امام حسین علیه‌السلام:  خودنمایی گزافه‌گویی، عجله کم عقلی و سفاهت ناتوانی است. کشف الغمه، ج ۲، ص ۳۰  

اخبار 1236

وجود روحیه و آمادگی مقابله با آمریکا و سگ زنجیری آن، بسیار ارزشمند است

وجود روحیه و آمادگی مقابله با آمریکا و سگ زنجیری آن، بسیار ارزشمند است.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار رئیس و مسئولان عالی قوه قضائیه و رؤسای دادگستری‌های سراسر کشور، ضمن تحلیل کار بزرگ ملت ایران در جنگ تحمیلی اخیر و نقش برآب شدن محاسبات و نقشه‌های متجاوزان، به اتحاد عظیم ملت ایران با همه اختلاف سلائق سیاسی و تفاوت وزن مذهبی برای دفاع از ایران عزیز اشاره و تأکید کردند: وظیفه همه حفظ این اتحاد ملی است.
امام خامنه‌ای بیان داشتند: «کار بزرگ مردم در جنگ ۱۲ روزه از جنس عزم، اراده و اعتماد به‌نفس ملی بود چرا که نَفس وجود روحیه و آمادگی مقابله با قدرتی همچون آمریکا و سگ زنجیری آن رژیم صهیونیستی، بسیار ارزشمند است.»
ایشان با اشاره به خاطرات منتشر شده از عوامل رژیم پهلوی که حتی در خفا و جلسات خصوصی نیز جرأت اعتراض به آمریکا را نداشتند، خاطرنشان کردند: «ایران از آن دوران، به جایی رسیده است که نه تنها از آمریکا نمی‌ترسد بلکه آن را می‌ترساند و این روحیه و اراده ملی همان چیزی است که ایران را سربلند می‌کند و به آرزوهای بزرگ خود می‌رساند.»
 
کلافگی سرویس امنیت اسرائیل از گسترش جاسوسی برای ایران
دولت اسرائیل از اتباع رژیم صهیونیستی خواست تا در برابر وسوسه جاسوسی برای ایران مقاومت کنند و هشدار داد که پیامدهای آن بسیار فراتر از هر پاداش مالی است.
به گزارش رادیو فردا، این اقدام غیرمعمول پس از آن صورت می‌گیرد که اسرائیل جنگی ۱۲روزه را علیه مراکز ایران آغاز کرد و تهران همزمان تلاش‌های خود برای استخدام اسرائیلی‌ها به منظور جاسوسی را شدت بخشید. این کارزار با عنوان «پول آسان، هزینه سنگین» در رادیو، وبگاه‌های مهم اینترنتی و شبکه‌های اجتماعی به راه افتاده و مجری آن شین‌بت، سازمان امنیت داخلی اسرائیل، و مدیریت دیپلماسی عمومی ملی است.
در یکی از دو ویدئوی ۲۰ ثانیه‌ای، پدری نشان داده می‌شود که در حال غذا خوردن با خانواده‌اش است، در حالی که در ویدئوی دیگر مردی دیده می‌شود که قبل از ظاهر شدن زیرنویس، با دوستانش در حال نوشیدن است. زیرنویس می‌گوید: «آیا پنج هزار شِکل ارزش آن را دارد که زندگی خود و خانواده‌ات را نابود کنی؟» پنج هزار شِکل (معادل حدود ۱۴۹۰ دلار)، ظاهراً اشاره دارد به مبلغی که اسرائیلی‌ها برای همکاری با ایران دریافت کرده‌اند. این تبلیغ می‌گوید کسانی که از ایران پول گرفته‌اند اکنون در زندان هستند و هشدار می‌دهد هر فردی که به تهران کمک کند، ممکن است تا ۱۵ سال حبس در انتظارش باشد؛ «پول آسان، هزینه سنگین؛ به دشمن ایرانی کمک نکنید».
مدیریت دیپلماسی عمومی ملی رژیم صهیونیستی می‌گوید شین‌بت و پلیس اسرائیل طی یک سال گذشته بیش از ۲۵ مورد مأموریت اطلاعاتی برای ایران را شناسایی کرده‌اند. در حال حاضر، بیش از ۳۵ نفر با اتهامات امنیتی جدی به دادگاه معرفی شده‌اند. یادآور می‌شود پیش از این رئیس پیشین واحد مبارزه با تروریسم موساد گفته بود: روش ایران در استخدام جاسوسان وحشت‌انگیز است.
 
ایران اولین کشور در طول تاریخ است که یک قدرت دارای سلاح هسته‌ای را به این شدت در شهرهایش مورد اصابت قرار داده است
فارین افرز: ایران با شلیک‌های پیاپی به اسرائیل، به اولین کشور در طول تاریخ تبدیل شد که یک قدرت دارای سلاح هسته‌ای را به این شدت در شهرهایش مورد اصابت قرار داده است.
مجله آمریکایی «فارین افرز» با انتشار مقاله‌ای که تصویری از پالایشگاه حیفا را به آن ضمیمه کرده، درباره اثبات ناکارآمدی بازدارندگی هسته‌ای اسرائیل در جنگ ۱۲ روزه، نوشته است: پس از حمله غافلگیرکننده اسرائیل، ایران علی‌رغم خودداری‌اش از انجام پاسخی تمام‌عیار، با شلیک‌های پیاپی پهپادی و موشکی به اسرائیل، به نخستین کشور در طول تاریخ تبدیل شد که یک قدرت دارای سلاح هسته‌ای را به این شدت در شهرهایش مورد اصابت قرار می‌دهد. پاسخ ایران به اسرائیل، بزرگ‌ترین حمله نظامی‌ای بود که تاکنون به سرزمین یک قدرت هسته‌ای انجام شده است و سلاح‌های هسته‌ای اسرائیل نتوانستند مانع از حملات ایران به تل‌آویو، حیفا و سایر شهرها شوند.
شکست تسلیحات هسته‌ای اسرائیل در جلوگیری از شلیک پهپادها و موشک‌های بالستیک ایران، نشان‌دهنده پایان یک دوره تاریخی است که بعد از جنگ جهانی دوم، بیش از ۸۰ سال طول کشیده بود.
 
فارن افرز: با جنگ نتوانستیم، باید با مذاکره توان هسته‌ای ایران را مهار کنیم
فارن افرز در مقاله‌ای اظهار داشت: در بهترین حالت، حمله آمریکا به سه تاسیسات هسته‌ای نطنز، فردو و اصفهان شاید برنامه هسته‌ای ایران را حدود ۱۲ تا ۱۸ ماه به تعویق انداخته باشد، سایر ارزیابی‌های اطلاعاتی ایالات متحده نیز حاکی از آن است که تأخیر ناشی از این حملات ممکن است تنها چند ماه باشد، برای تبدیل این وقفه تاکتیکی به یک دستاورد راهبردی، واشنگتن باید از این فرصت کوتاه برای دنبال کردن یک مسیر دیپلماتیک استفاده کند.
فارین افرز در این مقاله با عنوان «چرا استفاده از زور نمی‌تواند از اشاعه هسته‌ای جلوگیری کند» اظهار می‌دارد: برای سومین بار در چهار دهه اخیر، جنگنده‌ها تلاش کرده‌اند یک برنامه هسته‌ای در خاورمیانه را با بمباران وادار به تسلیم کنند. تازه‌ترین تلاش با حمله هوائی اسرائیل به ایران در ۱۳ ژوئن آغاز شد. سپس، در ساعات اولیه صبح ۲۲ ژوئن، هفت بمب‌افکن رادارگریز بی-۲ نیروی هوائی ایالات متحده، بمب‌های ۳۰ هزار پوندی نفوذگر عظیم‌الجثه را بر روی مقاوم‌ترین سایت‌های هسته‌ای ایران رها کردند. اهداف اصلی ایالات متحده تأسیسات غنی‌سازی ساخته شده در اعماق زمین یعنی فردو و نطنز و همچنین یک مرکز فناوری هسته‌ای در اصفهان بودند.
آلیسون نویسنده این مقاله می‌افزاید: مشکل اینجاست که مذاکره‌کنندگان اکنون با ایرانی مواجه هستند که توسط دو ارتش هدف قرار گرفته و ممکن است هرگونه مصالحه را دعوتی به حملات آینده بداند. تجربه نشان می‌دهد یک کشور در حال اشاعه که از حملات جان سالم به در برده، از آن‌ها درس می‌گیرد، زیرساخت‌های خود را مقاوم‌تر می‌کند و با پنهان‌کاری بیشتر و اراده سیاسی قوی‌تر به کار بازمی‌گردد. بمب‌ها می‌توانند زمان بخرند؛ اما تنها دیپلماسی می‌تواند امنیت پایدار به ارمغان آورد.
آلیسون نویسنده این مقاله اظهار کرد: از نظر سیاسی، این حملات دیدگاه در ایران را تقویت می‌کند که مصالحه، آسیب‌پذیری به دنبال دارد. تهران معتقد است حضور بازرسان آژانس در سایت‌های هسته‌ای، حملات آینده را آسان‌تر می‌کند؛ زیرا مکان‌های حساس را تحت پوشش نظارت بین‌المللی در معرض دید دشمنان قرار می‌دهد.
 
پیش‌بینی سرایت فتنه السویداء به ۵ کشور کلیدی خاورمیانه
«آشوب، درگیری، پاکسازی نظامی، فتنه‌های فرقه‌ای و دخالت‌های اسرائیلی در سوریه، بازتابی کوچک از یک سناریوی ویرانگر آمریکایی - اسرائیلی است که به‌طور قطع به بسیاری از کشورهای عربی دیگر گسترش خواهد یافت». با این مقدمه عبدالباری عطوان سردبیر روزنامه رأی الیوم، یادداشت جدید خود را درباره درگیری‌های خونین در جنوب سوریه منتشر کرد.
در ادامه این یادداشت آمده است که محور اصلی این سناریو، «هرج‌ومرج» است که به ناچار، به جنگ‌های فرقه‌ای و قومی، فروپاشی و تجزیه خواهد انجامید تا نهایتاً به ایجاد خاورمیانه‌ای جدید تحت سلطه کامل اسرائیل منجر شود.
 
افسر سابق اطلاعات آمریکا: یمنی‌ها می‌توانند ریاض را هم تصرف کنند
افسر اطلاعاتی پیشین آمریکا گفته است که سعودی‌ها حاضر به انتقال سربازان خود از مرز با یمن نیستند و می‌گویند: «یمنی‌ها اگر از مرز بگذرند، ریاض را هم تصرف می‌کنند!»
«اسکات ریتر»، افسر اطلاعاتی پیشین نیروی دریایی آمریکا، در مصاحبه‌ای با «جرج گالووی»، سیاستمدار جنجالی و مجری سابق تلویزیون، با اشاره به اینکه غربی‌ها نتوانسته‌اند به درستی یمنی‌ها و توانایی‌های آنان را درک کنند، گفت که غربی‌ها، یمنی‌ها را تنها با ظاهر متفاوتشان یعنی دمپایی که می‌پوشند و خنجری که به کمر می‌بندند، می‌شناسند و نمی‌دانند آنان توانایی اداره کشور خود را دارند، به تسلیحات به‌روز و پیشرفته دست پیدا کرده‎اند، توانسته‌اند موشک‌های خود را به موشک‌های بُرد بلند ارتقاء دهند و... او در بخشی از این مصاحبه خود همچنین می‌گوید: «سعودی‌ها حاضر به انتقال سربازان خود از مرز با یمن نیستند و می‌گویند: یمنی‌ها اگر از مرز بگذرند، ریاض را هم تصرف می‌کنند!»
 
تظاهرات در محکومیت نسل‌کشی در غزه
تظاهرات در شهرهای مختلف تونس، مراکش، یمن، سوئد، انگلیس، ایرلند، آلمان، کانادا، ایتالیا، فرانسه، آمریکا، موریتانی، استرالیا، سوئیس، اردن و در حمایت از مردم مظلوم غزه و محکومیت نسل‌کشی رژیم صهیونیستی رو به گسترش است. معترضان خواستار تحریم و تعقیب کیفری سران اسرائیل و امدادرسانی به مردم غزه شده‌اند. تظاهرکنندگان همچنین خواستار ورود فوری کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه و پایان گرسنگی و محاصره در این منطقه شدند. پلیس در برخی کشورهای اروپایی، تظاهرات را سرکوب، و شماری از معترضان را بازداشت کرده است.
 
نیوزویک: رزمایش ایران و روسیه با هدف ارسال پیام به آمریکا آغاز شد
نشریه نیوزویک در مطلبی به آغاز رزمایش ایران و روسیه در دریای خزر پرداخت و آن را با هدف ارسال پیام به آمریکا در مورد همکاری تهران - مسکو دانست.
نویسنده این مطلب استدلال کرده است که تهران پس از درگیری ۱۲ روزه با اسرائیل، به دنبال تقویت قابلیت‌های نظامی و حمایت روسیه و چین است.
همچنین تحلیلگر نیوزویک در ادامه به سفر هفته گذشته عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان برای شرکت در مجمع امنیتی سازمان همکاری شانگهای  اشاره کرده است که وی در آنجا در دیدار با مقامات روسیه و چین، خواستار مخالفت واحد با اقدامات نظامی واشنگتن و همکاری راهبردی بیشتر شد.
 
جهت‌گیری درست دستگاه دیپلماسی، محکومیت آمریکا و رژیم صهیونی در مجامع بین‌المللی است
پرتو: لطفاً بفرمایید با توجه به تاکید برخی مسئولان دولتی بر لزوم مذاکره با آمریکا، علی‌رغم عهدشکنی و جنگ طلبی این دولت مستکبر، اهالی رسانه جریان انقلاب چگونه این رویکرد دولت را ضمن حفظ اتحاد ملی، نقد نمایند؟
آیت الله کعبی:
بسم الله الرحمن الرحیم؛ دیپلماسی چه قبل از جنگ و چه در دوران جنگ و چه بعد از جنگ، می‌تواند بر پایه اقتدار ملی، منافع ملی، عزت ملی، وحدت و انسجام ملی و ایران قوی و سربلند، مکمل میدان باشد و از این نوع رهگذر، دیپلماسی امر لازمی است و نمی‌شود دیپلماسی را ترک کرد، منتها الان ما در وضعیت دیپلماسی بعد از جنگ هستیم، دیپلماسی قبل از جنگ دیپلماسی، اقتدار هسته‌ای است و باید از حقوق هسته‌ای ملت ایران صیانت بشود؛ دیپلماسی دوران جنگ، دیپلماسی توقف تجاوز باید می‌بود؛ آمریکا و رژیم صهیونیستی مراکز صلح‌آمیز هسته‌ای ما را بمباران کرد و در واقع دیپلماسی هسته‌ای را بمباران کرد؛ بنابراین موضوع الان تحت عنوان دیپلماسی هسته‌ای که ما بیاییم مذاکره بکنیم در مورد آن، وجود ندارد.
اما بعد از جنگ و بعد از تجاوز رژیم صهیونیستی و بعد از تجاوز آمریکای خبیث و ترامپ خبیث و نتانیاهوی جنایتکار - که این دو یعنی ترامپ و نتانیاهو، دو روی یک سکه و مکمل هم‌اند و هرگونه تفکیک بین ترامپ و نتانیاهو ساده لوحی و انحراف و خطای راهبردی است _ نیز ما نیاز داریم به دیپلماسی بعد از جنگ؛ دیپلماسی بعد از جنگ چند محور می‌تواند داشته باشد: محور اول دیپلماسی ایران قوی و ایران سربلند و ایران پیروز در جنگ تحمیلی دوازده روزه؛ دیپلماسی پیروزی باید بر این مدار باشد که اولاً دستگاه دیپلماسی تلاش بکند جامعه بین‌الملل را متقاعد سازد که در مورد متجاوز بحث بکنند و متجاوز معلوم بشود، یعنی مشخص بشود که هم رژیم صهیونیستی و هم آمریکا تجاوز کردن به آسمان ایران و به خاک ایران؛ یعنی پیگیری شود که در مجامع حقوقی اثبات شود آمریکا و رژیم، «تروریسم دولتی» انجام دادند و تروریسم دولتی برخلاف حقوق بین‌الملل است.
پس از این مرحله، باید آمریکا و رژیم به عنوان متجاوز، محکوم شوند.
مرحله بعد باید خسارت‌های وارده در جنگ بر ملت ایران، هم خسارت‌های مادی و هم خسارت‌های معنوی باید جبران شود.
مرحله چهارم ما نیاز داریم به یک تضمین عینی و ملموس که هیچ فریبی از سوی آمریکا صورت نگیرد؛ ما هیچ اعتمادی به آمریکا نداریم، یک درصد هم اعتماد نداریم.
وقتی آمریکا در حین مذاکره با رژیم صهیونیستی برای ضربه زدن به ما هماهنگی می‌کند و بعد در ادامه برای نجات رژیم صهیونیستی خود آمریکا به صنعت هسته‌ای در فردو و نطنز و... تجاوز کند، این نشانه فریبکاری آمریکاست و نشانه دروغ‌های آمریکاست، لازم است یک تضمین عینی داده شود که آمریکای جنایتکار دنبال یک مذاکره در چارچوب حقوق بین‌الملل است.
این‌ها حقوق بین‌الملل را بمباران کردند و به هیچ معیار بین‌المللی وفادار نیستند؛ نه معیارهای اخلاقی و نه معیارهای حقوقی و نه حتی عرف بین‌المللی.
باب دیپلماسی باز است؛ اما دیپلماسی صادقانه، دیپلماسی که منجر شود به توافق عزتمندانه و شرافتمندانه و عاقلانه.
ارزیابی این است که مذاکره با آمریکا در این شرایط؛ نه عاقلانه است نه عزتمندانه است و نه در واقع منافع ملت ایران را تامین می‌کند و لذا پیش مذاکره‌هایی باید صورت بگیرد و در این پیش مذاکره‌ها ما از جامعه بین‌الملل تضمین عینی بگیریم.
باب دیپلماسی از دیدگاه ما باز است؛ اما دیپلماسی که همسو با میدان باشد، درب دیپلماسی باز است؛ اما دیپلماسی عزتمندانه و شرافتمندانه و دیپلماسی خردمندانه. درب دیپلماسی باز است؛ اما دیپلماسی که بتواند از سرمایه اجتماعی ملت ایران که بازیابی شد، بتواند این سرمایه اجتماعی را صیانت کند و اقتدار ملت ایران به استحکام درونی را به عنوان یک سرمایه در کنار اقتدار نیروهای مسلح مطرح بکنند و به با زبان دیپلماسی بتواند حقوق ملت ایران را نقد بکند.
ما در کنار دیپلماسی دولت‌ها نیاز داریم به دیپلماسی ملت‌ها و دیپلماسی عمومی و در دیپلماسی عمومی نفرت بین‌المللی از رژیم صهیونیستی باید در همه مجامع مطرح بشود، و رژیم صهیونیستی و آمریکا باید منزوی شوند و ما باید دنبال سازوکارها و هنجارهای نوین بین‌الملل برای نظم نوین جهانی بر مدار صلح و امنیت بر پایه عدالت باشیم. سازوکارهای شورای امنیت و سازوکارهایی که آمریکا دنبال آن است سازوکارهای نظام سلطه و نظام استکباری و نظام تک قطبی و این نظام ظالمانه است. سازوکاری را دنبال کنیم که در آن نظام تک قطبی تبدیل بشود به نظام چند قطبی و در این نظام چند قطبی و در این نظام چندقطبی قدرت نوظهور ایران اسلامی بر مدار توحید، عدالت و صیانت از کرامت انسان، در دیپلماسی دفاع ملی و در دیپلماسی جهاد تمدنی باید به رسمیت شناخته شود.