امام مهدی (عج الله تعالی فرجه الشریف): حقانیّت و واقعیّت، با ما اهل‌بیت رسول‌الله (ص) می‎باشد و کناره‎گیری عدّه‎ای از ما، هرگز سبب وحشت ما نخواهد شد؛ چرا که ما دست‌پرورده‌های نیکوی پروردگار می‎باشیم و دیگر مخلوقین خداوند، دست‌پرورده‌های ما خواهند بود.    (بحارالانوار: ج ۵۳، ص ۱۷۸)  

اخبار 1224

نقل‌هایی که ائمه (علیهم السلام) را در موضع ضعف نشان می‌دهند، به طور قاطع دروغ است
رهبر معظم انقلاب در مجلس عزاداری سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق (علیه السلام):
«ماها دوریم از زندگی ائمّه؛ اطّلاعاتمان کم است، هم از کلماتشان، هم از بیاناتشان، روایاتشان، و حالات زندگی‌شان. در زمان امام صادق (علیه السلام) در تقدیر الهی ــ و نه در قضای محتوم الهی ــ بنا بوده یک تحّولی اتّفاق بیفتد به نفع ائمّه‌ی هدی (علیهم‌السلام). این را در روایات متعدّدی که وارد شده، انسان می‌فهمد. یک روایت از حضرت صادق (علیه‌السلام) است که می‌فرماید که «اِنّ اللهَ قَدّرَ هذا الاَمرَ فی سَنَةِ سَبعین». خدای متعال این امر را، یعنی امر امامت را ــ امامتِ به معنای واقعی را ــ در تقدیر خودش برای سال ۷۰ هجری گذاشته بود. ببینید؛ وقتی که امام حسن مجتبی علیه‌السلام صلح کردند با معاویه، یک عدّه‌ای می‌آمدند گله می‌کردند و اعتراض می‌کردند. حضرت می‌فرمودند که: «ما تَدری لَعَلَّه فِتنَةٌ لَکُم وَ مَتاعٌ الی حین»؛ این تا یک وقتی است، این موقّت است. یعنی در کلمات امام حسن مجتبی (علیه السلام) اشاره شده به اینکه این حادثه، این تسلّط کفر و نفاق، بنا نیست دائمی باشد؛ در تقدیر الهی این موقّت است. تا کی؟ تا سال ۷۰. یعنی طبق همین روایت، سال ۷۰ هجری بنا است هر کس از اهل‌بیت در قید حیات است، قیام کند و حکومت را به دست بگیرد، و امامت واقعی تحقّق پیدا کند. بعد حضرت میفرمایند: فَلَمّا قُتِلَ الحُسینُ علیه‌السلام اِشتَدَّ غَضَبُ اللهِ عَلی اَهلِ الاَرضِ فَاَخَّرَهُ اِلی مِئَةٍ وَ اَربَعین؛ یعنی حادثه‌ی کربلا، این بی‌اعتنائی مردم به مبانی دینی، این اِعراض آنها، اثرش این بود که این تقدیر الهی عقب افتاد تا سال ۱۴۰. ۱۴۰ زمان امام صادق (علیه السلام) است دیگر، که حضرت [سال] ۱۴۸ از دنیا رفتند. این را شیعه میدانستند. یعنی خواصّ شیعه میدانستند... بعد دنباله‌ی همان روایت که [سال] ۱۴۰ را معیّن فرمود، فرمود: شما افشا کردید، خدا عقب انداخت. یعنی اگر شیعیان دهنشان قرص بود و افشا نمی‌کردند، شاید همان وقت قضیّه تمام می‌شد و شما ببینید تاریخ چقدر تغییر پیدا می‌کرد! اصلاً مسیر بشر یک مسیر دیگری می‌شد و امروز دنیا، دنیای دیگری بود. یعنی کوتاهی‌های ما، یک جا دهن‌لقّی‌مان، یک جا کمک نکردنمان، یک جا اعتراض کردن بیخودی‌مان، یک جا صبر نکردنمان، یک جا تحلیل غلطی که از اوضاع می‌کنیم، گاهی تأثیر می‌گذارد ــ [آن هم] تأثیرات تاریخی ــ یعنی این‌جور مسیر را عوض می‌کند؛ لذا خیلی باید مراقبت کرد.»
رهبر معظم انقلاب در بخشی دیگری فرمودند: «این قضایایی هم که در روایات ما است و نقل می‌شود که ایشان را بردند پیش منصور و منصور به ایشان شدّت خشم نشان داد، ایشان هم گفتند که «یابن‌عمّ! بزرگان، پیغمبران مظلوم واقع شدند، آنها بخشیدند، تو هم ما را ببخش»، اینها را بنده به طور قاطع می‌گویم دروغ است؛ به طور قاطع اینها واقعیّت ندارد. امام با هیچ‌کس این‌جوری حرف نمی‌زند؛ چه آن وقتی که خطر کشته شدن باشد، چه خطر کشته شدن نباشد؛ هر چه؛ امام اصلاً این‌جوری حرف نمی‌زند. راوی [این حرف] کیست؟ ربیع؛ راوی‌اش ربیع خادم است! ربیع، خادم منصور است، و... یک فرد درباریِ دروغگو...، خب این [نقل دروغ] برای از بین بردن روحیه‌ی شیعه ابزار خوبی است دیگر؛ لذا از نقل اینها مطلقاً باید اجتناب کرد...، ائمّه درس استقامت و درس ایستادگی و درس منطق [می‌دادند] و در سخن گفتن با منطق، استدلال، طرف را گیر انداختن. شما ببینید حضرت زینب (سلام الله علیها) در مجلس ابن زیاد، در مجلس یزید چه جوری حرف می‌زند! آن درست است؛ آن خط، خطّ درست ائمه است. هر کسی ایستادگی کند، در خطّ این بزرگواران دارد حرکت می‌کند. امروز هم این‌هایی که در غزّه، در لبنان دارند ایستادگی می‌کنند، اینها در واقع در خطّ همین ائمّه‌ی دین، ائمّه‌ی هدی دارند کار می‌کنند.» گفتنی است رهبر معظم انقلاب در پی حادثه دردناک آتش‌سوزی در بندر شهید رجایی بندرعباس، در پیامی ضمن تسلیت به خانواده‌های مصیبت‌زده، مسئولان امنیتی و قضائی را موظف کردند که هرگونه سهل‌انگاری یا تعمّد در این حادثه را به‌طور کامل بررسی و کشف کرده و بر طبق مقررات پیگیری نمایند.
 
مصاحبه هفته نامه پرتوسخن با آیت الله کعبی از اعضای مجلس خبرگان رهبری 
انتقاد باید در جهت برطرف کردن نقاط ضعف باشد نه سیاهنمایی
پرتو سخن: 
انتقاد در نظام اسلامی چه ملاحظاتی دارد؟ اساساً چگونگی انتقاد با توجه به امکان سوءاستفاده دشمن و یا تلقی سیاه‌نمایی از سویی و از سوی دیگر وجوب اقامه فریضه امر به معروف و نهی از منکر را تبیین بفرمایید.
آیت الله کعبی:
نیروهای مومن و انقلابی و میدان‌دار باید هوشمندانه توجه به جنگ روانی دشمن داشته باشند و در میدان دشمن بازی نکنند.
دشمنان همواره درصدد ایجاد یأس و بدبینی و سیاه‌نمایی و تخریب نظام اسلامی هستند؛ لذا امروز در میدان جهاد تبیین و میدان حضور قوی در مقابله با طراحی دشمن هستیم؛ لذا هر سخن و حرفی که باعث تضعیف نظام اسلامی، وحدت، انسجام داخلی، استحکام و اساساً هر سخنی که دستاویز دشمنان قرار بگیرد بایستی از گفتن آن پرهیز شود.
بلکه کنش‌های رسانه‌ای بایستی امیدآفرین باشد و به گونه‌ای باید نقد کنیم که نقاط ضعف در کنار نقاط قوت دیده شده و به سمت تبدیل کردن ضعف‌ها به قوت و تهدیدها به فرصت پیش برویم.
صرف افشاگری و مطالبه‌گری، ارزش نیست؛ بلکه بایستی امر به معروف و نهی از منکر در مسیر تبدیل ضعف به قوت و رفع مشکلات باشد؛ نیروهای مومن و انقلابی باید مسائل نظام را بدون التهاب و جنجال مطرح نمایند.
 
شهردار آمریکا درباره بی‌خانمان‌ها: به آنان فنتانیل بدهید تا بمیرند!
رکس پریس، شهردار لنکستر در ایالت کالیفرنیا، با اظهاراتی شوکه‌کننده درباره بی‌خانمان‌ها، جنجال تازه‌ای به پا کرده است. او گفته: 
«می‌خواهم به بی‌خانمان‌ها هر چقدر فنتانیل که می‌خواهند بدهم.»
 شهردار لنکستر مدعی شده که حدود نیمی از جمعیت بی‌خانمان این شهر را زندانیان سابق تشکیل می‌دهند و آن‌ها را عامل بیشتر جرایم در شهر می‌داند.
 این سخنان به‌شدت مورد انتقاد فعالان اجتماعی و حقوق بشری قرار گرفته و آن‌ها آن را نشانه‌ای از رویکرد غیرانسانی و نگران‌کننده نسبت به بحران بی‌خانمانی می‌دانند.
 
 ساخت ناوهای بالای ۵۰۰۰ تنی در نیروی دریایی ارتش‌
فرمانده ناوگروه ۸۶ ارتش:
سواحل شمالی خلیج فارس همگی متعلق به ایران است و اگر کسانی چشم طمع به این منطقه دارند و می‌خواهند نام جعلی خلیج عربی را رواج دهند، بدانند که باید از روی جنازه‌های ما عبور کنند. پیام ایران به جهانیان، صلح و دوستی است و این پیام را طی مأموریت گردش دور دنیا اعلام کردیم؛ اما در مقابل هر نیت خبیثانهای علیه جمهوری اسلامی ایران، با تمام قوا مقابله خواهیم کرد.
برای افزایش قدرت مقاومت و مانور در دریا، به‌سمت توسعه موتورهای پیشران هسته‌ای حرکت کرده‌ایم.
 تا قبل از سال ۸۹ ناوگروه‌های ما ساخت انگلیسی‌ها بود و پس از فرمان مقام معظم رهبری، ساخت تجهیزات دریایی از جمله ناوهای پیشرفته آغاز شد و امروز ناوهای بالای ۵ هزار تن در حال ساخت است.
 
اساتید و نخبگان: مذاکره‌کنندگان بر منافع ملی پافشاری کنند
بیش از 360 نفر از اساتید و نخبگان علمی و دانشگاهی کشور طی نامه‌ای به وزیر امور خارجه، ضمن تقدیر از تلاش‌های تیم مذاکره‌کننده، بر ضرورت حفظ خطوط قرمز ملی، هوشیاری در برابر بدعهدی‌های آمریکا و پرهیز از پذیرش بازرسی‌های تهدیدکننده امنیت ملی تأکید کردند.
 
تجلیل رهبر معظم انقلاب از برنامه‌های قرآنی ماه مبارک رمضان
امام خامنه‌ای در پایان مجلس عزاداری سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق علیه‌السلام که در آن «جمعی از فعالان قرآنی و دست‌اندرکاران برنامه‌های رسانه‌ی ملی در ماه مبارک رمضان» نیز حضور داشتند، فرمودند: «امروز در جلسه‌ی ما الحمدلله قرآنی‌ها جمعند. خدا را شکر، امسال ماه مبارک الحمدلله یک ماه رمضان قرآنی بود؛ خدا را شکر و در سرتاسر کشور به همّت شما برادرها در هر جایی، در هر بخش، در صداوسیما و غیر صداوسیما مردم دلشان با قرآن بود. ما به این احتیاج داریم. این، آن چیزی است که کشور ما به آن احتیاج دارد، جوان‌های ما احتیاج دارند. این تلاوت قرآن، این حفظ قرآن که من وقتی می‌بینم آنجا جوان‌ها نشسته‌اند و قرآن را به‌اصطلاح با ترتیل می‌خوانند، حافظ از حفظ می‌خواند، از شدّت خشنودی و خوشحالی واقعاً منقلب می‌شوم؛ الحمدلله ربّ العالمین. دنبال کنید. منتها ما در زمینه‌ی قرآن هنوز خیلی کار داریم؛ کارهایی که باید انجام بگیرد. ما بایستی مفاهیم قرآن را که دریای عظیمی است، دریای عمیقی است، بین مردم خودمان و خوانندگان قرآن رواج بدهیم. الحمدلله خیلی خوب بود. خدا را شکر.»
 
تسلیت و چند سوال
منان رئیسی، نماینده مجلس: ضمن عرض تسلیت به مناسبت حادثه تلخ بندر شهید رجایی، فارغ از آنکه دلیل این اتفاق چه بوده است، انتظار داریم وزیر محترم راه و شهرسازی نسبت به موارد زیر توضیحات قانع کننده‌ای برای افکار عمومی ارائه نمایند و یا اگر توضیح قانع کننده‌ای ندارند لااقل عذرخواهی نمایند:
۱. چرا سازمان بنادر که از زیرمجموعه‌های مهم وزارت راه و شهرسازی است، چندین ماه است که رئیس ندارد و با سرپرست اداره می‌شود؟! آن هم سرپرستی که حتی یک روز هم سابقه مرتبط با سازمان بنادر ندارد و مدرک تحصیلی‌اش فوق لیسانس کشاورزی است!
۲. دلیل عزل ناگهانی، عجولانه و غیرقانونی رئیس سابق سازمان بنادر که نیرویی متخصص و مجرب بود و حکم ریاست ایشان نیز به تازگی تایید شده بود، چه بود؟!
۳. چرا بعد از عزل عجولانه رئیس قبلی سازمان بنادر، چندین ماه است که برخی معاونت‌های مهم سازمان بنادر بلاتصدی است و تعیین تکلیف نمی‌شود؟!
۴. چرا به رغم سپری شدن چندین ماه،  از ۵ نفر هیئت عامل سازمان بنادر (به عنوان بالاترین رکن سازمان) فقط دو نفر تعیین تکلیف شده‌اند؟! این رهاشدگی و انفعال چندین ماهه نسبت به این سازمان مهم چه توجیهی دارد؟!