بررسي ادعاي تئوريسين جريان غربگرا
سيد ابراهيم ميرپورفرد
جناب سعيد حجاريان كه از وي به عنوان تئوريسين جريان اصلاحات (جريان غرب گرا )نام برده مي شود؛ همان فردي است كه در فتنه سال ۸۸ نقش كليدي به عهده داشت و همچنين در ماجراي انفجار دفتر نخست وزيري در ۸ شهريور ۱۳۶۰ نامش در بين ۲۱ متهم پرونده انفجار ديده ميشود؛ پروندهاي كه در نهايت بدون حصول نتيجه بسته شد.
جناب حجاريان چندي پيش در مصاحبه با خبرنگار روزنامه شرق در خصوص انتخابات و مشاركت مشروط، رد صلاحيت لاريجاني، فتح سنگر به سنگر قوا، استراتژي اصلاحطلبان در انتخابات ۱۴۰۲، خطرات حذف اصلاحطلبان از صحنه سياسي، فشار از پائين و چانه زني از بالا و مواردِ ديگر مطالبي بيان كرده است.
اين مصاحبه ابتدا در سالنامه روزنامه شرق در پايان سال ۱۴۰۰ درج شده و سپس در روزهاي ابتدايي سال ۱۴۰۱ در شبكه هاي مجازي از جمله خبرآنلاين در تاريخ 4 فروردين 1401 بازنشر داده شده است (https://www.khabaronline.ir/news/1615453) در ادامه برآنيم كه به دو بخش از سخنان وي اشاره نماييم:
1. جناب حجاريان در خصوص انتخابات ۱۴۰۲ چنين مي گويد: «مشاركت بيقيد و شرط نداريم و همينجا بگويم كه سال ۱۴۰۲ هم مشاركت حتماً مشروط خواهد بود؛ مشروط به اينكه شوراي نگهبان چقدر با ما راه بيايد و ترديد نكنيد اگر راه را ببندند شركت نمي كنيم» بيان چنين سخناني با توجه به زمانِ طولاني باقيمانده تا انتخابات 1402 به نوعي تهديدِ شوراي نگهبان و نهادهاي حاكميتي ميباشد.
2. در ادامه حجاريان در خصوص خطراتِ اضمحلال جريان اصلاح طلب (جريان غربگرا) چنين مي گويد: «اگر ما مضمحل شويم، دو طيف نيرو در برابر مردم صف ميكشند؛ نيروهاي انقلابي از يك سو و براندازها از سوي ديگر. آن وقت چه ميشود؟ ناامني و ناپايداري. حتي كار به فراي بحثهاي سياسي مي كشد و ممكن است درگيريهاي مرزي رخ دهد. ممكن است ادبيات و رويكردهاي تماماً جنگي مسلط شود و حالا خر بيار و باقالي بار كن! حداقل ما بوديم و نقش ميانهاي برقرار ميكرديم اما وقتي اصلاحطلبان نباشند، تنش به شدت بالا ميرود. اين موضوع قطعي است اما دو سوي طيف متوجه كاركردِ نيروي ميانه نيستند.»
بيان چنين مطالبي و انعكاس آن در روزهاي ابتدايي سال ۱۴۰۱ در فضاي مجازي همزمان ميشود با سلسله رويدادهاي مشكوكي در كشور از قبيل:
1- حادثه ورزشگاه مشهد در 9 فروردين ۱۴۰۱
2- آتش زدن تمثالِ مباركِ حضرت امام خميني(ره) در ميدان مرجعيت قم در ساعات پاياني ۱۱ فروردين ۱۴۰۱
3- حمله با سلاح گرم به دو طلبه اهل سنت در گنبد كاووس در شامگاه ۱۳ فروردين ۱۴۰۱
4- حمله با سلاح سرد به طلاب شيعه در تاريخ 16 فروردين 1401در بارگاه منور امام رئوف حضرت ثامن الحجج علي ابن موسي الرضا عليه السلام.
وقوعِ حادثه هاي پياپي تأسف بار در شهرهاي گنبد كاووس، قم و مشهدِ مقدس يك سوال و دو گمانه زني در ذهن فعالان سياسي ايجاد مي نمايد.
سوال: آيا همانگونه كه جناب حجاريان بيان نموده مضمحل شدن جريان اصلاحات باعث ايجاد ناامني و ناپايداري در كشور خواهد شد⁉️درپاسخ مي توان چنين گفت: اگر اين سخن را بپذيريم كه با مضمحل شدن جريان اصلاحات امكانِ ايجادِ فضاي ناامني و حتي درگيريهاي مرزي در كشور وجود خواهد داشت؛ بايد جناب حجاريان پاسخگوي اين پرسش باشد: كه چرا و به چه علت فتنه بنزيني در سال ۱۳۹۸ رخ داد⁉️ زيرا در اين سال دو قوه مجريه و مقننه و همچنين شوراي شهر در اختيار اين جريان قرار داشت؛ لذا ميتوان بيان چنين سخناني از سوي سران جريان اصلاحات را به نوعي بلوفِ سياسي دانست كه اين افراد براي رسيدن به مقاصدِ سياسي و فشار بر نهادهاي قانوني كشور، مطرح مي نمايند.
گمانه زني اول: اگر بر فرض محال بپذيريم مضمحل شدن جريان اصلاحات باعث ناامني و ناپايداري در كشور خواهد شد؛ مي توان چنين نتيجه گرفت كه كليدِ روشن و خاموش كردن اغتشاشات به نوعي در دستانِ سرانِ اصلي اين جريان قرار دارد و اين جريان با استفاده از ظرفيتِ اغتشاش گران به دنبال دست يافتن به اهدافِ سياسي خود مي باشند؛ كه در اين خصوص بايد نيروهاي امنيتي و اطلاعاتي دقتِ لازم را مبذول نمايند .(هر چند اين گمانه زني بعيد به نظر مي رسد)
گمانه زني دوم : رخدادهاي تأسف بارِ رخ داده در روزهاي اخير در شهرهاي گنبد كاووس، قم و مشهد مقدس نشان دهنده برنامه ريزي دقيق و حساب شده از سوي دشمنان خارجي با همراهي دنبالههاي داخلي آنان مي باشد و چنين به نظر مي رسد كه جريان نفوذ توانسته از فرصت ايجاد شده در طول 8 سال حاكميتِ جريان غرب گرا استفاده نموده و شبكهسازي منسجمي در كشور ايجاد نمايد و خود را براي وارد نمودن ضربه به امنيت و انسجام ملي آماده و مهيا سازد. (اين گمانه زني به واقعيت نزديكتر است)

|