رسول اکرم (صلی الله علیه وآله وسلم):  هر کس برادر دینی خود را خالصانه دیدار کند، خدای متعال به او می‌فرماید: تو مهمان و زائر منی، پذیرایی از تو بر عهده من است و من به خاطر اینکه برادر دینی‌ات را دوست می‌داری، بهشت را بر تو واجب ساختم.  (وسائل الشیعه، ج 10، ص 457)

بازگشت تورم تولید بعد از۶۷ماه به کانال ۲۰ درصدی

 
معاون اقتصادی بانک مرکزی اعلام کرد: برای نخستین بار، نرخ تورم سالانه شاخص بهای تولیدکننده بعد از گذشت ۶۷ ماه (آبان ماه ۱۳۹۷) وارد کانال ۲۰ درصد شد. 
به گزارش تسنیم، محمد شیریجیان؛ معاون اقتصادی بانک مرکزی با اشاره به آخرین گزارش بانک مرکزی از وضعیت کل‌های پولی اقتصاد کشور، گفت: بر اساس گزارش آخرین وضعیت کل‌های پولی بانک مرکزی، نرخ رشد پایه پولی از ۴۵ درصد سال گذشته در اسفندماه امسال به ۲۷.۶ درصد و در اردیبهشت ماه به ۲۱.۱ درصد رسید؛ یعنی رشد پایه پولی کشور به میزان ۲۳.۹ واحد درصد کاهش پیدا کرده است. وی افزود: رشد نقدینگی نیز از ۳۳.۱ درصد در فروردین‌ماه سال گذشته در اسفندماه سال ۱۴۰۲ به ۲۴.۳ درصد و در اردیبهشت‌ماه امسال به ۲۵.۶ درصد رسید و در این خصوص نیز نرخ رشد نقدینگی کشور ۷.۵ واحد درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است. شیریجیان با بیان اینکه خوشبختانه بین نرخ رشد پایه پولی و نرخ رشد نقدینگی علاوه بر روند نزولی این متغیر، همگرایی نیز ایجاد شده است، اظهار کرد: از ابتدای سال گذشته بیان کردیم که در میان‌مدت بین نرخ رشد نقدینگی و رشد پایه پولی اقتصاد کشور، همگرایی ایجاد خواهد شد و بر خلاف نگرانی برخی صاحب‌نظران اقتصادی نسبت به واگرایی بین نرخ رشد پایه پولی و نرخ رشد نقدینگی، رشد پایه پولی کاهشی می‌شود. معاون اقتصادی بانک مرکزی در ادامه گفت: سال گذشته واگرایی نرخ رشد نقدینگی و رشد پایه پولی در برخی از مقاطع ایجاد شده بود که می‌توانست موجب در معرض خطر قرار گرفتن روند نزولی نرخ رشد نقدینگی شود؛ اما خوشبختانه با کاهش نرخ رشد پایه پولی و همگرایی آن با رشد نقدینگی می‌توانیم انتظار داشته باشیم که روند نزولی نرخ رشد نقدینگی در ماه‌های آینده وضعیت باثبات و رو به بهبودی داشته باشد. وی با بیان اینکه کنترل نرخ رشد نقدینگی و پایه پولی، می‌تواند فراهم کننده زیرساخت تداوم روند نزولی تورم، چه شاخص بهای مصرف کننده و چه شاخص بهای تولیدکننده در ادامه باشد، اظهار کرد: نرخ تورم نقطه به نقطه شاخص بهای مصرف‌کننده در خرداد امسال نسبت به فروردین ماه سال ۱۴۰۲ بر اساس اطلاعات بانک مرکزی به میزان ۲۶.۴ واحد درصد کاهش یافته و نرخ تورم سالانه این شاخص نیز کاهش ۱۳.۶ واحد درصدی را تجربه کرده است.
شیریجیان افزود: نرخ تورم نقطه به نقطه شاخص بهای تولیدکننده در خرداد ماه امسال نسبت به فروردین ماه سال ۱۴۰۲ بر اساس اطلاعات بانک مرکزی از ۴۰.۷ درصد به ۲۵.۳ درصد رسید که معادل ۱۵.۴ واحد درصد کاهش را نشان می‌دهد. نرخ تورم سالانه شاخص بهای تولیدکننده نیز در خرداد امسال نسبت به فروردین ماه سال ۱۴۰۲ بر اساس اطلاعات بانک مرکزی با ۷.۶ واحد درصد کاهش از ۳۷.۳ درصد به ۲۹.۷ درصد رسید. معاون اقتصادی بانک مرکزی در پایان تاکید کرد: برای نخستین بار، نرخ تورم سالانه شاخص بهای تولیدکننده بعد از گذشت ۶۷ ماه (آبان ماه ۱۳۹۷) وارد کانال ۲۰ درصد شد. خود این موضوع به عنوان شاخص پیش‌نگری برای تداوم روند نزولی تورم شاخص بهای مصرف‌کننده است.