دموكراسي غربي و اسلامي؛ از حقيقت تا واقعيت
هادي قطبي
دموكراسي با مباني غير ديني، از دموكراسي يوناني تا دموكراسي غربي، در بسياري از مواقع نامش بوده اما خودش نبوده است! چراكه محصول اين دموكراسي ها، چيزي جز هيتلر و بوش و اوباما و ترامپ و رهبران كودك كش صهيونيستي نبوده و نيست!
در واقع دموكراسي غربي روي ديگر ديكتاتوري است كه به جاي فرد، گروه يا اقليت يا نژادي خاص حكومت ميكند. اين همان طاغوت و استبداد است اما استبداد اكثريت؛ كه اقليت نه حق بلكه عقل هم ندارند! يك نظام عوام سالاري بر مبناي عوام فريبي! به راستي كاري كه ترامپ و هيتلر انجام ميدهند، چه تفاوتي با فرعون و نمرود و قارون دارد؟!
محصول مدينه فاضله غربي و دموكراسي غيرمتعهد به ضوابط الهي و اخلاقي و عدالت محور، چيزي است كه امروز در غرب ميبينيم كه اتفاقا صدماتش با استبداد و ديكتاتور فردي يا استبداد اقليت، كمتر نيست. ديكتاتوري بودن چنين دموكراسي، از روز روشنتر است. ديكتاتوري، ديكتاتوري است؛ خواه از عوام باشد يا از خواص، خواه ازاكثريت باشد يا از اقليت.
اينكه چه اندازه اسلام ديدگاه غربي را در باب نظريههاي دموكراسي بپذيرد، بسته به تعريف واژگان و مفاهيم است. از نظر اسلام فردي كه سخن از دموكراسي به ميان ميآورد، يا موحد است يا نيست! اگر موحد نباشد و معتقد باشد كه من مالك مطلق سرنوشت خود هستم و كاري به خوب و بد و يا نظريات اين و آن ندارم، در واقع بر اساس هوا و هوس با خود و ديگران هر كاري خواست انجام ميدهد و اين يعني همان اومانيستم يا انسان محوري در انديشه غربي.
اما اگر فردي موحد بود و با نگاه الهي به جهان، خود و ديگران نگاه كرد، بيترديد معتقد خواهد شد كه مالك اصلي خداست و هيچكس مالك جان و بدن خود نيست، چه رسد به جان و مال ديگران! از همين رو خودكشي و يا تضييع هر حقي از ديگران، غير مجاز خواهد بود.
در نگاه اسلامي، در واقع ماليكت هر كس براي خود و يا هر فرد ديگري، مشروط به اذن مالك حقيقي و اصلي جهان و انسان دارد و اختلاف اساسي نگاه اسلام و غرب در دموكراسي، بر همين ماليكت مطلق و مشروط است كه با توجه به نوع نگاه به هستي و انسان تعريف ميشود.
اينكه گفته ميشود دموكراسي غربي شرك است يا مردم كارهاي نيستند، دقيقا بر اساس مبناي توحيدي بيان شده و همه چيز حتي انتخابات و صندوق راي بايد مشروط باشد. از همين رو بر اساس نظام سياسي اسلام، جمهوري بايد اسلامي و مردم سالاري بايد ديني باشد. در واقع هيچ كس و هيچ چيز در برابر خداوند كه خالق و مالك مطلق است، اختيار و حقي ندارد و همه در برابر او بنده اند.
در واقع سوال اساسي اينجاست: نسبت عبوديت با دموكراسي(حاكميت اكثريت) در كجاست؟ و آيا به گفته برخي گروههاي سياسي، ما ميتوانيم دموكرات مسلمان هم داشته باشيم و مالكيت خدا را از بعضي عرصهها ناديده بگيريم؟!
با توجه به مبناي ياد شده، "ميزان رأي ملت است" بهتر فهم ميشود و بايد گفت نقش مردم در نظام اسلامي واقعي بوده و داراي پشتوانه عقلي و ديني است و مردم در چارچوب الهي و به طور مشروط، حق و اختيار دارند تا براي آينده خود تصميم بگيرند.

آمريكا و داعش دو لبه قيچي «جنگ برق» عليه عراق
عناصر گروه تروريستي داعش در راستاي طرح آمريكا براي فشار به ملت عراق از طريق قطعي برق، در حال نابودي شبكه برق اين كشور هستند؛ اقدامي كه به سود توطئههاي واشنگتن است.
شبكه خبري الايام به نقل از الحشد گزارش داد، نيروهاي الحشد الشعبي در يك علميات امنيتي، سه بسته انفجاري دستساز را كشف و ضبط كردند كه براي انهدام يكي از دكلهاي برق نينوي كار گذاشته شده بود.
اين روزهاي گرم تابستاني، بحران برق و قطعي آن، به يكي از مشكلات بسيار مهم براي ملت عراق بدل شده است. اين در حالي است كه بسياري از كارشناسان، مانعتراشيهاي آمريكا و تلاشهاي خرابكارانه داعش را علت اصلي قطع برق ميدانند.
«عدي الخدران» از رهبران ائتلاف پارلماني «الفتح» عراق تأكيد كرد كه «آمريكا بزرگترين برنده جنگ برق در عراق است.»
الخدران به پايگاه خبري «المعلومه» گفت كه «آمريكا از سال ۲۰۰۳ تا به امروز، مخالف هر گونه توسعه واقعي سيستم برق است و [فعاليت] شركتهاي آلماني و ساير كشورها را متوقف كرد. همه اين مسائل بيانگر اين است كه واشنگتن اعمال فشار ميكند تا مشكلات ۴۰ ميليون عراقي همچنان ادامه داشته باشد».
وي تأكيد كرد: «حمله به سيستم برق عراق از رهگذر هدف قرار دادن دكلهاي برق، تصادفي نيست؛ بلكه يك طرح سازمانيافته چند بُعدي توسط آمريكاست كه بهترين بهره را از پيامدهاي آن ميبرد».
اين ديپلمات عراقي با بيان اينكه طرحهايي از طريق جنگ برق در عراق وجود دارد، ولي اين طرحها اجرايي نخواهد شد، خاطر نشان كرد: «بايد نيروهاي الحشد الشعبي در طرحهاي حمايت از سيستمهاي برق، مشاركت بيشتري داشته باشند.»
در همين ارتباط، «محمد ابوالهيل» عضو كميسيون نفت و انرژي عراق تأكيد كرد كه «مسأله برق در عراق يك مسأله سياسي است كه آمريكا آن را مديريت ميكند و قصد دارد عراق را تضعيف كند و مانع پيشرفت اين كشور شود.»
ابوالهيل به پايگاه خبري بغداد اليوم گفت كه «آمريكا در وخامت وضعيت برق عراق نقش مهمي دارد و آخرين نمونه آن، فشار به شركت زيمنس آلمان بود تا از عراق خارج شود.»
در همين ارتباط، دولت عراق روز شنبه خبر داد كه در حملات مختلف به شبكه برق اين كشور در مناطق متعدد، دست كم ۷ نفر كشته و ۱۱ نفر ديگر مجروح شدند. در اين حملات دست كم ۶۱ خط اصلي شبكه برق ملي اين كشور تخريب شد.
چند روز پيش برخي منابع آگاه از استعفاي «ماجد مهدي حنتوش» وزير برق عراق به دليل عدم تامين برق مورد نياز شهروندان عراقي در فصل گرما، خبر دادند و اعلام كردند كه «مصطفي الكاظمي» نخستوزير نيز با اين استعفا موافقت كرده است و رسما اين خبر اعلام خواهد شد.
همزمان با اعلام رسانهاي استعفاي وزير برق عراق، شركت توزيع برق در جنوب اين كشور،(سهشنبه - ۲۹ ژوئن) از توقف فعاليت كليه نيروگاههاي مناطق جنوبي عراق بدون اطلاع از دليل آن، خبر داد و اداره برق «ميسان» اعلام كرد كه، برق در چهار استان ذيقار، بصره، ميسان و السماوه قطع شده است.
برجهاي انتقال برق در مناطق دور دست و دور از حضور نيروهاي امنيتي در استانهايي چون ديالي، كركوك و صلاحالدين اغلب هدف حملات تروريستهاي داعش قرار ميگيرد. به نظر ميرسد كه بقاياي داعش در اين استانها براي ابراز وجود و تقويت روحيه خود با هدف فشار و آسيب به دولت عراق و تشديد نارضايتي مردم اين كشور از شرايط خود، حملات برنامهريزي شدهاي براي هدف قرار دادن خطوط انتقال برق انجام ميدهند.

|