محمدباقر سعیدی روشن
شش؛ ابزارها و شیوهها
در این اغتشاش که از جنس جنگ ترکیبی بود، جبهه استکبار با بهرهگیری از همه شبکههای ارتباطی و مجازی، با جنگ شناختی ادراکی، از ابزار نیرنگ، فریب، دروغ، وارونه نمودن حقیقت، باتکیهبر تخیل و احساس، هیجان و زودباوری و ازبینبردن قدرت تعقل و تفکر و واقعنگری، ذهن و روان جامعه را در گیرکرد. افزون بر این، احزاب کفر و شرک و نفاق، با سازماندهی و آموزش و تجهیز انواع سلاح گرم و سرد، وارد مرحله جنگ میدانی شدند و با ارعاب و تهدید و آتشبیاری، به ترور و قتل و سلاخی دست زدند و برای نمایش قدرت، همانند داعش، از آدمکشیهای خود فیلم گرفتند و به دنیا نشان دادند! شیوههای عملکرد اغتشاشگران و ابزارهایی که در کار بستند، نشان داد که آنان دیکتاتورهایی خشن و بیرحماند که پایبند هیچ منطق دینی اخلاقی و انسانی نبوده، هیچ خطقرمزی در کارشان نیست.
هفت؛ هدف بانیان و طراحان
همچنان که در تمام صحنههای این اغتشاش مشهود بود، در هیچ نمونه از این آشوب، خواست اقتصادی در میان نبود و جنس این کار، آشوب و اغتشاش به قصد نابودی نظام اسلامی بود، نه اعتراض که قاعده و منطق خود را دارد. بنابراین هدف مجریان و عاملان این آشوب، ارعاب و ایذا مردم، ناامنکردن جامعه، و انتقام از ملت مقاوم ایران، به قصد بیرونراندن از صحنه حمایت از نظام اسلامی و اساس کشور بود. هدف نهایی بانیان و طراحان این آشوب و پندار خام بسیاری از ضدانقلاب خارج از کشور، این بود که از این نمد، کلاهی برای آنها بافته خواهد شد! هدف شوم غرب و طراحی غربی، عبری، عربی، بهواقع تجزیه ایران و ازبینبردن اقتدار ایران اسلامی بوده و هست. بهعبارتدیگر، خواب بیتعبیر امریکا و غرب و اسرائیل، ایجاد یک هرجومرج و جنگهای خانمانسوز بیسرانجام قومی، قبیلهای و نژادی در میان ملت ایران است تا به خیال باطل خود، برای همیشه از شر ایران اسلامی یکپارچه و مقتدر بهعنوان یک الگوی حکمرانی دینی عدلجو، رها شود.
هشت؛ سنت الهی بر هزیمت کافران
احزاب کفر و شرک و نفاق، ظاهری پر هیمنه و درونی پوک و پوشالی دارند. «تَحسَبُهُم جَمِيعا وَقُلُوبُهُم شَتَّى ذَلِكَ بِأَنَّهُم قَوم لَّا یَعقِلُونَ» (حشر، ۱۴)؛آنان را همدست پنداری، درحالیکه دلهایشان پراکنده است؛ زیرا آنان مردمی نابخردند. جان گرگان و سگان هریک جداست متحد جانهای شیران خداست.
همه محاسبات کوتهبینان شیطانی و سران کفر و نفاق، بر پایه عناصر مادی این جهان است. آنان عالم معنا و قدرت لایزال خدای جهان را بهحساب نیاوردهاند. روح طغیانگر و مستکبر آنها نمیتواند بفهمد که همه قدرتهای پوشالی جهان در برابر قدرت لایزال حق، خسی ناچیز است. قرآن در بیان موقعیت پیامبر اکرم (صل الله علیه وآله وسلم) و اندک مسلمانان، در مقابل سران کفر و شرک، دو نوبت از «جنود خدا» در آسمانها و زمین یاد میکند، و در رویارویی مومنان و مشرکان، فزونی ایمان مومنان، و عذاب الهی بر منافقان و مشرکان را بر پایه علم و حکمت و شکستناپذیری خدا به رخ میکشد. (فتح، ۴، ۶، ۷) همچنین خدای متعال به پیامبر اکرم (صل الله علیه وآله وسلم) میفرماید: و از کافران و منافقان پیروی نکن و به آزارشان اعتنا مکن و بر خدا توکل کن، و کافی است که خدا نگهبان و کارساز [انسان] باشد، (احزاب، ۴۸)
مرغ بابیلی دو سه سنگ افکند لشکر زَفت حبش را بشکند
پیل را سوراخسوراخ افکند سنگ مرغی کو به بالا پر زند
آنان از سنت الهی غافلاند که مکرشان در برابر اراده و احاطه خدای قادر، بر فناست و [دشمنان] مکر ورزیدند و خدا [در پاسخشان] مکر در میان آورد و خداوند بهترین چارهسازان است. (آلعمران، ۵۴)
هر که در مکر تو دارد دل گرو گردنش را من زنم تو شاد رو
بر سر کوریاش کوریها نهم او شکر پندارد و زَهرش دهم
دشمنان این کشور پایدار و این امت مجاهد نستوه بیهمال، بدانند که تلاش اهریمنی آنان بیفرجام است. پایههای این نظام الهی و کشور بر خون شهیدان شاهد و بر شانه مجاهدانی است که چونان دماوندِ استوار بر خدا تکیه دارند. این نوید قرآن است «وَلَيَنْصُرَنَّ اللَّهُ مَنْ یَنْصُرُهُ إِنَّ اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ» (حج، ۲۲) و قطعاً خدا به کسی که [دین] او را یاری کند یاری میدهد که خداوند سخت نیرومند شکستناپذیر است. «فَلَا تَهِنُوا وَتَدْعُوا إِلَى السَّلْمِ وَأَنْتُمُ الْأَعْلَوْنَ وَاللَّهُ مَعَكُمْ وَلَنْ یَتِرَكُمْ أَعْمَالَكُمْ» (محمد، ۳۵)
پس سستی نورزید و [کافران را] به آشتی مخوانید [که] شما برترید و خدا با شماست و از [ارزش] کارهایتان هرگز نخواهد کاست. این وعده صادق خدای حق است که خواست و اراده کافران فرو خواهد افتاد و اراده الهی و توحید فراز خواهد آمد «وَجَعَلَ کَلِمَةَ الَّذِينَ كَفَرُوا السُّفْلَى وَكَلِمَةُ اللَّهِ هِيَ الْعُلْيَا وَاللَّهُ عَزِيزٌ حَكِيمٌ» (توبه،۴۰)
نه؛ سخن نهایی
1.هر ایرانی مسلمان، یا وطنخواه بخرَد، با هر عقیده و اخلاق که مصلحت واقعی خود و فرزندان خود را میجوید و این کشور و فرهنگ کهن را میشناسد و اندک دلبستگی بدان دارد، نیک میداند که بیگانه را خیری نیست. غرب سلطهگر یا شرق سودجو، تنها به منفعت خود میاندیشد. این منفعت جویی، هیچ حدومرز و منطقی ندارد؛ بنابراین حمایت امریکا و غرب و اسرائیل از هر فرد یا گروه ایرانی، نه از سر خیرخواهی برای این کشور و ملت، بلکه حمایت ابزاری برای رسیدن به هدف خود و سلطه استثمارگرانه همهجانبه است و بس. پس همه ما باید حقیقتاً به هوش باشیم. «کار خود کن کار بیگانه مکن!»
۲. به اذعان دوست و دشمن، این کشور، رهبری حکیم و سیاستمداری باهوش دارد که تدابیر واقعی و عملگرایانه او، کشور را از خطرات و مخاطرات مصون داشته و جایی که خواست و تلاش او نفوذ داشته، به توفیق رسیده است. بیهیچ اغراق و مداهنه، حضرت آیتالله خامنهای، «فقیهی فرهیخته»، «خردمندی خرد انگیز»، «عالِمی علم پرور»، «ادیبی هنرور»، «فرهنگشناسی فرهنگآفرین»، «آزادمردی آزادیخواه»، «عدل پیشهای عدل ورز»، و «مردمدوستی مردمگراست». او رهبری جامعنگر است که همه اقشار مردم با هر عقیده و مرام، قومیت و نژاد، و پیشه و کار را دوست دارد. او خیرخواه همه آحاد جامعه است و به همه لوازم پیشرفت متوازن کشور، توجه دارد و نگاهی تکسویه ندارد. او در طول این سه دهه به طور مرتب و مکرر بر سه مقوله فرهنگ و ارزشهای جامعه، اقتصاد و تولید و معیشت مردم، و عدالت اجتماعی تاکید ورزید، معالاسف حکمرانان و مجریان چنان که او میخواست، عمل نکردند.
۳. دشمن بیگانه، قصد شکستن قداست این استوانه عظیم و پشتیبان راستین دین، کشور و امت را دارد؛ بنابراین بر هر ایرانی شرافتمند، خردمند و منصف است که نسبت به این امر خطیر حساس باشد. بر همه است که بدانند راه برونرفت از مشکلات، توجه و عمل به هدایتهای مدبرانه این پیشوای با درایت است. حکمرانان فعلی کشور و مسئولان قوا، بهویژه رئیسجمهور محترم آقای رئیسی، بدانند که اگر بخواهند بر مشکلات فائق آیند، باید کارگروهی را بگذارند تا سیاستها و ایدههای رهبری را در مسائل و موضوعات مختلف حکمرانی پیشبرنده استخراج و دستهبندی و اجرا کنند و صدالبته شرط اصلی توفیق در این امر، گزینش مدیران جوانِ کارآمدِ خطشکن است، نه پیران عاقل مصلحتاندیش محافظهکار!
۴. امروز روز آزمون همه است. آحاد ملت بزرگ ایران، حضور مسئولانه و صبورانه خود را در پای تشییع پیکر لالههای شهید، پیوسته اثبات کردهاند. اما وظیفه و نقش خطیر دو نهاد اساسی کشور یعنی دانشگاه و حوزه در این برهه حساس چیست؟ بیتردید وظیفه ذاتی حوزه و دانشگاه، تربیت دانشجو و تولید دانش و گرهگشایی از مسائل گوناگون کشور از بستر تحقیق و کارشناسی علمی است. بیتفاوتی این نهاد علمی کشور نسبت به مسائل علمی، اقتصادی، اجتماعی، صنعتی و فرهنگی، بیهیچ تعارف پذیرفته نیست. استادان معزز دانشگاهها و حوزههای علمیه در این حضور مسئولانه و تربیت دانشجویان به علم نافع، و توسعه و تعمیق پژوهش و تحقیق در عرصه تولید علم و ارائه راهبرد عالمانه و سنجیده، سهم وافری در پیشرفت جامعه دارند. غفلت از این مسئولیت و بیتفاوت بودن نسبت به مشکلات کشور و حاشیه نشستن و برشمردن مشکلات، رافع مسئولیت نمیشود؛ بلکه خود، افزون سازی مشکلات است!
همچنین امروز، روز آزمون دشوار برای همه گروهها، شخصیتهای سیاسی، اجتماعی، هنری، ورزشی و جز آن است که اثبات کنند، آیا واقعاً دلسوز کشور و مردماند؟ یا تنها در پی اشکال و خدشه بر دیگران و اثبات خودند؟ راهحلاند یا خودشان بخشی از مسئلهاند؟ اثبات صداقت گروهها آن است که با عبور از گرایشات و منافع شخصی و جناحی، متناظر به مصالح واقعی مردم و کشور، راهحلهای عینی و عملی برای مسائل کشور بیابند و به مسئولان ارائه دهند.