بزرگنمایی دشمن؛ یکی از پایههای جنگ روانی است
بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار دستاندرکاران کنگره ملی شهدای استان کهگیلویه و بویراحمد:
یکی از پایههای جنگ روانی دشمنانِ هر ملّتی و بیش از همه در زمان ما، ملّت عزیز خود ما و ایران اسلامی ما، این است که دشمنان این ملّت را بزرگنمایی کنند؛ از اوّل انقلاب این وجود داشته. دائماً از طرق مختلف به ملّت ما تفهیم میشده، القا میشده و تزریق میشده که بترسید؛ از آمریکا بترسید، از صهیونیستها بترسید، از انگلیس بترسید، از مانند اینها بترسید؛ دائم اینجور بوده. یکی از هنرهای بزرگ امام بزرگوار این بود که این ترس را از دلهای ملّت بیرون آورد، به ملّت احساس اعتماد داد، احساس خودباوری داد؛ ملّت احساس کردند که یک نیرو و توان درونی دارند که به اتّکاء آن میتوانند کارهای بزرگ انجام بدهند و دشمن هم نمیتواند و دستش آنچنان که وانمود میکند، پُر نیست. این حرکت جنگ روانی دشمن وقتی در عرصهی نظامی وارد میشود، نتیجهاش ترس است، عقبنشینی است که قرآن کریم این عقبنشینی را در واقع موجب غضب الهی بیان کرده و تبیین کرده؛ «وَ مَن یُوَلِّهِم یَومَئِذٍ دُبُرَهُ اِلّا مُتَحَرِّفاً لِقِتالٍ اَو مُتَحَیِّزاً اِلی فِئَةٍ فَقَد باءَ بِغَضَبٍ مِنَ الله».
اگر چنانچه در مقابل دشمنی که مهاجم به شما است ــ انواع مهاجم هست، حالا یکوقت مهاجم با شمشیر و در میدان، روبهرو و سینهبهسینه است، یکوقت مهاجم تبلیغاتی است، یکوقت مهاجم اقتصادی است، یکوقت مهاجم نظامی است با ابزارهای جدید ــ عقبنشینیِ غیر تاکتیکی کردید ــ گاهی اوقات عقبنشینی هم یک تاکتیک است مثل پیشروی که آن عیب ندارد: «اِلّا مُتَحَرِّفاً لِقِتالٍ اَو مُتَحَیِّزاً اِلی فِئَة»؛ تاکتیک این است ــ اگر غیر از این موارد عقبنشینی کردید، فَقَد باءَ بِغَضَبٍ مِنَ الله. در میدان نظامی این [جور] است؛ در میدان سیاسی هم عیناً همینجور است [موجب خشم الهی میشود].
در میدان سیاسی هم بزرگنمایی دشمن موجب میشود انسان احساس کند که خودش در انزوا است، احساس کند که ضعیف است، احساس کند از عهدهی او برنمیآید؛ نتیجهاش این است که تسلیم خواستههای او بشود؛ [بگویند] این کار را بکنید، چَشم؛ آن کار را نکنید، چَشم؛ کمااینکه الان انواع و اقسام دولتهایی هستند با ملتهای بزرگ و کوچک که اینها اینجوری هستند؛ هر چه بهشان گفته بشود، در مقابل، «چَشم» است؛ از خودشان ارادهای ندارند.
در میدان فرهنگ هم این بزرگنمایی یکجور دیگر خودش را نشان میدهد؛ احساس انفعال، مجذوب فرهنگ طرف مقابل شدن، فرهنگ خودی را تحقیر کردن، به پایبندی به فرهنگ بیگانه افتخار کردن. یک عدّهای هستند که وقتی حرف میزنند یا وقتی چیز مینویسند، افتخار میکنند که یک لغت فرنگی به کار ببرند؛ افتخار میکنند که تعبیر ایرانیاش را به کار نبرند.
آنکه در مقابل این جنگ روانی با تمام وجود ایستاد، او کیست؟ همان جوانهایی هستند که شما الان دارید برایشان بزرگداشت برگزار میکنید، دارید آنها را بزرگ میدارید که واقعاً هم بزرگند. آن جوانِ اهل فلان نقطهی کشور، فلان شهر، فلان قوم، فلان استان که میرود در مقابل دشمن میایستد، نه در میدان نظامی احساس خوف میکند، نه تحت تأثیر حرفهای سیاسی او قرار میگیرد، نه فرهنگ او را میپذیرد، او همین موجودی است که باید از او قدردانی کرد و قدرشناسی کرد؛ او است که در مقابل این جنگ روانی با همهی وجود ایستاده؛ این را زنده کنید. در این بزرگداشتها این حقیقت را مجسّم کنید و نشان بدهید. این حرف من است.
همهی این چیزهایی که شما گفتید: دستنوشتهها، کتابها، فیلمها، بزرگداشتها، نامگذاری کوچه و خیابان و ورزشگاه و غیره، خوب است، همهی اینها لازم است. بعضی از اینها که کهنه میشود. یعنی مثلاً شما اسم خیابان را که به اسم شهید میگذارید، خب خیلی خوب است؛ امّا سه چهار سال که گذشت، مردم میگویند «خیابان شهید بهشتی»، و اصلاً به یاد شهید بهشتی هم نمیافتند. شما الان مثلاً [میخواهید بروید] خیابان شهید بهشتی، [میپرسند] کجا میروید آقا؟ [میگویید] خیابان شهید بهشتی؛ اصلاً انسان به یاد بهشتیِ شهیدِ عزیز هم نمیافتد. بعضیهایش که اینجوری است؛ عیبی ندارد، در عین حال بگذارید. بعضیهایش که ماندگار است مثل فیلم، بیشتر از همه کتاب ــ اینها البتّه ماندگار است ــ اینها را باید کاری کنید که خروجی داشته باشد. یعنی شما کتاب را چاپ میکنید، خیلی خب، چند نفر این کتاب را میخوانند؟ چند نفر وقتی خواندند، از آن یادداشت برمیدارند؟ چند نفر وقتی که با رفقایشان در حلقههای دوستانه نشستند، از این یادداشتها استفاده میکنند و اینها را با همدیگر تبادل میکنند؟ اینها را مورد نظر قرار بدهید. ببینید راه این چیست؛ چه کار میتوانید بکنید که این کتاب ــ که ماندگارتر از همه هم کتاب است؛ از فیلم و مانند اینها ماندگارتر است ــ بتواند یک تحوّل ایجاد کند در آن کسی که کتاب را میخواند.
... باید کاری باشد، چیزی باشد، ابزاری باشد که بتواند اثر کند.
موفقیت دولت در سایه عمل به توصیههای رهبری است
آیتالله سید احمد خاتمی در خطبههای نمازجمعه، بیان کرد: خداوند قوانینی در جهان طبیعت دارد همچون قانون جاذبه، در جامعه و در تاریخ هم قوانینی دارد؛ لذا آنچنان که در طبیعت قوانین خداوند تخلفبردار نیست، در تاریخ نیز همینطور است. آیتالله خاتمی اظهار کرد: سه بزرگ، پیشگامان این امر هستند؛ بزرگ اول آیت الله شهید مطهری، بزرگ دوم آیت الله شهید سید محمد باقر صدر و بزرگ سوم علامه بزرگوار مرحوم آقای مصباح یزدی است.
ایشان در بخشی دیگر از خطبههای نماز جمعه گفتند: موفقیت دولت در سایه عمل به توصیههای مقام معظم رهبری است.
توصیه مهم رهبر انقلاب به دولتمردان، پیوست عدالت در متن قوانین است. رهبری فرمودند نه در کاغذ؛ بلکه در عمل عدالت را محقق کنید.
اخراج عناصر تروریست از مرزهای ایران و عراق، پیروزی بزرگ جمهوری اسلامی بود
فرمانده نیروی زمینی سپاه:
در چند ماه گذشته، شاهد حملات تروریستی به کلانتری و پاسگاههای جنوب کشور بودیم که این حملات از طریق یک گروه شکل نگرفت؛ بلکه یک سرویس قوی در پشت این عملیاتها قرار دارد.
تحرکات در مرزهای کشور، نشان از برنامهریزی دشمن و تقویت گروههای معاند در مرزها دارد که طبق تحقیقات انجام شده، رژیم صهیونیستی پشتیبان تیمهای خرابکاری در مرزها و عملیاتهای تروریستی در پاسگاههای ایران است.
با حضور موثر سپاه، عناصر ضدانقلاب در شرق و جنوب شرق از حاشیه مرزهای ایران پاکسازی شدند و با توافقنامه امنیتی با عراق، عناصر ضدانقلاب از مرزهای مشترک بین دو کشور اخراج و پاکسازی شد و این بزرگترین پیروزی جمهوری اسلامی بود.
۳۰ درصد اسرائیلیها به دنبال خروج از سرزمینهای اشغالی هستند
جنگی که اسرائیل از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ علیه مردم نوار غزه به راه انداخت، محدود به نابودی زندگی فلسطینیها نشده و تبعات پنهان و آشکار متعددی بر زندگی ساکنین اراضی اشغالی داشته است، به ویژه اینکه فلسطین با واکنش حمایتی حزب الله همراه شد. در طول ۱۰ ماه گذشته، مناطق شمالی سرزمینهای اشغالی زیر آتش حزب الله قرار گرفتند که در نتیجه آن، بیش از ۶۳ هزار نفر مجبور به تخلیه خانههای خود از این مناطق شدند. اما آوارگی تنها آسیب این جنگ بر ساکنین اراضی اشغالی نیست؛ کاهش اعتماد به نهادهای حاکمیتی، کاهش خوشبینی نسبت به آینده اسرائیل، افزایش فقر و تنزل سطح درآمدها، بروز احساس ناامنی در بین ساکنین مرزهای شمالی، افزایش بیماریها و ناراحتیهای روانی و همچنین روند صعودی در مهاجرت معکوس، از دیگر تبعات این جنگ بر زندگی اسرائیلیهاست.
در این رابطه، یافتههای نظرسنجی جامع «مرکز تأثیر یهودی» (CJI) تصویر پیچیدهای از جامعه اسرائیل در زمان حال را نشان میدهد. این بررسی مشخص کرد در حال حاضر ۲۹ درصد مردم به فکر مهاجرت به خارج از اراضی اشغالی هستند.
همچنین اسرائیلیها نسبت به زندگی در اراضی اشغالی در ماههای آینده خوشبین نیستند و ۷۱ درصد کاملاً به این امر معتقدند.
نکته دیگری که از این نظرسنجی به دست آمد این است که در ۷ اکتبر یا در طول جنگ تقریباً ۵۰ درصد از اسرائیلیها مجروح شدهاند یا فردی را میشناسند که مجروح شده است. این گزاره مؤید آسیب جدی جنگ بر جامعه اسرائیلی است.
مسکن ۲۵ متری تبعات بسیار ناگواری به جامعه وارد خواهد کرد
عضو هیئت مدیره انجمن انبوهسازان مسکن:
به هیچوجه ساخت واحدهای کوچک در این حد برای ما توجیه ندارد. یک واحد ۱۶ متری، ۲۵ متری و ۷۰ متری باید حداقل امکانات زندگی از جمله سرویسها، آشپزخانه، اتاق و ... را داشته باشد. اگر قرار باشد ناترازی مسکن را با مساکن ۱۶ تا ۲۵ متری رفع کنیم، متاسفانه این کار ناترازی جدیدی را برای کشور به دنبال دارد. باید به این مسئله توجه شود که مسکن ۱۶ و ۲۵ متری با شرایط فرهنگی ایران سازگاری نداشته و تبعات بسیار ناگواری به جامعه وارد خواهد کرد.
کارسازی تاجزاده برای نصب رادیکالها در معاونت سیاسی وزارت کشور؟!
برخی شنیدهها حاکیست که مصطفی تاجزاده به دنبال کارسازی برای انتصاب برخی چهرههای رادیکال به عنوان معاون سیاسی وزارت کشور است و از این طریق قصد دارد سیاست وفاق پزشکیان را دور بزند.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، علیرغم سیاست اعلامی آقای پزشکیان، رئیسجمهور، مبنی بر پرهیز از رادیکالها و پیگیری سیاست وفاق در کشور، و نیز به رغم آنکه رئیسجمهور با ایستادگی در مقابل رادیکالها، چهرهای همچون آقای اسکندر مومنی را به عنوان وزارت کشور معرفی کرد؛ امّا شنیدههای تسنیم حاکیست که مصطفی تاجزاده، سیاستمدار ستیزهجوی اصلاحطلبان، از طریق یکی از عناصر سیاسی جبهه اصلاحطلبان به دنبال کارسازی برای برخی چهرههای رادیکال است تا یکی از آنان به عنوان معاون سیاسی وزیر کشور معرفی شوند.
تاجزاده و برخی افراد همسو با او در بخش رادیکال اصلاحطلبان تاکید دارند که عدم دستیابی به خواستشان در معرفی یک وزیر کشور رادیکال را باید با انتصاب فردی همسو با خودشان در معاون سیاسی وزارت کشور که یک معاونت بسیار مهم در این وزارتخانه و مسئول انتخاب و نظارت بر استانداریها و همچنین برگزاری انتخابات است، جبران کنند.
بر این اساس از افرادی مانند علی باقری، مرتضی مبلّغ، جواد امام، جواد اطاعت، علی زینیوند و حسن رسولی که البته برخی از آنها چهرههای حساسیتبرانگیزتری نسبت به دیگران هستند، نام برده میشود که توسط مصطفی تاجزاده با واسطه یکی از مسئولان جبهه اصلاحطلبان برای معاونت سیاسی وزارت کشور کارسازی میشوند.
خیانت و نفوذ، یا راحتطلبی و منافع بانکها؛
۳۵۰ هزار ایرانی در صف ۱۲۰ کیلومتری وام ازدواج!
به گواه آمار رسمی بانک مرکزی، حدود ۳۵۰ هزار نفر در صف وام ازدواج و ۴۲۱ هزار نفر هم در صف وام فرزندآوری قرار دارند. همین آمار نشان میدهد که میزان عملکرد بانکها در حوزه پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزند چطور بوده است!
اگر متقاضیان وام ازدواج بخواهند در یک صف فرضی بایستند، این صف به طول حدود ۱۲۰ کیلومتر ایجاد خواهد شد!
یک محاسبه ساده نشان میدهد که برای پرداخت وام ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیونی ازدواج به افراد در صف (حدود ۳۵۰ هزار نفر) به اعتبار ۱۱۰ هزار میلیارد تومانی نیاز است. در حالی که بانکها در سال ۱۴۰۲ به کارمندان خود ۹۱.۵ هزار میلیارد تومان وام دادند، آنهم بدون هفتخوان مرسوم برای مردم عادی و جوانان متقاضی وام ازدواج!
(بوی خیانت و نفوذ، یا راحتطلبی و منافع بانکها؟ شاید هر دو...)
ایران در جایگاه سوم مدالی المپیادهای جهانی ۲۰۲۴
با پایان المپیادهای علمی ۲۰۲۴، در ۵ المپیاد با بیشترین کشور شرکتکننده (از ۵۳ تا ۱۱۰ کشور) جمهوری اسلامی ایران بعد از کشورهای آمریکا و چین، با کسب مجموعاً ۱۰ مدال طلا، ۱۰ نقره و ۲ برنز در جایگاه سوم دنیا قرار گرفت.
در سال ۲۰۲۴ دانشپژوهان کشورمان موفق شدند تا رتبه اول المپیاد جهانی نجوم و اختر فیزیک، رتبه چهارم المپیادهای زیستشناسی و فیزیک، رتبه هشتم المپیاد شیمی، رتبه نهم المپیاد کامپیوتر و رتبه هجدهم المپیاد ریاضی را در دنیا کسب کنند.
امروز امنترین خطوط کشتیرانی متعلق به کشتیهایی است که پرچم ایران روی آن نصب شده باشد
فرمانده کل سپاه: در دریای سرخ و دریای مدیترانه ۱۴ کشتی ما را زدند تا نفت ما صادر نشود که اوایل نمیدانستیم چه کسی به کشتیها حمله میکند. متوجه شدیم رژیم صهیونیستی است و ۱۲ کشتی از آنها زده شد. کشتی پنجم را که زدیم، دستشان بالا رفت و گفتند نبرد کشتیها را متوقف میکنیم. در بحران شدیدی بودیم، سردار سلیمانی را ترور کرده بودند، هواپیمای اوکراینی سقوط کرده بود، کرونا قالب شده بود، تحریم اقتصادی را در حداکثر درجه ممکن اعمال میکردند و تلاش میکردند ما را در انزوای کامل قرار دادند. ما بهعنوان سپاه پاسداران، باید یک عملیات بازدارنده و سد ممانعت ایجاد میکردیم. در نبردهای دریایی، خطوط کشتیرانی را امن کردیم، تحریم به لحاظ اجرا شکسته شد، مردم را در کرونا مدیریت کردیم و واکسن ساختیم و تمام ظرفیتها را در اختیار قرار درمان دادیم. هیچ یک از ۳۸۰ طرح عظیم ملی که امروز در دست اجرا است، حتی چرخهایش کُند نشده است و اجازه ندادیم تحریم بر سازندگی کشور موثر باشد. از بیرون هم پدیده تکفیر را مهار میکردیم؛ اگر تروریسم امتداد پیدا میکرد، نقطه مرکزی آن، ایران بود. موفق شدیم تمام مسیرهایی که دشمن باز کرده بود، ببندیم. امروز امنترین خطوط کشتیرانی، متعلق به کشتیهایی است که پرچم ایران روی آن نصب شده باشد.
- نباید اسرائیل غاصب وهم پیمانانش فکر کنند، میزنند و میگریزند؛ بلکه باید بدانند میخورند و نمیتوانند بگریزند. درسهای بزرگی خواهند آموخت و عبرت خواهند گرفت که دیگر با دم شیر بازی نکنند و این ملت ایستاده است. ما مطمئن هستیم به فضل الهی این داستان را تمام خواهیم کرد.
اقتدار و امنیت امروز، مدیون توانمندی نیروهای مسلح
«پزشکیان» در نشست با فرماندهان عالیرتبه ارتش:
در کشور ما ارتش ایران از جمله معدود نهادهایی است که افراد در آن به راحتی و بدون ضابطه و طی سلسله مراتب به جایگاه بالاتر نمیرسند و این از افتخارات ارتش ما است.
این امنیتی که امروز در کشور شکل گرفته و مردم ما در بخشهای مختلف در امنیت کامل در حال فعالیتاند، از برکت وجود شما ارتشیان دلاور است.
رئیسجمهور در جمع قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا: نگاه بسیجی به معنای واقعی میتواند مملکت را نجات دهد.