شوک آمریکا و اسرائیل از قدرت موشکی یمنیها
عبور موشک یمنی از سامانه پدافندی الکترومغناطیسی، شوک جدیدی به قدرت بازدارندگی آمریکا و اسرائیل وارد کرده است.
چندان طول نکشید که ارتش یمن پایگاه «رامات دیویدِ» حیفا در شمال سرزمینهای اشغالی را با یک موشک مافوق صوت بینامونشان که موشک جدید یمنیهاست، هدف قرار داد تا ترجمان عملی اظهارات «مهدی المشاط»، رئیس شورای عالی سیاسی یمن درباره حقایق جنگ جاری در این کشور باشد که اولین آن، عدم آسیب دیدن قابلیتهای نظامی یمن از حملات آمریکا و دومین آن شکست این کشور در دفاع از اسرائیل و جلوگیری از ادامه حملات موشکی و پهپادی یمنیها به این رژیم است. اما سومین حقیقت، افشای شکنندگی سطوح دفاعی آمریکا از یمن گرفته تا فلسطین اشغالی است و چهارمین آن را باید در افشای ناتوانی سامانه «الکترومغناطیسی» آمریکا در رهگیری موشک یمنی ملاحظه کرد که به راحتی توانست از این سامانه عبور کند و پس از به وحشت انداختن بیش از 2 میلیون شهرکنشین صهیونیست و راهی کردن آنها به پناهگاهها، به هدف اصابت کند. شلیک این موشک و اصابت آن به حیفا، جنجالی در داخل اسرائیل به پا کرد، رسانههای عبری تأیید کردند، موشک با موفقیت توانسته از دید رادارها مخفی بماند، طوری که رادارها و سامانههای پدافندی نتوانسته بودند تا آخرین مرحله، یعنی مرحله اصابت به هدف، آن را شناسایی کنند؛ اتفاقی که هرگز رخ نداده بود.
رسانههای عبری برای این ناکامی آمریکایی – اسرائیلی چندین نظریه مطرح کردند:
برتری یمنیها در جنگ الکترونیک که حتی سامانههای پدافندی اسرائیل و آمریکا (THAAD) را مختل کرد. موشک از سکوی پنهانی حتی از زیردریایی شلیک شده، موشکی بسیار پیشرفته بوده و قابلیت مانور بسیار بالایی داشته.
قابلیت استثنایی در عبور از سامانه الکترومغناطیسی آمریکا
یکی از بزرگترین دستاوردهای موشک جدید یمن را باید در قابلیت عبور از سامانه پدافندی الکترومغناطیسی آمریکا ملاحظه کرد که ارتش آمریکا به آن مباهات میکرد و آن را برگ برنده در رویاروییهای آیندهاش با روسیه و چین میدانست و از آن بهعنوان سامانهای یاد میکرد که هیچ موشکی توان عبور از آن را ندارد. عبور موشک یمن از این سامانه علاوه بر اینکه نشان داد، ارتش یمن از چه قابلیتهای نظامی و فناوریهایی در تولیدات نظامی برخوردار است، ضربهای راهبردی به ترامپ وارد کرد که از زمان آغاز جنگ در یمن همواره از نابودی زیرساختهای نظامی نیروهای مسلح یمن سخن گفته است؛ مشاط در این باره گفت: «تنها ده روز پس از مباهات آمریکاییها به داشتن سامانه رهگیری الکترومغناطیسی که به واسطه آن میتوانند، در جنگهای آینده موشکهای روسیه و چین را رهگیری کنند، ارتش یمن توانست، به راحتی از آن عبور کند.» سامانههای رهگیری الکترومغناطیسی مجهز به فناوری هستند که تهدیدات ناشی از موشکها و پهپادها را شناسایی و رهگیری میکند. آمریکا از سال 2012 از این سامانه استفاده میکند و روسیه از سال 2018 آن را به خدمت گرفته است. کارشناسان نظامی تأکید میکنند، دستیابی به سامانه رهگیری الکترومغناطیسی به دلیل ساختار پیچیده و مدرن آن که بر سه روند حسگرها، هشدار و رهگیری استوار است، بسیار سخت و دشوار است.
بُعد دیگر شکست آمریکا در یمن را باید در ناوهای هواپیمابر این کشور ملاحظه کرد که از موشکهای یمنی بینصیب نماندند. طی نبرد پشتیبانی از غزه، ارتش یمن توانست چهار ناو هواپیمابر آمریکایی را از رده خارج کند، آخرین آنها «هری ترومن» بود. چند روز بعد از اظهارات مهدی المشاط درباره توانایی ارتش یمن در از رده خارج کردن ناو هواپیمابر آمریکایی هری ترومن، یک مقام آمریکایی پنجشنبه گذشته در گفتگو با الجزیره تأکید کرد، ناو هواپیمابر ترومن به زودی منطقه را ترک خواهد کرد و احتمالاً یک ناو هواپیمابر دیگر برای پشتیبانی از دو ناو هواپیمابر مستقر در منطقه جایگزین آن خواهد شد. این مقام آمریکایی افزود: «با وجود سرنگونی پهپادهای آمریکایی توسط ارتش یمن، سنتکام همچنان تلاش میکند، به جمعآوری اطلاعات در یمن ادامه دهد.» این اظهارات اعتراف آشکار به برتری پدافند هوایی یمنیهاست که موفق شدند، ظرف ۵۴ روز ۲۲ فروند هواپیمای MQ-9 آمریکایی را سرنگون کنند.
پایگاههای اسرائیلی در تیررس آتش یمنیها
از آنجا که یمن به نیروی هوایی شامل موشکی و پهپادی و پدافندی به عنوان سلاحهای راهبردی نگاه میکند که توان تغییر معادلات راهبردی در میدان نبرد را دارد؛ لذا در طول سالهای گذشته توان خود را بر توسعه این دو بخش به ویژه سلاحهای بازدارنده تهاجمی متمرکز کرد. توسعه این بخشها به قابلیتهای نظامی یمن ویژگیهای منحصر به فردی از جمله توان عبور از پیچیدهترین و پیشرفتهترین سامانههای پدافندی را بخشیده است. به این ویژگی باید قابلیتهای دیگری مانند رادار گریزی را هم افزود که شناسایی و رهگیری موشکها و پهپادهای یمنی را برای سامانههای پدافندی آمریکایی و اسرائیلی به امری دشوار تبدیل کرده تا رهاورد همه اینها تغییر موازنه قدرت در دریای سرخ به سود یمنیها باشد.
پهپادهای هوشمند و موشکهای بالستیک یمن با عبور از لایههای پدافندی اسرائیل به اهداف تعیینشده در قلب سرزمینهای اشغالی اصابت میکنند، وزارت جنگ اسرائیل بیش از یک بار با پهپاد دوربرد «یافا» مورد حمله قرار گرفت. پایگاه هوایی «نواتیم» در منطقه نقب در جنوب فلسطین اشغالی، پایگاه «ناحل سورک» در جنوب شرقی یافا و پایگاه «سودت میخا» در شرق اشدود با موشکهای هایپرسونیک فلسطین ۲ و فرودگاه «بنگوریون» در منطقه یافا بیش از یک بار با موشک «ذوالفقار» هدف گرفته شدند و در همه این حملات، سامانه پدافندی اسرائیل با وجود افزایش دو برابری نتوانستند، موشکها و پهپادهای یمنی را رهگیری کنند و این چیزی جز اذعان به شکست در برابر یمن و تفوق فناوری و قابلیتهای نظامی یمن نیست. آمریکا در سپتامبر ۲۰۲۴ تلاش کرد، داشتن موشکهای مافوق صوت توسط یمن را کماهمیت جلوه دهد. واکنش یمنیها کوبنده بود، نیروهای مسلح یمن با یک موشک مافوق صوت که مسافت 2040 کیلومتر را در ۱۱.۵ دقیقه طی کرد، یک هدف نظامی در یافا را هدف قرار دادند تا آمریکاییها بدانند، به چه جنگی ورود کردهاند. در آن زمان، یک مقام نظامی آمریکایی به سیانان گفت: «حوثیها به غافلگیریهای خود ادامه میدهند.»
حضور و اثرگذاری قابلیتهای نظامی یمن
سلاحهای تاکتیکی یمن در طول نبرد پشتیبانی از غزه، به دلیل تأثیر در تغییر موازنه قدرت در دریای سرخ، به شدت آمریکا و اسرائیل را نگران کرده است. نفوذ موشکهای یمنی به عمق اسرائیل و وادار کردن ناوهای هواپیمابر آمریکایی به فرار از دریای سرخ، تنها موجبات نگرانی آمریکا و اسرائیل نیستند، بلکه به اعتبار قدرت نظامی آمریکا در جهان و اسرائیل در منطقه ضربه میزنند. به همین دلیل است که ناظران تأکید میکنند، دیگر نمیتوان تواناییهای نظامی یمن را نادیده گرفت. یمنیها هرجا لازم بدانند، حضور دارند و تأثیرگذار هستند. اکنون یمن به یکی از کشورهای دارنده فناوری تولید نسلهای مختلف پهپادهای شناسایی و تهاجمی با بردهای مختلف تبدیل شده است. «جان ایسمای»، خبرنگار نیویورک تایمز در گزارشی، مدرن بودن و پیچیدگی پهپادهای یمنی، در کنار توان پروازهای طولانی و اصابت به هدف آنها را مورد توجه قرار داده و به این دیدگاه ناظران اشاره کرده که روی آوردن یمنیها به استفاده از سوخت هیدروژنی در پهپادها، جهشی کیفی در توان پروازی پهپادهای آنها محسوب میشود. ناظران از ابتدا، ورود آمریکا به جنگ با یمن را حماقتی بزرگ عنوان کردند که منتهی به شکست فضاحتبار آمریکاییها در دریای سرخ میشود، بدون اینکه تغییری در موضع یمنیها در حمایت از مقاومت فلسطینی در غزه و ادامه حملات موشکی و پهپادی به عمق سرزمینهای اشغالی ایجاد کند، دیدگاهی که اکنون بیش از هر زمان دیگری به حقیقت نزدیکتر است.
دختران و زنان انگلیس؛ قربانیان آزادی غربی

طبق گزارش موسسه "بحران تجاوز جنسی" سالانه در انگلیس و ولز (بجز اسکاتلند و ایرلند شمالی) ۷۹۸۰۰۰ زن مورد آزار جنسی یا تجاوز جنسی قرار میگیرند؛ یعنی از هر ۳۰ زن یک نفر؛ بنابراین، احتمالاً انگلیسیها حداقل یک زن میشناسند که در ۱۲ ماه گذشته مورد آزار جنسی یا تجاوز جنسی قرار گرفته است. طبق همین گزارش، ۶.۵ میلیون زن در انگلستان و ولز از سن ۱۶ سالگی مورد آزار جنسی یا تجاوز جنسی قرار گرفتهاند. اکثر قربانیان تجاوز جنسی، آن را به پلیس انگلیس گزارش نمیکنند. طبق آمارها، از هر ۶ زن مورد تجاوز، ۵ نفر گزارش نمیدهند. بسیاری از این قربانیان به شخص دیگری میگویند که چه اتفاقی افتاده است. پس چرا به پلیس نمیگویند؟۴۰ درصد گفتند "خجالت میکشم" ۳۸ درصد گفتند که فکر نمیکنند پلیس بتواند کمک کند. ۳۴ درصد گفتند که فکر میکنند تحقیرآمیز است. ضمن اینکه پس از گزارش به پلیس انگلیس، پروندههای تجاوز جنسی به طور متوسط بیش از دو سال طول میکشد تا در دادگاه تکمیل شود.
در حال حاضر رکورد تعداد موارد تجاوز جنسی وجود دارد که در انتظار مراجعه به دادگاه هستند، عدد ۹۷۹۲ را نشان میدهد. فقط ۲ مورد از هر ۱۰۰ تجاوز ثبت شده توسط پلیس بین اکتبر ۲۰۲۲ و سپتامبر ۲۰۲۳ منجر به متهم شدن فردی شد! طبق آنچه طی سالهای گذشته درباره قربانیان تجاوز جنسی در بریتانیا افشا شده است، زنان در این کشور در هیچ مکانی امنیت ندارند، مراکز نظامی، ارتش، بیمارستانها، دانشگاهها، و حتی پارلمان و دولت این کشور. تعداد قابل توجهی از وزرای دولت انگلیس به سبب افشای جرایم جنسی، مجبور به استعفا شدند. کارمندان زن در ساختمانهای اداری پارلمان و وزارتخانهها امکان دفاع از خود در مقابل مقامات مرد را ندارند.
قوانین پوشش سختگیرانه برای مردان و آزادی برای زنان در غرب!
عالیه سادات
باید بگویم در غرب قوانین سخت پوشش برای مردان اجرا میگردد و برای زنان آزادی پوشش در نظر گرفته میشود؛ لذا در همین غرب برابر برای زن و مرد، مردان پوششهای سختتر و متمدنتری نسبت به زنی که در ردههای بالای اجتماعی است دارند.
حال این سوالی است که باید زنان کشف حجاب کرده از خود بپرسند، چرا مردان غربی قوانین پوشش سخت خود را همیشه و همه وقت رعایت میکنند؛ اما به ما آزادی پوشش را دیکته میکنند؟
نکته دوم چقدر بستن یقه توسط مردان مذهبی ما توسط سلبریتیها در سریالهای مختلف به مسخره و لودگی کشیده میشود؛ اما همینها بستن یقه و کراوات غربیها را نماد متمدن بودن میدانند؟!