پول جديد ايران در سال جديد در دسترس مردم قرار ميگيرد
براساس اعلام مسئولان بانك مركزي، با اقدامات صورت گرفته از رمز ارز ملي كه انتشار آن بر پايه ريال است، در سال جاري رونمايي و جايگزين اسكناس خواهد شد.
به گزارش ايسنا، براساس اعلام مسئولان بانك مركزي، با اقدامات صورتگرفته از رمز ارز ملي كه انتشار آن بر پايه ريال است، در سال جاري رونمايي و جايگزين اسكناس خواهد شد.
به گزارش ايسنا، در اوايل پاييز سال گذشته بود كه صحبتهايي از سوي مسئولين مبني بر راهاندازي رمز ارز ملي بر پايه ريال مطرح ميشد و رئيس كل بانك مركزي نيز اعلام كرد: رمزپول ملي از جمله موارد مهم در دستور كار بانك مركزي است كه زيرساخت و دستورالعملهاي مربوط به آن تدوين شده و در آينده نزديك به صورت آزمايشي راه اندازي خواهد شد.
ماجرا از اين قرار است كه در سالهاي اخير توجه سرمايهگذاران و عامه مردم به رمزارزها براي سرمايهگذاري در اين بازار بهمنظور حفظ ارزش پول و سرمايه جلب شد و افراد زيادي وارد اين حوزه شدند كه سوءاستفادههاي زيادي نيز در پي اين موضوع از استخراج غيرمجاز تا مالباختگي با مبادله رمزارز غيرقانوني صورت گرفت.
در اين بين، بهدليل ناشناخته بودن دنياي رمزارزها، سياستمداران در كشورهاي مختلف آگاهي كافي براي چارچوبگذاري و تدوين قانون در اين حوزه نداشتند و تاكنون نيز تكليف مجاز يا ممنوع بودن مبادله رمزارزها بهخصوص در ايران مشخص نشده است.
از سوي ديگر، از آنجا كه در بسياري از كشورهاي دنيا هنوز رمزارزها را به رسميت نشناختهاند و عمده واكنش نسبت به اين فناوري مبتني بر قاعدهگذاري و كنترل فعاليت كاربران است، ايران نيز تلاش خود را ميكند تا بتواند به تدوين قوانيني در اين حوزه دست پيدا كند اما تاكنون به سرانجام مشخصي در اين زمينه نرسيده است.
در كنار تدوين قوانين براي رمزارزها، مسئولان در ايران به فكر راهاندازي رمز ارز ملي هستند كه براساس اعلام رئيس كل بانك مركزي، رمز ريال ملي از اوايل امسال راهاندازي و اين رمز ريال توسط بانك مركزي منتشر ميشود.
طبق گفته صالحآبادي، با انتشار رمز ريال، افراد اسكناس ريال خود را تحويل بانك مركزي ميدهند و رمز ريال تحويل ميگيرند كه اين رمز ريال قابل استفاده براي سرمايهگذاري نيست و صرفا جايگزين اسكناس خواهد شد.
بانك مركزي هدف خود از طراحي رمزريال را تبديل اسكناس به يك موجوديت قابل برنامهريزي و برنامهنويسي اعلام كرده تا با اين فرآيند پول داراي موجوديت هوشمند شود.
مهران محرميان، معاون فناوريهاي بانك مركزي در تشريح ويژگيهاي رمز ريال ملي اينگونه توضيح ميدهد كه در رمزريالي كه در داخل گوشي قرار ميگيرد، بانك به عنوان شخص سوم و واسط كه امكان انتقال وجه را فراهم ميكند، حذف و عين پول و اسكناسي كه در جيب داريم به صورت الكترونيك منتقل ميشود.
البته او يكي از ويژگيهاي حائز اهميت رمز ريال را در مقايسه با اسكناس، سطح امنيت بالاي آن ميدانند و ميگويد: در واقع طراحي رمز ريال به صورتي است كه رديابي وجوه به طور دقيق قابل انجام است و حتي در صورت سرقت اطلاعات رمز ريال و هك گوشي تلفن هوشمند توسط سارقين و هكرها امكان رديابي وجود دارد.
درحاليكه قرار است تا بانك مركزي در سال جاري رمز ريال منتشر كند، برخي از كارشناسان فناوري معتقدند كه ديجيتالي كردن ريال، با ارزش و پشتوانه فعلي، بيمعني است زيرا با گذشت سالها از مطرح شدن موضوع ارزهاي ديجيتالي در ايران، اين حوزه هنوز مقرراتگذاري نشده و بلاتكليف مانده است.
همچنين نسبت به ديجتاليكردن ريال انتقاد دارند زيرا به اعتقاد كارشناسان، ريال ديجيتالي هماكنون در كيفپولها و كارتهاي بانكي افراد وجود دارد و رمز ريال قرار است چه تفاوتي داشته باشد و چه سودي در اين امر وجود دارد؟
علاوه براين، عليرضا شامخي، يك كارشناس حوزه رمزارزها، ورود بانك مركزي به انتشار رمزارزها را ضروري نميداند و ميگويد: اين كار مربوط به پروژههاي تجاري اين حوزه است كه شركتهاي دانش بنيان متخصص در حوزه بلاكچين ميتوانند به آن وارد شوند و ضروري نيست كه يك نهاد حاكميتي به اين حوزه وارد شود.

«توليد؛ دانش بنيان، اشتغال آفرين» كليد حل مشكلات اقتصادي كشور
الله بخش نجفي
رهبرمعظم انقلاب اسلامي حضرت امام خامنه اي در آغاز قرن جديد هجري شمسي بار ديگر طبق سالهاي گذشته در شعار سال بر موضوع توليد تاكيد كردند با نگاهي به شعار سال هاي اخير نشان مي دهد كه كليد واژه توليد در شعارهاي سنوات گذشته، به صورت پررنگ تكرار شده است. شعارهايي چون: «توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني»، «اقتصاد مقاومتي، توليد و اشتغال»، «رونق توليد » ، «جهش توليد» و شعار « توليد؛ پشتيبانيها، مانع زداييها» نمونههايي از اين دست شعارها هستند.
در اين سال هم به توليد مبتني بر دانش بنيان و اشتغال آفرين توصيه نموده اند از منظر مقام معظم رهبري توليدي دانش بنيان هست كه برپايه روشهاي علمي و فناورانه باشد توليدي كه به افزايش بهره وري و افزايش توليد و به كاهش هزينه هاي تمام شده توليدات منجر شود و نهايتا به توليد محصولاتي با كيفيت بالا و قابل رقابت در بازارهاي جهاني منجر شود و زمينه اشتغال بيشتر و پايدار جوانان را هم فراهم آورد.
با توجه به ظرفيتهاي علمي نيروهاي انساني متخصص و متعهدي كه در كشور وجود دارد و اعتقادي كه مقام معظم رهبري به اين پتانسيل عظيم نخبگان كشور دارند و در بيانيه گام دوم انقلاب اسلامي هم روي توانمندي هاي آنها حسابي ويژه باز كرده اند براين اساس اين سال را سال توليد دانش بنيان و اشتغال افرين ناميدند. لذا مسئولان كشور بايد با برنامه ريزي دقيق بتوانند با استفاده از اين ظرفيت هاي عظيم داخلي به توليد دانش بنيان در حوزه هاي مختلف اقدام نمايند كه لازمه آنها اتكاء به جوانان و اعتمادبه تفكر نو، پويا و خلاقانه آنهاست تا روح تازهاي در كالبد اقتصاد كشور دميده شود .
در صورت تحقق توليد دانش بنيان و اشتغال آفرين در حوزههاي مختلف توليدي كشور اعم از علم، صنعت، كشاورزي و... ميتوانيم به توليد با كيفيت و امنيت پايدار در حوزه توليد از جمله امنيت غذايي و... نائل شويم كه نتيجه آن رشد اقتصادي، اشتغال زياد، تأمين رفاه عمومي، كاهش تورم، افزايش درآمد سالانه، افزايش اعتماد به نفس و عزت ملي و نهايتا كم اثر كردن تحريمهاي ظالمانه دشمنان انقلاب اسلامي ميشود.
در پايان با توجه به ظرفيتها و پتانسيل بالاي كشور در حوزه اقتصادي با يك برنامه ريزي دقيق، مسئولانه و اقدام جهادي و انقلابي در گام دوم انقلاب اسلامي مي توان به اهداف مدنظر مقام معظم رهبري در اين حوزه با توليد دانش بنيان دست يافت، چرا كه اين هدف با وجود جوانان متخصص، متعهد و انقلابي كشور قابل دسترس بوده و به ياري خداوند ضمن تحقق شعار «ما مي توانيم» با عملياتي كردن شعار سال جديد مي توان، آينده اي درخشان را به ملت عزيزمان در بخش اقتصادي به ارمغان آورد.

|