امام مهدی (عج الله تعالی فرجه الشریف): حقانیّت و واقعیّت، با ما اهل‌بیت رسول‌الله (ص) می‎باشد و کناره‎گیری عدّه‎ای از ما، هرگز سبب وحشت ما نخواهد شد؛ چرا که ما دست‌پرورده‌های نیکوی پروردگار می‎باشیم و دیگر مخلوقین خداوند، دست‌پرورده‌های ما خواهند بود.    (بحارالانوار: ج ۵۳، ص ۱۷۸)  

امام خمینی(ره) احیاگر فضیلت‌های فراموش‌شده

در خانواده‌هایی که شما می‌شناسید، نوجوان‌های هفت، هشت، ده ساله‌هایشان چقدر با این رایانه و برنامه‌های اینترنت انس پیدا کردند؛ هم جای درسشان را می‌گیرد، هم جای انس با خانواده‌شان را می‌گیرد، هم انس شرکت در نماز جماعت و عبادت‌هایشان را می‌گیرد، سرگرمی است، خیلی‌ها هم خوشحال هستند که سر بچه‌ها گرم است و مزاحم ما نمی‌شوند؛ اما آفت بزرگی است که می‌تواند سرمایه ایمانی نسل ما را به باد بدهد

اشاره: طبق روال نشریه پرتو، ذیلاً خلاصه یکی دیگر از سخنرانی‌های علامه مصباح (ره) تقدیم شده است.
-----------------------------------
 امام ‌رضوان الله علیه با فراستی که خدا به او داده بود، هر سه این سرمایه‌ها را خوب شناخت. حتی نزدیک‌ترین اقران او باور نمی‌کردند؛ مدارا می‌کردند، احترام او را نگه می‌داشتند که مخالفت نمی‌کردند و الا ته دلشان این حرف‌های امام را باور نمی‌کردند. شعار ما می‌توانیم را، شعار آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند را، چیزی که لرزه بر اندام دیگران می‌انداخت را جدی باور نمی‌کردند؛ مگر می‌شد اسم آمریکا را بی‌احترام برد؟! امام ‌رضوان الله علیه گفت: آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند! می‌دانید غلطی نمی‌تواند، فارسی عوامانه آن چیست؟ این قدرت مادی و سرمایه‌هایی که داریم، آمریکا نفت ما را نمی‌خرد! مثل این برای ما نعمتی است؛ این‌ها سرمایه ما را مفت می‌بردند! این سرمایه‌ها برای ما می‌ماند و نسل آینده ما از آن استفاده می‌کنند. اصلاً خام‌فروشی نکنید، نفتتان را به آن‌ها نفروشید، سعی کنید بتوانید این را فرآورده کنید، روی آن کار بکنید تا ارزش افزوده پیدا کند، از کارش بهره بگیرید؛ بهتر که آن را نمی‌خرند، شما کار بکنید تا با التماس بیایند فرآورده‌های شما را بخرند و استفاده کنند.
امام هم سرمایه مادی را خوب شناخت و هم سرمایه‌های انسانی را، تا آنجایی که گفت آن نوجوان سیزده ساله رهبر ماست. امام حرف گزاف و نسنجیده نمی‌زد. وقتی او گفت یک طفل سیزده ساله رهبر ماست، حساب همه حرف‌هایش را کرده بود. امام نیروی انسانی ما که بزرگ‌ترین سرمایه طبیعی خدادادی ما بود را شناخته بود و سعی می‌کرد آن را شکوفا کند و از آن استفاده صحیح کند و آخرش سرمایه معنوی و الهی و الطاف الهی و مددهای غیبی بود که امام بیش از همه ما به آن ایمان داشت و از آن بهره می‌گرفت. بعد هم جانشین شایسته او که خدا ساعت ‌به ‌ساعت بر طول عمر و عزت و اقتدارشان بیفزاید، همان نسخه را عمل کرد، همان ایمان را، همان پایبندی به معنویات را، همان توسل به اهل‌بیت و آمدن به مسجد جمکران در نیمه‌شب‌ها را و سجده‌های طولانی در محراب امام زمان را. شما کجای دنیا این چیزها را در یک رهبر سیاسی دیدید؟! چه زمانی بوده؟! و الآن در کجای دنیا یک چنین چیزی وجود دارد؟! این‌ها سرمایه‌هایی است که ما داریم و برای گام دوم باید بهتر بشناسیم. در گام اول اندکی از آن سرمایه‌ها را شناختیم و این پیروزی‌ها را به دست آوردیم. در گام دوم باید این‌ها را بهتر بشناسیم، این سرمایه‌ها را بهتر شکوفا کنیم، به کار بگیریم، از آن بهره‌برداری کنیم، راکد نگذاریم و بالاتر، مواظب باشیم که از ما به یغما نبرند!
خطرات مهم پیش رو در گام دوم انقلاب
حالا همین‌جا عرض بکنم که گام دوم یک فرقی هم با گام اول دارد که طبق سنت الهی است. هر وقت یک نعمتی فراوان می‌شود و زمینه رشدی فراهم می‌شود، متقابلاً خطر هم در مقابل آن رشد می‌کند تا زمینه انتخاب و بالانس نعمت‌ها فراهم باشد و زمینه انتخاب فراهم باشد. همیشه همین‌طور است. شما تاریخ پیغمبر اکرم‌صلی الله علیه وآله را تا به حال ملاحظه بفرمایید؛ در طول این تاریخ 1400 ساله، در هر زمانی که نعمت فراوان‌تری بوده و زمینه رشد بیشتری فراهم شده، امتحانات سخت‌تری هم پیش آمده است. امروز هم ما در مقابل این زمینه‌هایی که برای رشد و ترقی برای ما فراهم شده و عمده آن به برکت رهبری‌های امام و فداکاری‌های یاران مخلص و راستین اوست که هرچه داریم به برکت آن‌هاست. امروز هم در مقابل رشد این نعمت‌ها بعضی خطرها هم رشد کرده است، به‌خصوص خطری که متوجه امور فرهنگی و معنوی و اعتقادات دینی ماست. فقط به همین اشاره می‌کنم که ملاحظه بفرمایید در خانواده‌هایی که شما می‌شناسید، نوجوان‌های هفت، هشت، ده ساله‌هایشان چقدر با این رایانه و برنامه‌های اینترنت انس پیدا کردند؛ هم جای درسشان را می‌گیرد، هم جای انس با خانواده‌شان را می‌گیرد، هم انس شرکت در نماز جماعت و عبادت‌هایشان را می‌گیرد، سرگرمی است، خیلی‌ها هم خوشحال هستند که سر بچه‌ها گرم است و مزاحم ما نمی‌شوند؛ اما آفت بزرگی است که می‌تواند سرمایه ایمانی نسل ما را به باد بدهد با توطئه‌هایی که دشمنان کردند و از همین راه‌ها دارند نوجوان‌های ما را از بچگی نسبت به دین بی‌تفاوت می‌کنند، زمینه دین‌داری و ایمان به آخرت و معنویات را در آن‌ها ضعیف می‌کنند و شاید خود ما هم متوجه نشویم؛ نمایشی است که نشان می‌دهند، فیلمی است، حالا بعضی حرکت‌ها برای بچه‌ها عیب ندارد، غافل از اینکه این‌ها چه محتوایی دارد و بعد از مدتی چه ضعفی در ایمان و رفتار آن‌ها به وجود می‌آورد. در کنار اینکه آن نعمت‌ها را باید بشناسیم و از آن‌ها درست بهره‌برداری کنیم، باید مواظب این خطرها هم باشیم و خودمان را برای پیشگیری از گسترش این خطرها در نسل آینده‌مان آماده کنیم. اگر این سرمایه ایمانی از جوان‌های ما گرفته شود، نسل آینده ما در مقابل توطئه‌های دشمنان و زرق‌وبرق‌هایی که در عالم به آن‌ها ارائه می‌شود و در مقابل لذت‌های مادی و حیوانی‌ای که به صورت‌های مختلف برای آن‌ها فراهم می‌شود، چه چیزی خواهند داشت؟!
باید بدانیم که برای گام دوم به این مسئله بیشتر اهمیت بدهیم. این مسائل در گام اول مطرح نبود. چهل سال پیش‌تر اصلاً تلفن همراهی در کار نبود، برای بچه‌ها امکانی برای تماشای این فیلم‌ها فراهم نبود. هنوز سی سال از عمر این‌ها نمی‌گذرد؛ ولی خطر، جدی است و دارد گسترش پیدا می‌کند و آینده ما را تهدید می‌کند.
این‌ها چیزهایی است که مجموعاً باید به آن توجه داشته باشیم تا بتوانیم گام دوم را به صورت صحیح برداریم و إن‌شاءالله رسیدن به هدف اصلی که تحقق جامعه عدل الهی به دست مبارک آقا امام زمان‌عجل الله فرجه الشریف که امروز مصادف با اولین روز امامت ایشان است را إن شاءالله شاهد باشیم.
پروردگارا! تو را به حق همه عزیزانت قسم می‌دهیم، به حق شهدا، علمای گذشته، حق‌دارانی که بر ما حق دارند، آن جوانان فداکاری که در جبهه‌های جهاد جان عزیزشان را فدا کردند تا ما امروز از این برکات انقلاب بهره‌مند شویم، تو را به همه این‌ها قسم می‌دهیم ایمان ما را حفظ کن!
نسل آینده ما را از آفات و بلیات محفوظ بدار!
به ما توفیق بده که وظایف خودمان را بهتر بشناسیم و بهتر عمل کنیم!
سایه مقام معظم رهبری را بر سر ما مستدام بدار!
ساعت‌ به ‌ساعت بر علو درجات امام بیفزا!
وصَلَّی الله عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین
(آیت الله مصباح یزدی در همایش دفتر پژوهش‌های فرهنگی؛ مصلی نمازجمعه قم تاریخ: پنجشنبه، 16 آبان، 1398)