خبرگزاری اسپوتنیک: اقتدار نظامی ایران، آمریکا را وادار به مذاکره کرده است
اگر ایران، اقتدار نظامی نداشت، امکان نداشت که اسرائیل و آمریکا از حمله به ایران خودداری کنند و قطعاً به ایران حمله کرده بودند.
این تحلیل را خبرگزاری اسپوتنیک منتشر کرد. اسپوتنیک ضمن طرح این سؤال که «چرا همه دارند به ایران میروند؟»، مینویسد: هرگونه اقدام نظامی علیه ایران میتواند پایان سریع عمر سیاسی ترامپ را هم رقم بزند. اگر ایران اقتدار نظامی میدانی نداشت، امکان نداشت که اسرائیل و آمریکا از حمله به ایران خودداری کنند و قطعاً به ایران حمله کرده بودند.
وزیر ارشاد دولت خاتمی: جان کری ثابت کرد به آمریکاییها نمیشود اعتماد کرد
«طرف آمریکایی از خوشبینی هیئت ایرانی، سوءاستفاده کرده بودند. راه نقض برجام را نبسته بودیم و امضای جان کری را کافی میدانستیم.» این تحلیل عبرتآموز را عطاءالله مهاجرانی، وزیر ارشاد دولت خاتمی در روزنامه اعتماد منتشر کرد. یادآور میشود مهاجرانی همان کسی است که با خوشبینی بلاوجه، خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شده بود؛ اما دولت بوش پدر در همان دوره، از خوشبینی افراطی دولت مرحوم هاشمی استفاده کرد و به اذعان خاطرات مرحوم هاشمی، بدعهدی کرده و وعده لغو تحریمها در ازای کمک به آزادی اتباع بازداشتی آمریکا در لبنان را زیر پا گذاشت.
جوزف نای: آمریکای ترامپ در حال خودزنی است
تئوریسین نظریه قدرت نرم در آمریکا هشدار داد آمریکا به خاطر اشتباهات فاحش ترامپ، در حال خودزنی جهانی است.
جوزف نای (استاد بازنشسته دانشگاه هاروارد و معاون سابق وزیر دفاع آمریکا) در وبگاه پراجکت سیندیکت وابسته به اندیشکده کوئینسی نوشت: نظم جهانی مفهومی پویا، متکی بر توازن قدرت، مشروعیت هنجاری و ثبات نهادی است که در برابر بحرانها، جنگها و تحولات تکنولوژیک آسیبپذیر میماند. اکنون در سایه بازگشت ترامپ، بیثباتی ژئوپلیتیک و چرخش سیاستهای چین و روسیه، جهان ممکن است در آستانه نقطه عطفی جدید باشد. اگر سال ۲۰۲۵ به لحظهای تعیینکننده بدل شود، ریشه آن در سیاستهای پرهزینه و خودزنیهای آمریکا خواهد بود.
ایران را به جنگ نکشانید!
در روزگاری که صحنه جهانی پر از بحرانهای انباشته شده و تنگنای تصمیمگیری برای قدرتهای غربی شده است، اظهارات تازه جان مرشایمر، تئوریسین مشهور روابط بینالملل و از پایهگذاران نظریه رئالیسم تهاجمی، بُعدی نو از بنبست راهبُردی آمریکا در برابر ایران را نمایان میکند.
مرشایمر که معمولاً به صراحت و فارغ از ملاحظات جناحی سخن میگوید، این بار نیز بدون تعارف، واشنگتن را از ورود به یک نزاع مستقیم با جمهوری اسلامی ایران برحذر داشته است؛ هشداری که در دل خود، به اعترافی مهم درباره قدرت بازدارندگی ایران و ناکامی راهبردهای صهیونیستی در منطقه بدل میشود.
مرشایمر میگوید: «آمریکا در تلاش است تا بتواند وضعیت دلخواه اسرائیل را درباره برنامه هستهای ایران پدید آورد. هدف این است که ایران دیگر توان تولید مواد شکافتپذیر برای ساخت بمب را نداشته باشد. این خط قرمزی است که ایرانیان حاضر به عبور از آن نخواهند بود.»
پیشروی خاموش ترکیه در شمال عراق
یک منبع آگاه فاش کرد ترکیه در حال ساخت ۳ پادگان نظامی پیشرفته در کوههای استان دهوک است؛ آنهم در سکوت خبری و پس از تخلیه روستاهای اطراف.
در حال حاضر، ترکیه حداقل ۸۰ پادگان در خاک عراق دارد که برخی از آنها مجهز به پهپادها و توپخانه پیشرفته هستند.
درخواست پناهندگی علمی در پی محدودیتهای علمی دولت ترامپ
گاردین در گزارشی نوشت: در واکنش به اقدامات محدودکننده دولت ترامپ علیه نهادهای علمی، نزدیک به ۳۰۰ پژوهشگر از جمله اساتیدی از ناسا، استنفورد و ییل برای شرکت در طرح «پناهگاه امن برای علم» دانشگاه اکس-مارسی فرانسه درخواست دادهاند. این برنامه، سه سال حمایت مالی برای پژوهشگران آمریکایی نگران از فشارهای سیاسی بر فعالیتهای علمیشان فراهم میکند.