمها فعال شدند و قراردادهای بزرگی با بخش خصوصی منعقد شد.
سالاریه با اعلام اینکه طراحیهای منظومه ماهوارهای شهید سلیمانی انجام شده و امسال پرتاب آزمایشی داریم، گفت: امیدواریم که سال آینده بتوانیم پرتابهای اصلی را داشته باشیم.
وی گفت: ما ماهوارههای مختلفی داریم که شامل ماهوارههای سنجشی ـ ارتباطی، ناوبری، تحقیقاتی، سنجشی ـ راداری و... هستند. ماهوارههای ارتباطی بر اساس نقل و انتقال داده تقسیمبندی میشوند و به لحاظ فناوری مزایایی دارد. منظومه شهید سلیمانی نیز یک مجموعه باند باریک است و پلتفرم آن به لحاظ سوخت و انرژی سبکتر و کاربری آن نیز IOT است.
وی ادامه داد: اگر بنا باشد ما در جنگلها وجود آتش را پایش کنیم یا بخواهیم لولههای آب و نفت را پایش کنیم، به جای اینکه از نفر یا پهپاد استفاده کنیم، از حسگرها استفاده میشود و دادهها را به ایستگاه منتقل میکند.
رییس سازمان فضایی با بیان اینکه پروژههای مختلفی را در بخش خصوصی تعریف کردیم، تصریح کرد: سری ماهوارههای پژوهش در پژوهشگاه فضایی تعریف شد که مناقصه تعدادی از آنها در سال 1402 و تعدادی در 1403 برگزار شده است. 4 مجموعه از ماهوارههای پژوهش به نتیجه رسیده و سریهای بالاتر به تدریج انجام میشود. منظومههای دیگری نیز تا پایان سال 1403 انجام میشود که تعدادی از آنها مناقصه شده و تعدادی نیز در حال انجام است.
وی با اشاره به تکمیل پروژههای سالهای گذشته توضیح داد: نمونه کیفی ماهواره ناهید 2 و نمونه پروازی آن، ماهواره طلوع 3 در سال گذشته رونمایی شد. بلوک انتقال مداری سامان، ماهواره ظفر و طلوع، از جمله پروژههایی است که برای تکمیل آنها تلاش میکنیم. ماهواره ظفر 2 و طلوع بهزودی پرتاب میشود.
سالاریه گفت: صنعت فضایی ایران، صنعت جوانی است و باید پرتابهای زیادی انجام شود تا به تثبیت برسد.
وی با اشاره به تعریف پروژههای جدید گفت: 2 ماهواره سنجشی پارس 2 و 3 کارهای آن با دقت انجام میشود که پارس 2 با دقت تصویربرداری 8 متر و 4 متر است. پارس 3 با دقت تصویربرداری دو برابر بهتر از نمونه قبلی است. پارس 2 در مرحله ساخت است و امسال رونمایی میشود.
رییس سازمان فضایی بیان کرد: ماهوارههای راداری را تعریف کردیم که راد 1 و راد 2 است که راد 1 با دقت 50 متر و راد 2 با دقت 20 متر است. ماهوارههای پارس سنجشی اپتیکی و ماهوارههای راد، سنجشی راداری هستند.
سالاریه گفت: طلوع 3 و ظفر 2 آذرماه و دی ماه با پرتابگر خارجی پرتاب خواهند شد. همچنین بلوک انتقال مداری سامان و یک ماهواره تحقیقاتی در مرداد پرتاب میشود و مجموعاً امسال بین 6 تا 8 پرتاب خواهیم داشت.
نکات مهم درباره سفر زائران اربعین به عراق
در مصرف آب صرفهجویی کنید. در کشور عراق خانههای بسیاری از تانکر آب استفاده میکنند و این آب محدود است و زود تمام میشود؛ بنابراین از حمام کردن غیرضروری، دوش گرفتن طولانی یا شستشوی لباس در حالی که لباس اضافه دارید، پرهیز کنید.
میزبان عراقی در ایام اربعین، زائر امام حسینعلیهالسلام را صاحب و مالک خانهاش میداند، پس اگر در کنار جاده، شما را به خانهشان دعوت کردند و به آنجا رفتید و با خانهای کوچک و فقیرانه مواجه شدید، هرگز چهرهتان را گرفته یا اخمو نشان ندهید، یا قصد بازگشت از آن خانه را نکنید. این خانههای کوچک بسیار باصفا هستند وعشق و محبت در آن موج میزند. اگر غذای صاحبخانه یا موکبی را نمیپسندید، رویتان را ترش نکنید و هرطور شده چند لقمه میل کنید. به یاد داشته باشید این غذا حاصل صرفهجویی یک ساله آنهاست.
حتیالمقدور اجازه ندهید میزبان، کارهایتان را انجام دهد، خودتان رختخوابتان را جمع کنید و لباسهایتان را بشویید. تا زمانی که در خانهها و موکبهای عراقی مهمان هستید، به تمیزی و نظافت محیط اطرافتان اهمیت بدهید و از انداختن زباله در اطراف پرهیز کنید. قبل از خروج از خانه و موکب، آنجا را تمیز و مرتب کنید.
به یاد داشته باشید خدماتی که مردم عراق به زوار ارائه میدهند، خودجوش است. درباره کمبودهای احتمالی امکاناتشان در خانهها یا موکبها چیزی به رویشان نیاورید و طلبکار نباشید.
عراقیها خادم هستند، نه مستخدم! مراقب رفتارتان با آنها باشید، هرچند آنها با بزرگواری چیزی به روی شما نیاورند.
در طول مسیر از انداختن زباله بر روی زمین خودداری کنید.
به آداب و رسوم میزبانان احترام بگذارید.
از گذاشتن حنا کف پا برای جلوگیری از تاول زدن جداً پرهیز کنید. حنا در کشور عراق به قصد شادی گذاشته میشود. آنها روی این موضوع حساس هستند!
هنگام استراحت دیگران (روز یا شب) از بلند حرف زدن جداً اجتناب کنید. خصوصاً هنگامیکه زوار غیرایرانی حضور دارند.
از بحث و جدل با یکدیگر به ویژه در برابر عراقیها و زوار دیگر کشورها به شدت اجتناب کنید.
خیلی زشت است ایرانیها با هم بر سر گرفتن جای خواب، رفتن به سرویس بهداشتی یا حمام و... در مقابل زوار سایر کشورها بحث کنند.
از شوخی کردن، خندیدن، قهقهه زدن و دورهمی گرفتن به شدت خودداری کنید. این کار از نظر میزبان به شدت نکوهیده است. به خاطر داشته باشید اصل این سفر به قصد حضور در مراسم چهلمین روز شهادت سرور و سالار شهیدان و اظهار همدردی با امام سجاد و حضرت زینب علیهما السلام و سایر اسرای کربلاست.
مراقب صحبتهایی که میکنید باشید؛ عراقیها کمابیش به زبان فارسی مسلط هستند.
هموطن گرامی! هر ایرانی نماینده هشتاد و پنج میلیون ایرانی دیگر است. لطفاً نمایندههای شایستهای از طرف ما باشید.