سخنگوی سازمان فضایی اعلام کرد که این سازمان با همکاری صنایع فعال در این زمینه توانست طی بازه یکساله، تعداد ۶ پرتاب موفق فضایی را به انجام برساند.
حسین دلیریان سخنگوی سازمان فضایی ایران در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس گفت: شورایعالی فضایی به عنوان نهاد سیاستگذار و راهبر در این حوزه، با همکاری تمام بازیگران صنعت فضایی کشور، ۶ پرتاب موفق فضایی انجام داده که در نوع خود، بی نظیر است؛ زیرا هیچ زمانی در بازهای یکساله در کشورمان شاهد انجام این تعداد پرتاب فضایی نبودهایم.
وی افزود این پرتابها شامل پرتاب ماهواره ققنوس و ۲ ریزماهواره دیگر توسط ماهوارهبر سیمرغ، پرتاب ماهواره نور ۲ و تزریق موفق آن به مدار توسط ماهوارهبر قاصد، تزریق موفق ماهواره خیام، پرتاب نمونه کیفی ماهواره ناهید ۱ با پرتابگر ذوالجناح، آزمودن زیرمداری بلوک انتقال مداری و آزمودن ماهوارهبر قائم ۱۰۰ بوده است.
سخنگوی سازمان فضایی گفت: الحمدلله این پرتابها با موفقیت انجام شده و به لطف الهی در آینده نزدیک نیز ماهواره مخابراتی ناهید ۱ که در واقع اولین گام جمهوری اسلامی ایران در مخابرات فضاپایه است، به فضا پرتاب خواهد شد.
وی اظهار کرد که سازمان فضایی ایران بر مبنای برنامه ۱۰ساله فضایی با همکاری منسجمی که میان سایر بخشهای صنعت فضایی شکل گرفته، بنا دارد که حرکت در مسیر توسعه صنعت فضایی را تسریع کرده و جایگاه کشورمان را در مدار لئو، تثبیت کند.
دلیریان افزود: البته ما در سازمان فضایی ایران، اجرای برنامه مدون دستیابی در مدارات بالاتر را نیز با همکاری و کمک سایر بازیگران صنعت فضایی آغاز کردهایم و با توجه به حمایتهای دولت و شخص رئیسجمهور، در این مسیر، دستاوردهای بزرگی طی سالیان پیشرو به دست خواهد آمد.
لازم به ذکر است اولین جلسه شورایعالی فضایی پس از ۱۱ سال، در آذرماه سال ۱۴۰۰ به ریاست رئیسجمهور و دومین جلسه نیز در دیماه سال ۱۴۰۱ با تصویب نهایی برنامه ۱۰ساله فضایی کشور برگزار شد.