کنشگری جریان انقلابی در رابطه با بحث مذاکرات اخیر بایستی حول محور اندیشه و دیدگاه مقام معظم رهبری در این زمینه صورت بگیرد.
ما در فضای مذاکرات امروز به برخی امور قطع داریم از جمله اینکه که اجازه این مذاکرات از سوی مقام معظم رهبری صادر گردیده است؛ حالا علت این اجازه چیست، چند تحلیل دارد.
اینکه حضرت آقا به خاطر نگاه برخی از مسئولین اجرایی یا حتی شاید برخی از مسئولین نظامی که احتمال میدهند در این مذاکرات کشور توفیقی به دست آورد؛ لذا رهبری نیز از باب اینکه حجت بر این افراد نیز تمام شود و تجربه کنند، اذن دادند.
تحلیل دیگر اینکه بالاخره حضرت آقا بناست با همین مسئولین، کشور را اداره کنند و حال آنکه آمادگی ذهنی در این افراد برای مقابله احتمالی با آمریکا وجود ندارد؛ لذا رهبر معظم انقلاب اذن مذاکره غیرمستقیم دادند.
تحلیل دیگر اینکه مذاکره غیرمستقیم تا کنون نیز به دفعات رخ داده است، و مذاکرهای که رهبری فرمودند غیرشرافتمندانه و غیرعاقلانه است، منظور مذاکره مستقیم است، وگرنه از ابتدای انقلاب تا کنون مواردی از مذاکرات غیرمستقیم پیش آمده است؛ پس الان که غیرمستقیم را رهبر معظم انقلاب اجازه دادند، نه به خاطر اینکه حالا اطرافیان یا بعضی از مسئولین تحلیلشان چیز دیگریست و آمادگی ذهنی و فکری برای مقابلهی صریح با آمریکا ندارند؛ بلکه از قبل نیز این رویه بوده است.
ضمن اینکه با این مذاکرات غیرمستقیم با شروطی که الان ایران قرار داده است، دست برتر با ایران است و تیم مذاکره کننده به هیچ وجه بنا ندارد تسلیم خواستههای آمریکایی ها شود؛ همینکه مکان مذاکره، غیرمستقیم بودن مذاکره، زمان مذاکره، وجود رسانهها و... را ایران مطالبه کرده و آمریکا پذیرفته است، حاکی از ورود مقتدرانه ایران به این دور از مذاکرات است.
در ضمن نقلهایی هست که حضرت آقا تذکرات خاصی به صورت خیلی صریح و شفاف به تیم مذاکره کننده کشورمان فرمودهاند و تیم نیز بر همین اساس حرکت میکند.
حال اگر قرار باشد مذاکرات به نتیجه نرسد که _ طبعا پیشبینی هم همین است که آمریکا به این راحتی تحریمها را برنمیدارد _ خب در این صورت اگر با شناختی که از روحیات غیرعاقلانه و خطرناک ترامپ داریم، اگر قصد حملهی نظامی داشت، اینگونه ما زمان بیشتری میخریم و آمادگی بیشتری از نظر افکار عمومی و همچنین سخت افزاری پیدا میکنیم برای یک دفع حملهی احتمالی و دفاع مناسبتر.
نکته مهم اینکه با توجه به اذن رهبر معظم انقلاب بر مذاکره غیرمستقیم، نباید خدایی نکرده بعضیها با تعابیر تندی مثل «بیشرافت بودن و جاهل بودن مذاکرهکنندگان» در رابطه با آنها صحبت کنند که قطعا مورد نظر آقا نیست.
وظیفه جریان انقلابی اولا تبیین دیدگاه رهبر معظم انقلاب درباره مذاکره با آمریکاست، اینکه حضرت آقا به مذاکره با آمریکا خوشبین نیستند و اساسا با مذاکره احریم ها برداشته نمیشود و چه بسا بیشتر گره بخورند.
نتایج و پیامدهای این نوع مذاکرات را باید برای مردم تبیین کنیم، اینکه نباید به این مذاکرات امید ببندیم و اساسا بسیاری از مشکلات ریشه داخلی دارد؛ اینها محکماتی است که اگر جریان انقلابی اینها را خوب تبیین کرده بود، الان ذهنیت برخی از مردم اینگونه نبود که مذاکره راه حل است.
نکتهی دوم اینکه باید به دولت تاکید کرد که اکنون که رهبر معظم انقلاب اذن مذاکره دادند، پس دولت محترم با قدرت و اقتدار و از موضع برتر وارد شود؛ تیم مذاکره کننده کشورمان از هر گونه ارسال پیام ضعف خودداری کند و حتی قبح «سلام و علیک» با دشمنان این مرز و بوم را نشکنند، در مجموع نباید تصویر ضعف و سازش از تیم مذاکره کننده کشورمان به جهان مخابره شود؛ لذا کنشگران رسانه ای جریان انقلابی باید این خط را دنبال کنند.
از سوی دیگر از دولت مطالبه شود که نباید فعالیتهای خود را خصوصا در حوزه مسائل اقتصادی به مذاکره گره بزند، آن هم به مذاکراتی که به احتمال زیاد طولانی و بینتیجه خواهد شد.
مشاهده میشود قیمت دلار با یک نوبت مذاکره تغییرات ناگهانی پیدا میکند، که این بیشتر شوکهای روانی است یا حتی دستهایی در کار است. با صرف مذاکره نباید موجب کاهش اینچنینی تغییر نرخ دلار و... شود؛ لذا دولت به این تغییرات دفعی اعتنا نکند و به صورت اساسی کارهایی همچون کنترل بانکها و پتروشیمیها و تبادلات ارزی را دنبال کند.
در مجموع و به عنوان نتیجه اینکه کنشگران جریان متعهد و انقلابی، ذهنیت جامعه را به صورت علمی و منطقی نسبت به بدعهدی آمریکایها و لزوم نگاه به ظرفیتهای داخلی ایران عزیز، روشن سازند.
والسلام علیکم و رحمت الله و برکاته
تقریبا هیچ!
کارشناس آمریکایی: نزدیک به یک چهارم میلیارد دلار برای بمباران یمن خرج کردیم؛ اما هیچ تاثیری نداشت. ایرانیان زیرکانه روند ساخت جنگافزار هستهای را در دل پناهگاههایی ژرف مخفی کردهاند، جایی که حتی شاید در برابر بمبهای سنگرشکن نیز رخنهناپذیر باشد. حمله به ایران فراتر از آنچه فکر میکنیم گرفتارمان میکند.
مقاومت و شکستناپذیری انصارالله یمن در مقابل غرب بویژه شخص ترامپ، یکی از وجوه برتری ما در مذاکره با امریکاست.
شاید کمتر حواسمان به این قضیه باشد و مخصوصاً رسانههای دولت و اصلاحات که علیرغم عصبانیت پنهان و آشکار از مقاومت یمن، نمیخواهند چنین چیزی وجود داشته باشد.
حقیقت است، چه بخواهیم یا نه، انصارالله یمن یکی از مهمترین برتریهای ما در این ماجراست؛ چراکه طرف غربی این برتری را نتیجه انتقال فناوری و لجستیکی از ایران به یمن میدانند.
چند ماه است که میگویم چشمانتان را از یمن برندارید و باز حالا میگویم یمن چالشیست که بزودی اتفاقات جدیدتری را هم رقم خواهد زد.
تکذیب انحلال حشدالشعبی
مجلس عراق در سال ۲۰۱۶ نخستین لایحه برای تثبیت قانونی حشدالشعبی را تصویب کرد و ماهیت آن مشخص شد.
در سال ۲۰۲۴ آخرین لایحه به مجلس عراق تقدیم شد که طبق آن حشدالشعبی موازی با نیروهای مسلح خواهد بود و ساختار آن باید به گونهای باشد که هیچ نیروی خارجی نتواند در امور داخلی آن دخالت کند.
اجرای کامل FATF مردم ایران را بیچاره میکند
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی گفت: FATF بخشهایی با عنوان CFT و پالرمو دارد که در آن همه مسیرهایی که ما در شرایط تحریم از آن برای مردم اقلام ضروری از جمله دارو تهیه میکنیم، آشکار میشود. اگر این بخشها اجرا شود، دستوپای ملت ایران بسته شده و عملاً بیچاره میشوند.
حجتالاسلاموالمسلمین قاسم روانبخش در این رابطه افزود: FATF چندین ماده دارد که تقریباً اکثر اینها غیر از CFT و پالرمو که پذیرفته نشده، بقیه پذیرفته شده و در کشور انجام شده است.
آیتالله جنتی: حل مشکلات کشور در گرو تحقق شعار سال است
دبیر شورای نگهبان در نخستین جلسه شورای نگهبان در سال ۱۴۰۴ با اشاره نامگذاری سال جدید با عنوان «سرمایهگذاری برای تولید» از سوی رهبر معظم انقلاب، عنوان کرد: تحقق این شعار، موجب حل مشکلات اقتصادی کشور خواهد شد و یک وظیفه همگانی است.
آیتالله احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان در نخستین جلسه این شورا در سال جدید که روز چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ برگزار شد، آغاز سال نو را تبریک گفت و سالی سرشار از سلامتی، برکت، عزت و سعادت را برای مردم بزرگ ایران آرزو کرد.
دبیر شورای نگهبان همچنین با اشاره نامگذاری سال جدید با عنوان «سرمایهگذاری برای تولید» از سوی رهبر معظم انقلاب، عنوان کرد: تحقق این شعار، موجب حل مشکلات اقتصادی کشور خواهد شد و یک وظیفه همگانی است.
وی افزود: تعیین شعار سال توسط مقام معظم رهبری یک توصیه تشریفاتی نیست؛ بلکه انتخابی بر اساس اطلاع کامل از ظرفیتها و نیازهای کشور و همچنین آسیبشناسی دقیق وضعیت کشور در حوزههای مختلف است.
آیتالله جنتی تاکید کرد: رونق یافتن تولید، کشور را توانمند میکند و به همین دلیل تولید، یک ارزش است که باید برای فراگیر شدن آن تلاش شود.
وی این نکته را هم یادآور شد که اقدام مردم برای سرمایهگذاری در عرصه تولید، نیازمند فرهنگسازی است.
دبیر شورای نگهبان خاطرنشان کرد: ارزش یافتن فعالیتهای اقتصادی غیرمولد، فرهنگ تلاش را در جامعه کمرنگ میکند و در بلندمدت جامعه را درگیر بحرانهای اقتصادی و اجتماعی خواهد کرد. آیتالله جنتی در پایان سخنان خود، با اشاره به روز ملی فناوری هستهای، از تلاشها و مجاهدتهای اندیشمندان و متخصصان این حوزه قدردانی کرد.