

مسئولیت مشترک رئیس جمهور منتخب و مجلس، تشکیل دولت کارآمد، متدین و انقلابی
رهبر معظم انقلاب اسلامی، در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس با تبیین ۸ نکته مهم: «ضرورت پاسخگویی مجلس»، «تعامل سازنده مجلس و دولت جدید»، «شنیده شدن صدای واحد از ارکان کشور در مسائل مهم»، «حاکمیت اخلاق در مباحثات مجلس و دیگر فعالیتهای نمایندگان»، «بایدها و نبایدهای قانونگذاری»، «نظارت بدون افراط و تفریط»، «فعالیت مؤثر هیئت نظارت بر عملکرد نمایندگان» و «حضور جدی مجلس در مسائل جهانی و سیاست خارجی»، ابراز امیدواری کردند با احساس مسئولیت مشترک رئیس جمهور منتخب و مجلس، کابینهای متشکل از افراد مؤمن، کارآمد، انقلابی، امیدوار به آینده، مشهور به پاکدستی و صداقت، دارای نگرش ملی و برخوردار از اعتقاد عمیق به جمهوری اسلامی تشکیل شود و مسائل کشور و مردم را به پیش ببرد.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: مجلس برخلاف تصور عمومی فقط پرسشگر نیست؛ بلکه مانند هر نهاد تصمیمگیر و اقدامکننده باید در قبال وظایف و عملکرد خود در پیشگاه خداوند و در مقابل مردم پاسخگو باشد. رهبر انقلاب در همین زمینه افزودند: در گذشته کارهای برخی مجالس مورد پسند مردم نبود و به همین علت از چشم مردم افتادند؛ بنابراین تک تک نمایندگان باید رفتار، نطقها، مواضع و عملکرد خود را با توجه به ضرورت پاسخگویی تنظیم کنند. همگرایی و تعامل سازنده میان قوا، دومین نکتهای بود که رهبر انقلاب به تبیین آن پرداختند.
ایشان افزودند: برخی در دنیا گوش تیز کردهاند تا نشانههای اختلاف را در حرفهای مسئولان پیدا کنند؛ ارکان نظام با صدای واحد، آنها را مأیوس کنند.
رهبر انقلاب با بیان نکتهای مهم در باب هوشیاری مسئولان و سیاسیون کشور افزودند: اطلاع داریم که «لشکر سایبری دشمنِ مشترک همه ایرانیان» در پوشش دروغین رقبا و جناحهای سیاسی کشور آنها و یا اشخاص مورد اعتماد دینی و سیاسی، جناحها را مورد اهانت قرار میدهد تا طرف مقابل را عصبانی و برافروخته و وادار به جواب کند؛ بنابراین نباید هرچه را در فضای مجازی میبینید، کار رقبای سیاسی خود بپندارید.
نکته بعدی سخنان رهبر انقلاب، درباره نظارت مجلس بر قوه مجریه با استفاده از ابزارهایی همچون سؤال، تذکر و تحقیق و تفحص بود.
ایشان در این زمینه دو تذکر خطاب به نمایندگان بیان کردند: اول، هدف از نظارت، ارتقاء کارآمدی دولت است؛ بنابراین مطلقاً نباید مسائل سیاسی، شخصی و جناحی باعث استفاده از ابزارهای نظارتی شود، و دوم: پرهیز از افراط و تفریط و رعایت انصاف در نظارت.
رهبر انقلاب با اشاره به اینکه مجلس میتواند در مسائل خارجی دست دولت را پرُ کند، افزودند: از جمله اقدامات خوب و اثرگذار مجلس در زمینه سیاست خارجی، قانون اقدام راهبردی مجلس یازدهم است؛ البته بعضیها به این قانون اعتراض و عیبجویی کردند که مطلقاً وارد نیست و تصویب آن قانون، کار بسیار درستی بود.
ایشان با اشاره به تکرار موضوع تحریم در ایام انتخابات از زبان نامزدها و نمایندگان آنها و در بین مردم، مجلس را در این زمینه دارای امکان فعالیت و نقشآفرینی دانستند و گفتند: ما میتوانیم تحریمها را با ابزارهای شرافتمندانه، برطرف و بالاتر از آن، خنثی کنیم، همچنان که بارها گفتهایم برداشتن تحریمها دست ما نیست و باید برای رفع آنها تدبیر اندیشید؛ اما خنثیسازی تحریم دست ما است و راههای خوبی هم برای آن وجود دارد که مسئولین دولتی برخی از آن راهها را رفتند و آثار خوبی هم داشت که در این زمینه مجلس هم میتواند نقشآفرینی کند.
حضرت آیتالله خامنهای در خصوص ویژگیها و معیارهای ضروری برای افرادی که وزیر و میداندار اقتصاد، فرهنگ، سازندگی و تولید خواهند شد، گفتند: کسی را باید میداندار کرد که امین، صادق، متدیّن و از بن دندان معتقد به جمهوری اسلامی باشد. رهبر انقلاب اسلامی افزودند: ایمان یک شاخص مهم است، امید به آینده و نگاه مثبت به افق شاخص مهم دیگر است و به کسانی که نگاهشان به افق تاریک است و معتقدند نمیشود کاری کرد، نمیتوان مسئولیتهای مهم و کلیدی داد. ایشان، تشرّع، اشتهار به صداقت و پاکدستی، نداشتن سابقه سوء، برخورداری از نگرش ملی و غرق نشدن در مسائل سیاسی و جناحی، و کارآمدی را از معیارهای ضروری دیگر برای اعضای کابینه دولت چهاردهم خواندند و گفتند: هم رئیسجمهور منتخب و هم مجلس باید این معیارها را رعایت کنند؛ چرا که یک مسئولیت مشترک در انتخاب مسئولان کشور دارند.
ایشان در بخش پایانی سخنانشان، "مسئله غزه" را همچنان مسئله اول دنیای اسلام دانستند و افزودند: با گذشت ماهها از آغاز جنایت رژیم غاصب خبیث، شور اولیه در محکومیت و مقابله با این جنایات در برخی افراد کم شده؛ اما اهمیت مسئله غزه حتی بیشتر از روزهای اول است. رهبر معظم انقلاب با اشاره به قدرت روزافزون مقاومت افزودند: یک دستگاه بزرگ سیاسی، اقتصادی، نظامی به اسم آمریکا همراه رژیم غاصب صهیونیست، با یک گروه کوچک به نام مقاومت میجنگند و از آنجایی که این دو خبیث موفق نشدهاند حماس و مقاومت را از پای در بیاورند، بمبهای خود را در بیمارستانها، مدارس و بر سر کودکان و زنان و مردم مظلوم میریزند.
ایشان با اشاره به اینکه امروز مردم دنیا شاهد نهایت جنایت و سبعیت رژیم غاصب هستند و درباره آن قضاوت میکنند، خطاب به نمایندگان مجلس افزودند: درباره غزه آرام نگیرید و ساکت نباشید. امروز مصداق مهم فعالیت مجلس در مسائل خارجی و دیپلماسی، مسئله غزه است.
الحاق ١٧ هزار تخت به شبکه درمانی کشور
وزیر بهداشت دولت شهید جمهور:
تا پایان امسال ٨ هزار تخت درمانی جدید به شبکه درمان کشور اضافه میشود که بهرهبرداری از هیچکدام از این تختها صوری نیست.
در دولت قبل ٧٣٠٠ تخت به شبکه درمان کشور اضافه شده بود؛ در حالی که در این دولت ١٧ هزار تخت به شبکه درمانی کشور الحاق شد.
عمده بیمارستانهایی که در این دولت به بهرهبرداری رسید، بیمارستانهای جامعی بودند که برخی از آنها بعد از بیش از سه دهه به بهرهبرداری رسیدند.
تعداد پروژههای درمانی در چهار سال دولت قبل ١٣٤ پروژه بود؛ اما همین عدد در دولت سیزدهم به ٤٩٤ پروژه رسید.
بخش مراقبت کودکان، ۵۵۶ تخت در کشور داشتیم که در این مدت این رقم به ۱۰۵۰ تخت افزایش پیدا کرد.
الحوثی: آمریکا جنگ اقتصادی به راه انداخته است
رهبر انصارالله یمن:
رژیم اسرائیل، مستقیماً به مخازن شرکت نفت و مخازن سازمان برق در الحدیده حمله کرد.
دشمن، اهداف خود را در راستای هدف قرار دادن اقتصاد یمن و با نیت ضربه زدن به ملت عزیز ما و معیشت آنها انتخاب کرد.
آمریکا، جنگ اقتصادی و نظامی را علیه ملت عزیز ما به راه انداخته و مزدوران خود را برای افزایش سطح محاصره به حرکت درآورده است.
اسرائیل خود را در یک بن بست واقعی و مشکل خطرناک و در برابر معادله جدیدی که تاثیر زیادی بر آن دارد، یافته است.
سخنگوی انصارالله: از هر گونه تشدید درگیری و حرکت در مسیر دفاع از آرمان عادلانه فلسطین، هراسی نداریم.
رکورد ۱۶ ساله سرمایهگذاری خارجی شکسته شد
وزیر اقتصاد دولت شهید رئیسی:
تکمیل حساب واحد خزانه برای همه دستگاهها و شرکتهای دولتی که از ۷۶ هزار حساب در ابتدای دولت به ۱۴ هزار حساب با فراگیری ۱۰۰ رسید؛ این انضباط موجب شد برای اولین بار خزانهداری هیچ تنخواهی را از بانک مرکزی دریافت نکند.
همچنین اجرای پرداخت به ذینفع نهایی حتی برای پیمانکاران طرحهای اجرایی، مانع از رسوب حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان بودجه در حسابها شد.
رکورد ۱۶ ساله سرمایهگذاری خارجی شکسته شد و سرمایهگذاریهای مصوب معتبر نسبت به دولت گذشته در کشور ۱۳ برابر شد.
اقدامات وزارت اطلاعات و برخورد با ضدانقلاب
حجتالاسلام خطیب:
بر اساس سیاستهایی که در طرح تحول رئیس جمهور شهید ابلاغ شد، وزارت اطلاعات رویکردی فعال را نسبت به گسترش اطلاعات مردمپایه در پیش گرفت و با افزایش ۱۰۰ درصدی نسبت به ایجاد فضای ارتباطی با مردم توانست بسیاری از سرنخهای اطلاعاتی را پیگیری کند. نکته دوم همافزایی بین دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی است که در این دولت به خوبی شکل گرفت. نکته دیگر اینکه با توجه به توقف جنگ سوریه و فعالیتهای تکفیریها و داعشیها در سوریه، شاهد گسیل داعشیهای سرگردان از اتباع کشورهای مختلف به کشورمان بودیم که با توانمندی کشور و نیروهای مسلح، وزارت کشور و شورای عالی امنیت ملی، امروز شاهد دستگیری اغلب افراد انتحاری و انغماسی و توقف فعالیتهای گروهکهای تروریستی در داخل کشور هستیم. نکته دیگر مورد تاکید، گسترش فعالیت و تبادل با سرویسهای کشورهای همسایه و کشورهای مؤثر در زمینه ایجاد اقدامات متقابل است. نکته بعدی با توجه به پیشرفت فناورانه و گسترده اطلاعاتی و امنیتی در دنیا با تقویت بودجه رویارویی فنی که با پیگیری رئیس جمهور شهید و دولت و مجلس و شعام و قانون بودجه توانستیم زیرساختهای فنی و فناوری را گسترش دهیم و با رژیم صهیونیستی و کشورهای مختلف قدرتمند، به خوبی مقابله کنیم.
وصول ۲ همت مالیات از خودروهای لوکس
مدیر کل سازمان امور مالیاتی: سازمان امور مالیاتی از سال ۱۴۰۱ تا کنون بر اساس قانون بودجه، اقدام به اخذ مالیات از خودروهای گران قیمت کرده است که مجموعاً ۷۸۲ هزار و ۴۰۹ خودرو مشمول مالیات شدند. از این تعداد خودرو بالغ بر ۷ هزار میلیارد تومان مالیات مطالبه شده است که ۲ هزار میلیارد تومان آن وصول شده است. فرآیند اخذ مابقی مالیات با صدور برگ تشخیص برای این خودروها در حال انجام است.
حضور کالا و خدمات هستهای ایران در بازارهای جهانی
به گفته رئیس سازمان انرژی اتمی، قابلیتهای ایران در عرصه فناوری هستهای توانسته از انحصار این بخش عبور کرده به طوری که خدمات و محصولات ما در بازارهای جهانی حضور دارند و اکنون برخی محصولات ما به چندین کشور صادر میشود.
ایران در بین ۵ تیم اول جهان در المپیاد فیزیک
وزیر آموزش و پرورش دولت سیزدهم:
کسب ۶۳ مدال طلا، ۳۱ مدال نقره و ۶۸ مدال برنز در المپیادهای جهانی فیزیک، نتیجه تلاش ۴ دهه اخیر دانشآموزان ایرانی بوده است.
کسب ۱۲ دیپلم افتخار و حضور ایران در بین ۵ تیم اول جهان در المپیادهای جهانی فیزیک، از دیگر دستاوردها در این زمینه بوده است.
مدالآوران ایرانی در المپیاد جهانی فیزیک جزو استادان برجسته این رشته در دانشگاههای ایران و برخی کشورهای دیگر هستند، همچنین از چهرههای خالق اقتصاد و صنعت کشور ایران به شمار میآیند.
هجوم موج سوزان گرما به خاورمیانه
مؤسسه مطالعاتی «Fast Company»:
افزایش شدید دما در غرب آسیا در فصل تابستان سال جاری، مشکلات بسیاری را برای دولتها و شهروندان در کشورهای مختلف به ویژه در حوزه تأمین انرژی برق ایجاد کرده است، مشکل بزرگی که در پی آن برخی کشورها مانند ترکیه، اردن، کویت و مصر ناگزیر به اعمال خاموشیهای گسترده اقدام کردهاند. دمای هوا در برخی کشورها مانند کویت، عراق، اردن، امارات و عربستان به بیش از ۵۰ درجه سانتیگراد رسیده است.
(مردم حتماً در مصرف برق صرفهجویی کنند)
پلیس: هزینه جرم تناسبی با مجازاتها ندارد
جانشین فرمانده انتظامی کل کشور:
در کشور ما امروز اصلیترین موضوع که حقوق شهروندی را تحت شعاع قرار میدهد، عدم تناسب مجازاتها با جرم است؛ یعنی هزینه جرم تناسبی با مجازاتها ندارد که از مجلس انقلابی درخواست میشود به این موضوع رسیدگی کنند.
جریمه باید سنگین باشد که کسی سمت جرم نرود. در کشور، سلاح غیرمجاز جرم است؛ اما شاهد اتفاقات ناگواری هستیم و کسی که این سلاح را دارد باید احساس ناامنی کند و تحویل داده شود.
مخبر: هیچگاه اقدام به ارزپاشی نکردیم
سرپرست ریاست جمهوری: دلارزدایی از تبادلات مالی و تعاملات اقتصادی کشور، از دستور کارهای مهم دولت سیزدهم بود. با کشورهای متعددی پیمانهای پولی منعقد کردهایم.
کاهشی شدن روند رشد پایه پولی، کاهش نرخ بیکاری به زیر ۸ درصد به عنوان کمترین رقم در ۲۰ سال گذشته، کاهش قابل توجه شکاف اقتصادی طبقاتی و ایجاد تعادل نسبی میان هزینهها و درآمدهای مردم با افزایش قابل توجه رقم یارانه، توزیع کالابرگ، کاهش هزینههای درمانی و افزایش پوششهای بیمهای و اقدامات مشابه که به بهبود نرخ ضریب جینی انجامید، از دیگر دستاوردهای کمنظیر دولت بود.
رژیم صهیونیستی در بدترین وضعیت قرار دارد
دبیرکل حزبالله لبنان:
حزب الله از روز هشتم اکتبر وارد این نبرد شده و ما همواره حامی غزه هستیم و جمهوری اسلامی ایران و سوریه نیز همیشه حامی ما بوده و هستند.
همه تلاشهای رژیم اشغالگر برای پنهان کردن خسارتهای جانی و مالی خود، چه در نوار غزه و کرانه باختری و چه در جنوب لبنان، شکست خورده و آمار نشان میدهد که ۹۲۵۴ نفر از جمله افسران و نظامیان ارتش صهیونیستی در این جنگ آسیب دیدهاند.
به طوری که ۳۰۰۰ نفر از آنها دچار قطع عضو، ۶۵۰ نفر فلج و ۱۸۵ نفرشان دچار نابینایی کامل شدهاند. همچنین هزاران صهیونیست از آسیبهای روانی شدید رنج میبرند.
یمن توانست بندر ایلات اشغالی را محاصره کند؛ به طوری که این بندر ورشکسته شد و هزینههای کشتیرانی به ۲۰۰ تا ۳۰۰ درصد افزایش یافت و این عواقب جدی برای صهیونیستها دارد.
رژیم صهیونیستی در بدترین وضعیت قرار دارد و در تمامی سطوح در بحران قرار گرفته است و از تحقق اهداف خود ناکام مانده و نتوانسته به اهداف مورد نظرش برسد و با جنایات گسترده در غزه، تلاش دارد این شکست را جبران کند.