بحران معنويت در غرب
انقلاب اسلامي پيام آور دين و معنويت در جهان بحران زده ضد دين و معنويت بود. با صنعتي شدن كشورهاي غربي به مرور توجه به بعد اقتصادي بيشتر شد. يك بعدي شدن نگرش كشورهاي توسعه يافته به مفهوم پيشرفت باعث گرديد كه اين كشورها رشدكردن و توسعهيافتگي را تنها در اقتصاد و صنعت معنا كنند. از اين رو به مرور توجه به ساير ابعاد از جمله ابعاد معنوي و روحي كمرنگ و بعضاً بيرنگ شود. برژينسكي، نظريه پرداز و سياستمدار معروف آمريكايي در بيان اهميت معنويت ميگويد: «خلأ معنوي، تعبير دقيقتري از پوچي معنوي است. همان پوچي معنوي كه بخش بزرگي از تمدن غرب را فراگرفته است». بنجامين اسپاك روان شناس آمريكايي كه برخي از كتابهاي او در زمينه روانشناسي از پرفروشترين كتابهاي تاريخ است در تحليل وضعيت اجتماعي جامعه آمريكا ميگويد: «جامعه ما به شدت از فقدان ارزشهاي معنوي رنج ميبرد».
اثبات اين ادعا با مرور برخي گزارشات و جمع بندي كردن برخي شواهد به راحتي استنباط خواهد شد و لذا در اين بخش تنها به صورت موردي چند بحران كه غرب و كشورهاي توسعه يافته دچار آنها شدهاند مرور خواهد شد تا تاثير انقلاب اسلامي در اين مقطع آشكارتر گردد.
افزايش خودكشي
تعالي و ارتقاي سطح معنويت براي يك فرد باعث ايجاد روحيه و افزايش انگيزه براي تلاش و فعاليت بيشتر ميشود.كشورهاي غربي با ناديده گرفتن اسلوب و قاعدهي تربيت معنوي افراد باعث عدم رشد معنوي افراد شده و لذا افراد را دچار پوچگرايي ميكند. اين پوچ گرايي كه در نهايت باعث افزايش خودكشي شده در سالهاي اخير رشد فزاينده به خود گرفته است.
در تصوير 1 آمار خودكشي برخي از كشورهاي دنيا نشان داده شده است، اين نمودار كه نرخ تعداد افراد خودكشي كرده در هر 100 هزار نفر را نشان ميدهد، كمترين نرخ(حدود 5 نفر) را براي ايران و بالاترين نرخ(حدود 25 نفر) را براي كره جنوبي معرفي كرده است. نكته حائز اهيمت اينكه كشور كره جنوبي به عنوان معجزه اقتصادي در دنيا معروف است و رشد نرخ همراه با صنعتي شدن اين كشور خود گواهي از شكست تئوري غربي براي تربيت افراد جامعه محسوب ميشود. اما براي كشور ايران اين نرخ حالت كاهشي به خود گرفته و در قياس با كشورهاي توسعه يافته و در حال توسعه و حتي توسعه نيافته پايين نرخ را دارا ميباشد.
تصوير 1) نمودار نرخ خود كشي براي كشورهاي مختلف از سال 1990 الي 2016 ميلادي
قانون منع حجاب
حق طبيعي هر انساني است كه دين خويش را آزادانه انتخاب كند. رعايت پوشش و حفظ "حجاب" كه در تمام اديان الهي به آن اشاره شده است نيز حق مسلم افراد به خصوص بانوان ميباشد.
حال نقطه عجيب ماجرا در اين است كه كشور فرانسه كه شعار «آزادي، برابري، برادري» را براي خود برگزيده و در اعلاميههاي حقوق بشر خود مدام از آزادي ميگويد در ماه مارس 2004 قانوني را تحت عنوان «ممنوعيت استفاده از نشانههاي مذهبي در مدارس فرانسه» به مقابله با باورهاي ديني افراد برخواسته است. چطور ميشود كه با شعار آزادي، آزادي افراد در انتخاب پوشش اسلامي سلب ميشود! پس از تصويب اين قانون استفاده از حجاب اسلامي در مدارس دولتي فرانسه ممنوع اعلام شد در حالي كه جامعه مسلمانان فرانسه يكي از بزرگترين جوامع مسلمانان اروپا است.
تصوير 2) متن قانون ممنوعيت حجاب در فرانسه
شيوع بيماريهاي رواني
بر اساس آمار مؤسسه ملي سلامت روان آمريكا، كه توسط اتحاديه ملي بيماريهاي رواني منتشر شده است، شاخص سلامت روان بزرگسالان در آمريكا به شرح زير است:
- يك نفر از هر 5 نفر در آمريكا، يك بيماري رواني را تجربه ميكند.
- تقريبا يك نفر از هر 25 نفر بزرگسال در آمريكا(حدود 10 ميليون نفر) با يك بيماري روحي جدي زندگي ميكنند.
- نيمي از تمام بيماريهاي رواني مزمن از سنين 14 سالگي شروع ميشود؛ سه چهارم از اين بيماريها نيز از سنين حدود 24 سال آغاز ميشوند.
الف) نمايش افراد بيمار رواني در آمريكا
- بر اساس همين آمار ميزان شيوع بيماريهاي رواني به نسبت نژاد، در بوميان آمريكا و همچنين بين سفيد پوستان بيشتر از سياه پوستان است.
ب) درصد افراد درگير بيماري رواني
- ميزان بهره مندي نژادهاي مختلف مردم آمريكا از خدمات درماني حوزه بهداشت رواني نيز به گونهاي نشان دهنده ميزان شيوع اين بيماريها در گونههاي مختلف و همچنين ميزان برابري ارائه خدمات در بين افراد مختلف است.
پ) بهره مندي از خدمات درماني رواني
• گزارش اتحاديه ملي بيماريهاي رواني آمريكا درباره آمار بيماريهاي رواني در كودكان و نوجوانان نشان ميدهد كه يك نفر از هر 5 كودك بين 13 تا 18 سال از يك بيماري جدي رواني رنج ميبرد و يا به آن مبتلا خواهد شد.
ت) جوانان درگير بيماريهاي رواني
- شدت بيماريهاي رواني در بين كودكان و نوجوانان به حدي است كه 37 درصد از اين كودكان ترك تحصيل ميكنند. ترك تحصيل ناشي از اين ناتواني رتبه اول ترك تحصيل نسبت به ساير ناتوانيها را به خود اختصاص ميدهد.
- خودكشي كه از عواقب شوم بيماريهاي رواني به شمار ميرود رتبه سوم را در بين عوامل مرگ جوانان بين 10 تا 24 سال به خود اختصاص داده است. 90 درصد از افرادي كه خودكشي كردهاند نيز از بيماري رواني رنج ميبرند.

|