امام مهدی (عج الله تعالی فرجه الشریف): حقانیّت و واقعیّت، با ما اهل‌بیت رسول‌الله (ص) می‎باشد و کناره‎گیری عدّه‎ای از ما، هرگز سبب وحشت ما نخواهد شد؛ چرا که ما دست‌پرورده‌های نیکوی پروردگار می‎باشیم و دیگر مخلوقین خداوند، دست‌پرورده‌های ما خواهند بود.    (بحارالانوار: ج ۵۳، ص ۱۷۸)  

اخبار 1220

توصیه مهم رهبر معظم انقلاب به دانشجویان:
انصراف از مبانی درست و تبدیل شدن به آدم بی‌تفاوت، ممنوع!
امام خامنه‌ای در دیدار رمضانی با هزاران نفر از دانشجویان سراسر کشور، ضمن امیدبخش و مژده‌آفرین خواندن رشدیافتگی سطح تفکّر، تحلیل و برداشت مجموعه‌ی دانشجویی، در این رابطه افزودند: خوشبختانه تفکّر حاکم بر محیط دانشجویی تفکّری است که به سمت پخته‌تر شدن و جامع‌نگر شدن دارد پیش می‌رود.
رهبر معظم انقلاب در ابتدای دیدار، به سخنان یکی از دانشجویان مبنی بر اینکه عناصر امنیّتی و نظامی در مواقع حسّاس در مقابل رژیم صهیونیستی به وظیفه‌شان عمل نکردند و تبدیل به بیانیّه‌نویس شده‌اند، اشاره کردند و در این رابطه فرمودند: این درست نیست؛ آن کسانی که باید کاری را انجام بدهند، در وقت خودش کار را انجام دادند. اگر آن کاری که شما متوقّعید انجام بگیرد و انجام نمی‌گیرد...،کاملاً دارای توجیه است.
ایشان در بخش دیگری از این بیانات با اشاره به اعتقاد خود به تکیه بر جوانان، شرط آن را استقامت بر مواضع دانسته و افزودند: این‌جور نباشد که به یک تحلیلی برسید، یک قضاوتی بکنید که انقلابی است، درست است و مورد قبول است، بعد بر اثر حتّی یک مانع کوچک، یک تردید، از آن مبنا منصرف بشوید و تبدیل بشوید به یک آدم بی‌تفاوت. مراقب باشید که این روحیه را، این احساس را، این نشاط را، این تحلیل را حفظ کنید.
رهبر معظم انقلاب با اشاره به فقدان برخی شخصیت‌های برجسته انقلابی مانند شهید سید حسن نصرالله و شهید سید ابراهیم رئیسی فرمودند: نبودن این عزیزان خسارت است، حوادثی که در منطقه‌ی غرب آسیا پیش آمد حوادث تلخ و دردناکی است؛ لکن جمهوری اسلامی بحمدالله رشد خودش و پیشرفت خودش و افزایش قدرت خودش را همچنان دارا است.
امام خامنه‌ای در تبیین علت تداوم قدرت جبهه مقاومت افزودند: اگر دو عامل آرمان و تلاش در یک ملت و یک مجموعه وجود داشته باشد، به حرکت کلی آنها ضربه وارد نمی‌شود.
حضرت آیت‌الله امام خامنه‌ای در بخش اصلی سخنانشان، در تبیین هویت دانشجوی ایرانی به دو تجربه متفاوت جوانان ایرانی در دوران معاصر در مواجهه با غرب و تمدن غربی پرداختند و تأکید کردند: نتیجه مواجهه اول، «شیفتگی و خودباختگی» بود و نتیجه مواجهه دوم، «شناخت تمدن غرب، برخورد انتخاب‌گرانه با واقعیات غرب، احساس استقلال و در مواردی احساس تفاوت عمیق و جدایی کامل».
حضرت آیت‌الله امام خامنه‌ای با اشاره به دست‌بردار نبودن قلدرهای عالم از مبارزه و توطئه علیه انقلاب اسلامی، گفتند: آن‌ها می‌گویند «اول ما»، یعنی همه دنیا باید منافع ما را بر خود مقدم بدارد که این منفعت‌طلبی را امروز همه مشاهده می‌کنند و امروز ایران اسلامی تنها کشوری است که قاطعانه گفته است به هیچ وجه منافع دیگران را بر منافع خود ترجیح نمی‌دهد.
ایشان در بیان چارچوب‌های نقّادی، گفتند: نقد اشکالی ندارد؛ اما نقد متفاوت از تهمت است. مطرح کردن سؤال و ابهام اشکالی ندارد به نحوی که فرصت جواب دادن نیز ایجاد شود. البته گاهی پاسخ به برخی سؤالات ممکن نیست که در این موارد حتی ابهام را نیز مطرح نکنید و فرضیات احتمالی را مسلّم نپندارید.
رهبر معظم انقلاب: «پرهیز از اختلاف‌افکنی، ناامیدسازی، دوقطبی‌سازی، بدبین‌سازی مخاطبان به مسئولان تصمیم‌گیر و بن‌بست‌نمایی» را از دیگر چارچوب‌های نقّادی برشمردند و افزودند: گاهی اشکال‌ها به نحوی بیان می‌شود که شنونده احساس می‌کند مسیر پیش رو بن‌بست است که این کار غلط باعث ناامیدی مردم می‌شود و باید جداً از آن پرهیز شود.
امام خامنه‌ای در بخش پایانی سخنانشان درباره آمریکا فرمودند: اگر آمریکا و عواملش حرکت غلطی بکنند، خودشان بیشتر ضربه خواهند خورد. البته ما دنبال جنگ نیستیم، چرا که جنگ چیز خوبی نیست؛ اما اگر کسی اقدامی کند، قاطعانه جواب می‌دهیم.
ایشان در نکته پایانی سخنانشان، مقاومت فلسطین و لبنان را قوی‌تر و پرانگیزه‌تر از قبل دانستند و گفتند: مسئولان ایرانی از جمله دولت و رئیس جمهور در این مورد اتفاق‌نظر دارند که باید با همه توان از مقاومت فلسطینی و لبنان حمایت کنیم و ان‌شاءالله ملت ایران در آینده هم مثل گذشته، پرچمدار مقاومت در مقابل زورگویی‌ها خواهد بود.
 
جوزف نای: ترامپ در 8 هفته 80 سال قدرت نرم آمریکا را به باد داد
نظریه‌پرداز نظریه قدرت نرم هشدار داد: ترامپ ظرف هشت هفته اول حضورش در قدرت، چنان شوک‌های جدی را به قدرت نرم بین‌المللی آمریکا وارد کرده که می‌توان گفت او هشت دهه تلاش رهبران کاخ‌سفید برای ارتقای قدرت نرم آمریکا را بر باد داده است. البته حتی قبل از آمدن ترامپ هم برخی تحلیلگران اعتقاد داشتند که این نظم آمریکایی به نقطه پایان خود رسیده است. جوزف نای، در مقاله‌ای که از سوی «پراجکت سیندیکیت» منتشر کرده، می‌نویسد: «ترامپ طی حدوداً دو ماه حضورش در قدرت، بسیاری از اصول و هنجارهای بین‌المللی که آمریکا در دوره پساجنگ جهانی دوم، حامی اصلی آنها بود را زیر سؤال برده و بی‌اثر کرده است. موضوعی که حقیقتاً شوکه‌کننده است!»
 
پیش‌بینی اقتصاددان آمریکایی از سقوط اقتصادی و پایان امپراتوری آمریکا
«ریچارد ولف» اقتصاددان آمریکایی: این شاید مهم‌ترین چیزی است که می‌توانم به شما بگویم؛ امپراتوری آمریکا تمام شده، کار ما تمام است. دوران اوج ما حدود ۱۲ تا ۱۵ سال پیش بود، و الان در حال سقوط هستیم. اقتصادی داریم که در آن بیشترین سطح بدهی شرکت‌ها بدهی شخصی و بدهی دولتی را در تاریخ این کشور داریم. بدهی دولت حالا تریلیون‌ها دلار بیشتر از تولید سالانه ماست. چیزی که در قرن بیستم وجود نداشت؛ اما حالا هست. آنچه می‌بینید سیاست ناامیدی است.
 
 مجری سرشناس آمریکایی: ایران نیازی به سلاح هسته‌ای ندارد؛ زیرا موشک‌های هایپرسونیک در اختیار دارد! 
«جیمی دور» تحلیلگر و مجری مطرح آمریکایی: ترامپ یک رئیس‌جمهور خیابانی است. ترامپ اولین معامله هسته‌ای را نابود کرد، حتی با اینکه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تأیید کرد که ایران پایبند به معامله است.
چرا با آن‌ها (ایرانی‌ها) مثل اسرائیل رفتار نکنیم؟ جایی که به آن‌ها اجازه می‌دهیم سلاح هسته‌ای داشته باشند.
 ایران روی سلاح‌های هسته‌ای کار نمی‌کند می‌دانید روی چه چیزی کار کرده‌اند؟ پهپادها و موشک‌های هایپرسونیک، نوعی سلاح که واقعاً می‌توانید استفاده کنید.
 
اعتراف اپوزیسیون: دستاورد ۴۶ سال فعالیت رضا پهلوی و اپوزیسیون برانداز، تقریباً هیچ
رخسان گنجی، تحلیلگر سیاسی سلطنت‌طلب: «با گذشت ۴۶ سال از انقلاب ایران، ما امروز حتی یک آلترناتیو نداریم و در واقع اصلاً اپوزیسیونی وجود ندارد. اگر کوچک‌ترین نقدی به رضا پهلوی شود، بلافاصله با طراحی و انتشار تصاویر پورنوگرافی از شخص منتقد مواجه می‌شویم یا عده‌ای به مزار پدر و مادرش رفته و روی آن ادرار می‌کنند!
وی در ادامه، با اشاره به تناقض در رفتار رضا پهلوی افزود: او در جمعی که صحبت می‌کند، تأکید دارد که کسی او را "کینگ رضا پهلوی" خطاب نکند؛ اما چند دقیقه بعد، هنگامی که همین شعار سر داده می‌شود، به شعاردهندگان قلب نشان می‌دهد.
 
آیت الله رجبی در گفت‌وگو با رسا:
عدم اجرای قانون حجاب سنگ بنای تزلزل سایر قوانین است
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، ابلاغ قانون حجاب را وظیفه شرعی و قانونی دانست و عدم اجرای آن را سنگ بنای تزلزل سایر قوانین در آینده توصیف کرد.
آیت‌الله محمود رجبی تاکید کرد: حجاب و عفاف علاوه بر اینکه یک مسئله شرعی است، امری فطری و عقلی نیز هست و از جنبه‌های مختلف اخلاقی، روان‌شناختی، جامعه‌شناختی و تاریخی، دارای آثار مثبت اثبات‌شده‌ای است؛ بنابراین، حجاب فقط یک حکم دینی صرف نیست؛ بلکه به سلامت فرد و جامعه کمک می‌کند و آثار آن را می‌توان در جوامع مختلف بررسی کرد.
 رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی افزود: بدون شک، حجاب اسلامی یک حکم مسلم دینی است که در قرآن کریم و روایات اسلامی صراحتاً مورد تأکید قرار گرفته است. افزون بر این، با تصویب لایحه حجاب و طی شدن مراحل قانونی آن، از جمله تأیید شورای محترم نگهبان، این موضوع به یک قانون لازم‌الاجرا در کشور تبدیل شده است؛ مانند سایر قوانین که رعایت آنها برای همه شهروندان لازم است.
هر مسئولی بر اساس وظیفه شرعی و قانونی خود موظف است به ابلاغ و اجرای این قانون اهتمام ورزد. عدم اجرای قانون از سوی مسئولان، صرفاً به معنای بی‌توجهی به یک حکم شرعی و قانون خاص نیست؛ بلکه سنگ بنای تزلزل سایر قوانین در آینده خواهد شد. مگر آنکه مراجع بالادستی که بر این مسئولان حاکم‌اند، در این خصوص تصمیم جدیدی اتخاذ کنند. قانونگذار که در مرتبه نخست خداوند متعال است و در مرحله بعد در نظام جمهوری اسلامی، نهادهای تقننی کشور می‌باشند، با بررسی ابعاد مختلف یک مسئله، قوانین را وضع می‌کنند. در خصوص این لایحه نیز، فرآیند تصویب آن با دقت انجام شده و نظرات صاحب‌نظران مختلف در کمیسیون فرهنگی مجلس اخذ شده است؛ بنابراین، جای هیچ‌گونه اهمالی در اجرای آن وجود ندارد.
 
نامه کسی که زیر میز مذاکره زد، ارزشی ندارد
آیت‌الله حسینی بوشهری در خطبه‌های نمازجمعه قم درباره مذاکره با آمریکا گفت: با بیان اینکه مذاکره با آمریکا مشکلی را حل نمی‌کند، تاکید کرد:  همین رئیس جمهور در دوره قبل، معاهده و توافق‌نامه را پاره کرد و زیر میز زد، معتقدم مذاکره با رئیس جمهور اوکراین برای همه درس عبرت شد. همین روزها که نامه فرستاده، موجی از تحریم‌ها را تشدید کرده است. مردم خودتان قضاوت کنید با این آمریکایی‌ها نمی‌توانیم مذاکره کنیم؛ تحریم با فرستادن نامه، شدنی نیست.
 
درخواست محاکمه همتی و دیگر عوامل کاهش ارزش پول ملی از سوی انجمن اساتید انقلابی حوزه
انجمن اساتید انقلابی سطوح عالی حوزه علمیه قم ضمن بیانیه‌ای، محاکمه همتی و دیگر مدیران مؤثر در کاهش ارزش پول ملی را مطالبه کردند. در این بیانیه تاکید شد: «اعتقاد داریم جناب آقای دکتر همتی نقش اساسی در افزایش نرخ ارز در چند ماه اخیر داشته است، چنانچه نقش ایشان در کاهش ارزش پول ملی در دهه ۹۰ و زمان سکّانداری بر بانک مرکزی، فراموش نمی‌شود. ایشان از طریق اقداماتی از جمله: حذف ارز نیمایی و واگذاری قیمت ارز به بازار مبادله‌ای، مصاحبه‌های متعدد با مضمون کم بودن قیمت ارز و لزوم افزایش آن، اظهار مکرّر کم بودن منابع ارزی و تأثیر مستقیم در افزایش انتظارات تورمی، مشغول شدن به مسائل غیر مرتبط به حیطه کاری ایشان از جمله فیلترینگ و FATF و غفلت از مأموریت‌های اصلی وزارت اقتصاد و چندین اقدام و ترک فعل دیگر، نقش غیر قابل انکاری در فاجعه ارزی پیش رو دارند. انجمن اساتید انقلابی سطوح عالی حوزه علمیه قم، ضمن تشکر از اقدام انقلابی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در استیضاح وزیر اقتصاد، از دستگاه قضایی تقاضا دارد وزیر سابق اقتصاد و سایر عوامل مؤثر در کاهش ارزش پول ملی را به خاطر اقدامات صورت گرفته و ترک فعل‌های آنان که اثر مستقیم در افزایش نرخ ارز و کاهش ارزش پول ملی و وارد شدن ضرر و آسیب به سرمایه‌های مردم داشت، محاکمه نماید. به خصوص در فضایی که صدور حکم برای وزیر کشاورزی و صمت دولت سابق به علت ترک نظارت، امیدها را برای محاکمه افرادی که با تصمیمات غلط، موجب کاهش سرمایه‌های مردم و فقیرتر شدن طبقه محروم شده‌اند را زنده کرده است. دستگاه قضایی بداند، محاکمه این شخص و سایر مسئولان خطاکار، نه تنها باعث تضعیف نظام نخواهد شد؛ بلکه با تقویت اعتماد مردم به قوه قضاییه و نهاد حاکمیت، شکوه و صلابت روزافزون نظام مقدّس جمهوری اسلامی ایران را در پی خواهد داشت.»
 
پزشکیان: مذاکره نمی‌کنیم، هر غلطی می‌خواهی بکن
مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور در جمع «مجمع کارآفرینان ایران»: 
قابل قبول نیست که بگویند ما به شما می‌گوییم و دستور می‌دهیم و این کار را کنید و این کار را نکنید و در غیر این صورت، فلان واکنش را خواهیم داشت. اصلاً من نمی‌آیم با تو مذاکره کنم و هر غلطی دلت می‌خواهد انجام بده.
 
تاکید آیت‌الله نوری همدانی به حفظ فرهنگ در کنار اقتصاد
آیت‌الله نوری همدانی: «وضعیت فرهنگی کشور هم باید اصلاح شود. حالا به بهانه اقتصادی نمی‌توانیم به فرهنگ بی‌توجه باشیم. امروز موضوع حجاب که یک امر واجبی می‌دانیم مطرح است، معتقدم نمی‌توانیم به مردم کف خیابان بگوییم حجاب یا احکام اسلامی در حالی که صداوسیما خودش مروج بی‌حجابی است و به نام فرهنگ و کار مذهبی، خلاف آن را انجام می‌دهد.»