احتمال تعريف پول واحد در بين كشورهاي عضو پيمان شانگهاي
در حوزه بياثر كردن يا شكست تحريمها يا شكست محاصره اقتصادي عضويت ما در سازمان شانگهاي چقدر ميتواند اثر داشته باشد؟ اين سوالي است كه در ساعات اخير به تواتر زياد مطرح شده است.
در اين خصوص ساسان شاه ويسي معتقد است، در بخشي از صحبتهايي كه سران كشورها عضو پيمان مطرح ميكردند چه آن فرمايشي كه آيتالله رئيسي مطرح كردند و چه صحبتهايي كه پوتين و ديگران مطرح كردند عمدتا اين ظرفيت را ميرساند كه آن نگاه يكجانبهگرايانه كه از يك طرف با يك رويكرد قلدري و به عبارتي وارد شدن به جنگهاي نرم از جمله جنگ تجاري و و جنگ اقتصادي بتواند ظرفيتهاي كشورهاي هدف را دچار چالش بكند يكي از اهداف اينگونه همكار يهاي بينالمللي و منطقهاي است كه سعي ميكند آنها را خنثي كند.
وي افزود: به تعبير منطقيتر اگر ما امروز دچار چالش انرژي هستيم بر اساس تحريمها، اگر دچار چالش روابط بانكي و پولي هستيم به خاطر مواردي مثل يوترن و تحريمهاي آن، اگر ما در حوزه سرمايه گذاريها دچار چالش هستيم، يعني يك كشوري ميخواهد بيايد اينجا در ايران سرمايهگذاري بكند يا برعكس يا ما ميخواهيم در يك كشور ديگري يك ظرفيتي بگذاريم و اينها دچار تخاصمات ايالات متحده آمريكا كه به شكل يكجانبهگرايانه است، چنين همكاريهايي در نوع خودش ميتواند پيمانهاي اقتصادي دو يا چند جانبه را بوجود بياورد كه براي عبور از تحريمهاي اشاره شده نقش بسزاي دارد.
شاه ويسي گفت: كشورهاي عضو اين پيمان نزديك به 35 درصد خشكيهاي جهان را در اختيار دارند، دو قدرت بزرگ شوراي امنيت را دارد: 3 كشور قدرتمند، گروه بريكس را در اختيار دارد كه در داخل خودشان اندام وارههاي بزرگ با رويكرد اقتصادي تعريف كردند در آن پيمان گمركي و ظرفيتهاي تجاري، ظرفيتهاي بانكي است روابط پولي را تعريف كردند و دارند ميروند به سمت اينكه يك پول واحد را تعريف كنند همه اينها را وقتي كنار هم ميگذاريم، نشان ميدهد ظرفيت بسيار بزرگي براي كشور ايجاد شده است.(تسنيم)

دو روي سكهي تجارت الكترونيك
باگسترش بازارهاي اينترنتي و ورودانواع كسب وكارهاي كوچك وبزرگ به اين عرصه،محصولات و خدمات بيشماري دراين فضا به متقاضيان ارائه ميشود.كاربران ميتواننددربستر انواع پلتفرمهاي اينترنتي،به هرنوع محصول ياخدماتي دسترسي داشته باشند.بااين اوصاف تجارت الكترونيك براي هردوطرف يك معامله داراي مزايايي خواهدبود.
مزاياي تجارت الكترونيك براي فروشگاههاي اينترنتي
بازاريابي ساده
ورود به بازارهاي مجازي كه عموما در بستر يك پلتفرم اينترنتي برپا ميشوند، براي كسب و كارهاي مختلف، درست مثل اين است كه صاحبان كسب و كارها را دعوت به گردهمايي بزرگي كنند كه در آن انبوهي از مشتريان بلقوه وجود دارند و آنها نيز بيهيچ محدوديتي بتوانند در ميان جمعيت حاضر به تبليغ خدمات يا كالاهاي خود بپردازند. در واقع دسترسي به انبوهي از مخاطب و امكان فعاليت نامحدود بازاريابي در ميان آنها، دو ويژگي بسيار برجستهي تجارت الكترونيك براي صاحبان كسب و كارهاي اينترنتي خواهد بود.
سقف فروش نامحدود
اصولا اينترنت فضايي نامحدود است. شما امكان اتصال به بازارهاي بزرگ و بزرگتر را داريد و چنانچه پتانسيل لازم را داشته باشيد، به سادگي ميتوانيد به بازارهاي جهاني نيز متصل شويد. با اين وصف كسب و كارهاي اينترنتي، سقف فروش معيني ندارند؛ بلكه ميتوانند بسته به نوع فعاليت و تواناييهاي خود به سمت قلههاي بلند مرتبهي فروش گام بردارند.
بيرون زدن از حصار مكان و زمان
در فرهنگ ما ضربالمثلي وجود دارد با اين مضمون كه كاسب پا شكسته است. ورود كاسبان به عرصهي تجارت الكترونيك سبب ميشود، آنها از حصار مكان و زمان بيرون بزنند و ديگر نيازي به حضور مداوم فيزيكيشان، وجود نداشته باشد. در واقع در روزهاي باراني، هنگام تعطيلات رسمي و امثالهم، صاحبان كسب و كارهاي اينترنتي بيآنكه به محدوديتهاي جوي و زماني توجهي داشته باشند، همچنان مشغول فعاليت خواهند بود. در واقع اتصال به بازارهاي بينالمللي، امري طبيعي و قابل باور براي تمام كسب و كارهاي كوچك و بزرگ خواهد بود.
پرداخت آنلاين، روش محبوب وب سايتهاي اينترنتي
شايد بتوان پرداخت آنلاين را به عنوان يكي از محبوبترين ويژگيهاي تجارت الكترونيك در ميان صاحبان كسب و كارهاي گوناگون به شمار آورد. اما اين امكان ويژه و محبوب، تنها از طريق ابزارهاي نويني مانند درگاه پرداخت اينترنتي در دسترس خواهد بود. بنابراين صاحبان كسب و كارهاي اينترنتي بايد با مطالعهي كافي، اولا روشها و سرويسهاي معتبر پرداخت، انواع آنها و كارايي هر كدام را بشناسند. ثانيا با شناخت شركتهاي معتبر ارائه دهندهي اين سرويسها؛ مانند شركت رايان پي، امنيت تراكنشهاي مالي كسب و كار خود را تضمين نمايند. اين سرويس با هدف ارائهي خدمات پرداخت به صاحبان كسب و كارهاي اينترنتي ايجاد شده است. در اين سرويس، به كمك روشهاي نوين، فرآيند پرداخت از طريق توسعه و گسترش درگاه پرداخت تسهيل شده است، تا صاحبان كسب و كارهاي اينترنتي، با خيالي آسوده به گسترش كسب و كار خود بپردازند و در كمال آسايش، از امنيت و پايداري خدمات بهرمند شوند.
بنابراين صاحبان كسب و كارهاي اينترنتي، براي ماندگاري در بازار رقابتي تجارت الكترونيك و جلب اعتماد مشتريان، كه عنصر بسيار مهمي در پيشرفت و توسعهي فعاليت تجاري آنها خواهد بود، لاجرم بايد از روشهاي امن و نوين پرداخت استفاده نمايند.
مزاياي تجارت الكترونيك براي كاربران
خريد كمزحمت و غيرحضوري
كسب و كارهاي اينترنتي اين امكان را براي كاربران فراهم ميآورد كه هر نوع محصول، كالا و خدماتي را به صورت غيرحضوري خريداري كنند. به عبارت بهتر، كاربر ميتواند همانطور كه روي كاناپهي خانهاش لم داده، تنها به كمك گوشي هوشمند توي دستش، به سادگي خريد خود را انجام بدهد. چنين فرآيند آساني قابل مقايسه با خريد حضوري كه زحمت فراواني دارد و ملزم به صرف وقت زيادي ميباشد نخواهد بود. بنابراين خريد آنلاين و غيرحضوري به عنوان يكي از مزاياي برجستهي تجارت الكترونيك از ديدگاه كاربران همواره مطرح بوده است.
مواجهه با تنوع و امكان مقايسه
بازارهاي مجازي در هر پلتفرمي كه بنا شده باشند، اصولا از تنوع بالاي محصولات برخوردارند. كسب و كارهاي بيشماري در فضايي رقابتي و نامحدود، به ارائهي انواع محصولات مختلف ميپردازند. اين تنوع محصولات به عنوان يك آپشن بسيار ويژه، در دسترس كاربران خواهد بود. در واقع هر كاربر ميتواند، براي خريدي مقرون بهصرفه، از ميان محصولاتي متنوع، بهترين گزينهي ممكن را انتخاب نمايد.
تعامل با فروشنده و خريداران ديگر
از ويژگيهاي منحصربه فرد و بسيار محبوب اين بازار، امكان تعامل كاربران با فروشندهها و از آن مهمتر تعامل با ديگر خريداران است. امكان تعامل با فروشنده در راستاي شفافسازي فرآيند خريد و اطمينان حاصل كردن از امنيت و اصالت يك خريد اينترنتي اهميت خواهد داشت. اما دسترسي ساده به نظرات خريداران قبلي كالاي مورد نظر كاربر، و امكان تعامل با آنها از طرق مختلف در بستر پلتفرمهاي گوناگون، يك آپشن ويژه و مهم به شمار ميرود كه در نهايت تا حد زيادي كيفيت خريد كاربر را تضمين مينمايد.
(ايرنا)

|