امام مهدی (عج الله تعالی فرجه الشریف): حقانیّت و واقعیّت، با ما اهل‌بیت رسول‌الله (ص) می‎باشد و کناره‎گیری عدّه‎ای از ما، هرگز سبب وحشت ما نخواهد شد؛ چرا که ما دست‌پرورده‌های نیکوی پروردگار می‎باشیم و دیگر مخلوقین خداوند، دست‌پرورده‌های ما خواهند بود.    (بحارالانوار: ج ۵۳، ص ۱۷۸)  

بسترسازان تهدید نرم‌افزاری

محمد نخعی

   
هشدار اخیر رهبر معظم انقلاب درباره تهدید نرم‌افزاری دشمن، عبارت دیگری از مطالبه ایشان درباره لزوم بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی کشور است.
مطالبه‌ای که اگر مورد اهتمام مخاطبین آن قرار می‌گرفت، فتنه 1401 رقم نمی‌خورد و تهدید نرم‌افزاری تشدید نمی‌شد.
ایشان به صراحت فرموده بودند که ساختار فرهنگی کشور نیاز به یک بازسازی انقلابی دارد و در پاسخ به چرایی لزوم این بازسازی انقلابی بیا داشتند: «خیلی از این خطاهایی که ما در بخش‌های مختلف انجام می‌دهیم، ناشی از فرهنگ حاکم بر ذهن ما است. اگر ما اسراف داریم، اگر ما تقلید کورکورانه داریم، اگر ما سبک زندگی غلط داریم، اینها ناشی از مشکلات فرهنگی است؛ فرهنگِ حاکم بر ذهن‌ها است که در عمل، این مشکلات را به وجود می‌آورد. زندگی‌های تقلیدی، زندگی‌های تجمّلاتی و اشرافی‌گری، غالباً منشأ و ریشه‌ی فرهنگی دارد. در واقع نرم‌افزار این حوادث، فرهنگ کشور و فرهنگ حاکم غلط و انحرافی‌ای است که بر بعضی ذهن‌ها مسلّط است.»
بازگردیم به فرمایش اخیر ایشان که اشاره کردند به اعتراف دشمنان بر ضرورت تمهید تهدید نرم‌افزاری برای اینکه بتوانند بر ملّت ایران فائق بیایند و جمهوری اسلامی را از مواضع قدرتمندانه‌ی خودش عقب برانند.
تهدید نرم‌افزاری نیز به معنای «دست‌کاری کردن افکار عمومی مردم»، ایجاد اختلاف، ایجاد تردید در محکمات انقلاب اسلامی و ایجاد تردید در پایداری در مقابل دشمن است که با یک نگاه نه چندان عمیق، متوجه هموارسازی بستر تهدید نرم‌افزاری توسط روزنامه‌های و رسانه‌های  زنجیره‌ای می‌شویم.
کافی است تأملی در مهندسی خبر توسط این روزنامه‌ها و رسانه‌ها در روزهای اخیر داشته باشیم که در این وجیزه فقط به چند مورد اشاره می‌شود:
1. سوءاستفاده از قتل یک جوان دانشجو و بدبین نمودن جامعه نسبت به نیروهای امنیتی؛ این اقدام اگر چه جا داشت توسط نهاد قضایی پیگری شود، چرا که موجب برهم زدن آرامش روانی مردم است؛ اما زنجیره‌ای‌ها حتی بعد از دستگیری سارقان قاتل نیز با کتمان بخشی از حقیقت، نوشتند قاتلان دستگیر شدند تا بدون اشاره به سارق بودن این قاتلان، ابهامی را که در اذهان ایجاد کردند، باقی گذارند. 
2. یکی از این زنجیره‌ای‌ها با آسمان و ریسمان بافتن سعی کرد ننگ‌نامه ترکمنچای را که از مهم‌ترین دلایل خودفروختگی حکام بی‌عرضه تاریخ این کشور است، تزیین کند و آن را تنها راه حل جلوگیری از فروپاشی کشور در زمان خود جا بزند و همه این بافتنی‌ها را مقدمه‌ای سازد بر ضرورت پذیرش مذاکره و سازش با غرب وحشی.
3. زنجیره‌ای‌ها در موضوع استیضاح همتی، وزیر اقتصاد با وحدتی خیره کننده بر باطل خویش به میدان آمدند و هر که را که موافق استیضاح عامل اصلی مشکلات اقتصادی بود را برچسب تندورو افراطی زدند.
4. زنجیره‌ای‌ها همیشه نیز چیزی را برجسته نمی‌کنند؛ بلکه برخی موضوعات بسیار مهم را مسکوت گذاشته و یا در درجه چندم اهمیت قرار می‌دهند؛ کافی است نشریات این قماش را در آستانه تشییع تاریخی سیدالشهدای مقاومت ببینید که چطور بی‌اهمیت جلوه دادند؛ اگرچه پس از برخی انتقادها، با سوگیری برخی ابعاد، این تشییع تاریخی را به قلم و تصویر کشیدند.
5. و آخرین موردی که در این نوشتار بدان اشاره می‌کنیم، نحوه انعکاس بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار با وزیر و معاونان وزارت اطلاعات بود. امام خامنه‌ای در این دیدار راه حل مشکلات را توکل به پروردگار، پایبندی به اصول انقلاب و پیگیری مجدّانه برای تحقق طرح‌ها و قوانین خوب موجود در کشور دانستند، حال آنکه تیتر برخی از زنجیره‌ای‌ها درباره این دیدار صرفاً «پایبندی بر اصول انقلاب» بود که چنین القاء می‌شود که بنا نیست در این کشور کاری انجام شود و فقط شعارزدگی محوریت دارد.
با این وجود، آیا جا ندارد زنجیره‌ای‌ها را بازوان دشمن در تهدید نرم‌افزاری بدانیم؟