انتشار براي نخستين بار
رهبر انقلاب: دستگاه توليدِ محتوا را تقويت كنيد
بخشي از بيانات حضرت آيتاللهالعظمي خامنهاي در ديدار اعضاي شوراي عالي فضاي مجازي در تاريخ سوم بهمنماه ۹۶، براي نخستين بار از سوي هفتهنامه خط حزبالله منتشر شد.
معظمله در اين ديدار خطاب به اعضاي اين شورا فرمودهاند: «ما در زمينه توليد محتوا نميتوانيم اطمينان كنيم به تصادفات و آنچه پيش ميآيد؛ بايد بنشينيد روي اين مسأله ـ توليد محتوا ـ طراحي كنيد. ما البته جوانهاي خوشفكر متدين داريم؛ افراد بهدردبخور براي توليد محتواهاي اجتماعي داريم؛ حوزههاي علميه را داريم كه دستشان در اين زمينه واقعا باز است. برخي دانشگاهيها را داريم. البته بانكهاي اطلاعاتي را هم داريم. از اينها بايد استفاده كنيد. دستگاه توليد محتوا را تقويت كنيد؛ ما به اين مسأله احتياج داريم.»

قاليباف:
اقتصاد دولتي تبديل به كوه رانت شده است
مسئله اقتصاد دولتي كه ۸۰ درصد اقتصاد كشور را ما شامل ميشود، باعث ايجاد كوه رانتي شده كه يكي از مشكلات است. بايد مراقبت كرد تا سوداگريها و كسبهاي بيزحمت و بدون پرداخت ماليات ايجاد نشود. بوروكراسي به اسب سركشي تبديل شده است به هيچكس پاسخگو نيست و مشكلات فراواني را در مسير كسب و كارهاي خرد و حتي كلان ايجاد ميكند.

تورم نجومي مواد خوراكي در دولت روحاني!
نرخ تورم نقطه به نقطه از مرز ۶۶ درصد عبور كرد
سال ۱۳۹۹ براي سه دهك كمدرآمد جامعه بيشترين فشار گراني مواد خوراكي وارد شد، به طوري كه نرخ تورم نقطه به نقطه مواد خوراكي از حدود ۱۰ درصد در ابتداي سال به بيش از ۶۶ درصد در پايان سال افزايش يافت. اين افزايش فشار تورمي به اقشار كم درآمد در حالي است كه حسن روحاني مدعي بود تا پايان دولتش فقر مطلق را حذف خواهد كرد اما تاكنون، دولت او نه تنها نتوانسته فقر مطلق را حذف كند بلكه مواد غذايي را از سفره اين اقشار حذف كرده است.
قوه قضائيه در 2 سال گذشته 2000 واحد توليدي را احيا كرد
رئيسقوه قضائيه گفت: اگر آنقدر كه برخي آقايان جلسه گذاشتند براي آنكه چطور از غربيها بتوانند امكاني براي كشور بگيرند، براي رونق توليد و رفع موانع آن جلسه ميگذاشتند بسيار ميتوانست در گرهگشايي از كشور مؤثر باشد.
آيتالله سيد ابراهيم رئيسي در اولين نشست شوراي عالي قوه قضائيه با شوراي قضايي استانها در سال 1400 كه ديروز به صورت ويدئو كنفرانس برگزار شد، بااشاره به نامگذاري سال 1400 به عنوان سال «توليد، پشتيبانيها و مانع زداييها» اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب هر سال را متناسب با نياز جدي كشور و با توجه به وضعيت و شرايط روز و جهتگيري دشمنان نامگذاري ميكنند.
رئيسي افزود: امروز توليد و رفع موانع آن از مهمترين مسائل كشور است كه همه دستگاهها بايد با تمام ظرفيت خود براي تحقق آن بسيج شده و فعالانه وارد ميدان شوند.
وي بااشاره به وظايف بخشهاي نظارتي و قضاوتي دستگاه قضا براي حمايت از توليد و رفع موانع آن از اقدامات همكاران دستگاه قضا طي دو سال گذشته كه موجب احياء و يا جلوگيري از تعطيلي بيش از دو هزار واحد توليدي در كشور شد قدرداني كرد و ادامه داد: در سال گذشته بيش از هزار واحد توليدي را همكاران تلاش كردند تا سرپا نگهدارند و يا از تعطيلي نجات دهند و يا اينكه اگر قرار است اخلالي در كار آنها ايجاد شود، نگذارند اين اخلال اتفاق بيفتد كه جاي تقدير و تشكر دارد.
رئيسي با انتقاد از برخي فرصت سوزيها در عرصه حمايت از توليد متذكر شد: كساني كه مسئوليت داشته يا دارند و با ترك فعل و عدم انجام وظايف قانوني خود موجب اخلال در نظام توليد و تعطيلي كارخانهها شدهاند بايد مورد پيگرد قرار گرفته و پاسخگوي عملكرد خود باشند تا از تكرار اين مسائل در آينده پيشگيري شود.
وي اظهارداشت: اگر آنقدر كه برخي آقايان جلسه گذاشتند براي آنكه چطور از غربيها بتوانند امكاني براي كشور بگيرند، براي رونق توليد و رفع موانع آن جلسه ميگذاشتند بسيار ميتوانست در گرهگشايي از كشور مؤثر باشد.

امام خامنه اي مطرح كردند؛
تمام تحريمهابايد لغو شود
رهبر معظم انقلاب اسلامي در اولين روز از سال نو در سخنراني زنده تلويزيوني خطاب به ملت شريف ايران، با تبيين وظايف اساسي دستگاهها و مردم براي تحقق شعار سال و حمايت توليد و رفع موانع آن، سياست اعلامي در قضيه برجام يعني لغو تحريمها و راستيآزمايي آن قبل از بازگشت ايران به تعهدات برجامي را تخطيناپذير خواندند و در ادامه، انتخابات رياست جمهوري در خرداد ۱۴۰۰ را در ابعاد داخلي و خارجي بسيار مهم برشمردند و با اشاره به نقشه و تلاش گستردهي دشمنان براي نااميد كردن مردم از حضور در انتخابات تأكيد كردند: رياست جمهوري با اختيارات بسيار وسيع، مهمترين و مؤثرترين مديريت كشور است و مردم براي نااميد كردن دشمن و نوسازي دستگاه اجرايي، در انتخاب رئيسجمهور خصوصياتي مانند مردمي بودن، كفايت، قدرت مديريت، ايمان، عدالتخواهي، ضد فساد بودن، عملكرد انقلابي و جهادي، اعتقاد به توانمنديهاي داخلي، اميدواري به آينده و اعتقاد به جوانان را مورد توجه قرار دهند.
حضرت آيتالله خامنهاي در بحث ضرورت رفع موانع توليد به مواردي همچون واردات بيرويه، قاچاق كالا و رفع مقررات زائد اشاره كردند و افزودند: موانع توليد بسيار بيشتر است كه بايد در صداوسيما تبيين، و با كمك دستگاهها و مردم رفع شود.
رهبر انقلاب در تبيين دو راه ممكن براي مواجههي با تحريمها افزودند: يك راه، خواهش از تحريمكننده براي كاهش يا برداشتن تحريم است كه طبعاً او نيز خواستههاي استكباريش را روي ميز ميگذارد و ميگويد بايد انجام دهيد كه اين همان راه ذلت و انحطاط و عقبماندگي است اما راه دوم، استفاده از ظرفيتها و نيروهاي داخلي براي توليد كالاهاي تحريمي و كاهش و بياثر كردن تحريمهاست كه ملت ايران راه دوم را انتخاب كرده و ادامه ميدهد.
رهبر انقلاب اسلامي سياست اعلامي ايران درباره برجام و تعامل با طرفهاي برجامي را تخطيناپذير و مورد اتفاق همه خواندند و تأكيد كردند: آمريكا بايد همهي تحريمها را لغو كند، بعد ايران راستيآزمايي خواهد كرد و در صورت لغو واقعي تحريمها، بدون هيچ مشكلي به تعهدات برجامي خود بازخواهيم گشت.
حضرت آيتالله خامنهاي افزودند: قول آمريكاييها معتبر نيست كه بخواهند تحريمها را روي كاغذ بردارند بلكه بايد در عمل تحريمها را بردارند و جمهوري اسلامي آن را راستيآزمايي كند.
رئيس قوه قضائيه
در وزارت اطلاعات فقط جناح انقلاب و ولايت وجود دارد
آيتا... رئيسي گفت: در وزارت اطلاعات فقط يك جناح وجود دارد و آن هم جناح انقلاب و ولايت است؛ گاهي نفوذ، تأثيرگذاري بر مسؤول براي تغيير محاسبات او به نفع دشمن است. راهبرد كلان ايران در قبال پرونده هستهاي را رهبر انقلاب در ۱۹ ديماه مشخص كردند؛ آمريكا بايد تمام تحريمها را لغو كند و ايران پس از راستيآزمايي به تعهدات برجامي باز ميگردد. اين راهبرد را نه در اتاق در بسته كه رهبر انقلاب در حضور همه مردم ايران اعلام فرمودند و پيگيري هر راهبردي غير از اين قابل قبول نيست.
سرپرست سابق سازمان توسعه تجارت:
رانت واردات كمر اقتصاد داخلي را شكسته است
سرپرست سابق سازمان توسعه تجارت ايران گفت: واردات ميتواند بهترين كمك حال تكميل زنجيرههاي ارزش و توليد باشد، اما رانت واردات كمر اقتصاد داخلي كشور ما را شكسته است.
به گزارش ايسنا، محمدرضا مودودي در رابطه با محورهاي تحقق شعار سال در حوزه تجارت خارجي اظهار داشت: ما هنوز باور واقعي نسبت به تجارت خارجي نداريم و سياست و رويكرد مشخصي را هم دنبال نميكنيم.
وي افزود: سياستهاي تجاري در ايران معمولاً تحت تأثير سياستهاي ارزي، تنظيم بازار و غيره قرار گرفته و تقريباً در درجه دوم و سوم اهميت، مورد توجه قرار ميگيرد.
وي گفت: مطالعات و پژوهشها حاكي از اين است كه بزرگترين صادركنندگان دنيا، بزرگترين واردكنندگان دنيا هم هستند و هماكنون كشورهايي كه ۸۰ درصد صادرات دنيا را تأمين ميكنند به همين اندازه واردات را نيز در اختيار دارند. اين در حالي است كه مفهوم توازن تجاري در ايران هنوز تحليل و كالبدشكافي نشده و معمولاً سياستهاي تجاري ما سليقهاي و احساسي است. مودودي با اذعان به نبود سياست تجاري در ايران، تصريح كرد: سياست تجاري بايد متفاوت از سياست توليدي باشد. مشكل اصلي ما اين است كه برخي مديران و وزيران كاملاً اتفاقي انتخاب ميشوند و بر اساس سلايق و علايق خودشان عمل ميكنند نه مبتني بر يك سياست مشخص.

سفير اسبق ايران در چين:
تفاهم ايران و چين منوط به احياي برجام نيست
مهدي صفري سفير اسبق ايران در چين در برنامه جهانآرا گفت: اگر شرط قبول كنوانسيون پالرمو و CFT توسط ايران براي اجرايي شدن قرارداد با چين وجود داشت، چين اصلاً اين قرارداد را امضا نميكرد.
وي افزود: اگر قرار بود تفاهم ايران و چين منوط به احياي برجام باشد، قطعاً چينيها منتظر آن ميماندند. صفري تأكيد كرد: در تفاهمنامه با چين، فقط زمينههاي همكاري مشخص شده است.
او گفت: در قرارداد چين با ونزوئلا، خود آنها به خاطر فسادي كه در داخل داشتند به مشكل خوردند. قرارداد ونزوئلا با چين يكطرفه بود، ولي ما حواسمان جمع است و قرارداد خوبي ميبنديم.
سفير اسبق ايران در چين تصريح كرد: امتيازات خوبي در قراردادها براي ايران بوده مهم اين است چه كسي دنبال گرفتن آن برود. نياز به سرمايهگذاري خارجي در ايران داريم تا از طريق فاينانس، بتوانيم به خودكفايي برسيم. تفاهمنامه ايران و چين در همين راستاست.
صفري گفت: چينيها گفتند بايد براي ارتباطات دو كشور، افرادي در سطوح بالا مشخص شوند. زماني كه آقاي لاريجاني رئيس مجلس بود، اين كار را دنبال ميكرد و بعداً هم رهبر معظم انقلاب او را مشخص كردند. من حرف آقاي خرازي را در اين زمينه تأييد ميكنم.

«نه به روحاني» يا «امتداد روحاني»
اصليترين نزاع انتخابات ۱۴۰۰ چگونه صفبندي كانديداها را تعيين ميكند؟
دو ماه تا انتخابات رياستجمهوري باقيمانده است و بهمرور برخي شخصيتهاي سياسي در حال اعلام كانديداتوري يا ارزيابي فضاي سياسي براي شركت در انتخابات هستند. در اين بين يك سوال اساسي اين است كه رقابت كلان بين چه جريانهايي است؟ يكي از مهمترين پرسشها اين است چه گفتمانهايي در انتخابات آينده رو در روي هم قرار ميگيرند و كانديداها ذيل كدام يكي از گفتمانهاي نهايي صحنه رقابت قرار دارند.
آخوندي:
اگر دولت روحاني نبود قحطي ميشد!
عباس آخوندي، وزير مستعفي راه و شهرسازي در دولتهاي تدبير و اميد در بخشي از مصاحبه با يك سايت خبري با بيان اينكه «اگر روند سال ۹۲ ادامه پيدا ميكرد، الآن قحطي تمام ايران را فراگرفته بود» اضافه كرده است كه «همانند انتخابات ۹۲، در انتخابات ۱۴۰۰ هم بايد ايران را از مهلكه نجات دهيم!»
«اگر ما نبوديم»؛ اسم رمز دولتمردان براي فرار رو به جلو
علاوه بر اين، اسحاق جهانگيري، معاون اول رئيسجمهوري نيز در سفر اخير خود به سيستان و بلوچستان گفته بود: «اگر گروهي بهجز دولت ما سركار بود در مقابل جنگ اقتصادي، جمهوري اسلامي كه هيچ، كل ايران را هم از دست ميداد. تيم كاركشتهاي سر كار بود.»
همچنين عبدالناصر همتي، رئيس كل بانك مركزي اخيراً در گفتوگو با شبكه افق گفته بود: «اگر ما نبوديم دلار 50 هزار تومان و تورم 150 درصد ميشد.»
بهار سال گذشته بود كه علي ربيعي، سخنگوي دولت در واكنش به انتقادهاي برخي رسانه به عملكرد دولت گفته بود كه اگر اين دولت نبود اوضاع «صد برابر» از اين خرابتر ميشد!
ادعاي آخوندي و ساير دولتمردان در حالي است كه آنها و مدعيان اصلاحات در انتخابات 92 در شعارها، تبليغات و ميتينگهاي انتخاباتي ميگفتند اگر رقيب ما روي كار بيايد قيمت دلار به 5 هزار تومان ميرسد!
حالا كه مردم ايران با تورمهاي چند صددرصدي در حوزه مسكن و خودرو و ارز و سكه و كالاهاي اساسي دستوپنجه نرم ميكنند و در صف گوشت و مرغ و روغن روزگار ميگذرانند، برخي دولتمردان و مدعيان اصلاحات براي فرار از پاسخگويي و بهرهبرداريهاي سياسي و انتخاباتي در اظهاراتي غيرواقع و ناجوانمردانه، نمك به زخم مردم ميپاشند.
آخوندي كه در دوره مديريت او قيمت مسكن افزايش 7 برابر داشته و ركورددار استيضاح در دولت تدبير و اميد است، پيشازاين طرح مسكن مهر را «مزخرف» و «سيب گنديده»! خوانده و گفته بود «افتخار ميكنم در ۶۲ ماه خدمت يك واحد مسكن مهر افتتاح نكردم.»

شريعتمداري و رفراندوم محاكمه روحاني در دادگاه!
حسين شريعتمداري طي يادداشتي در كيهان آورده است: آقاي روحاني در جلسه روز چهارشنبه -۱۱ فروردين- هيئت دولت گفتهاند: «راهحل مشكلات پيچيده كشور فقط اصل 59 قانون اساسي است... مگر ما به 12 فروردين افتخار نميكنيم؟ 12 فروردين چيست؟ يك همهپرسي است، مگر غير از اين است؟ 12 فروردين چيست؟ يك رفراندوم است. مگر ما به اين قانون اساسي افتخار نميكنيم؟ قانون اساسي با چه تثبيت و نهايي شد؟ با رفراندوم، با راي مردم»!
درباره اين بخش از اظهارات جناب روحاني اشاره به چند نكته ضروري است. بخوانيد!
۱- بيترديد رفراندوم يكي از راهكارها براي حل مشكلات اساسي است و در اصل ۵۹ قانون اساسي آمده است «در مسائل بسيار مهم اقتصادي، سياسي، اجتماعي و فرهنگي ممكن است اعمال قوه مقننه از راه همهپرسي و مراجعه مستقيم به آراء مردم صورت گيرد. درخواست مراجعه به آراء عمومي بايد به تصويب دو سوم مجموع نمايندگان مجلس برسد». اكنون سؤال اين است كه مشكلات اساسي كشور چيست؟ آيا گرانيهاي افسارگسيخته، بيكاري، تعطيلي كارخانجات و مراكز توليد، دهها برابر شدن قيمت مسكن و اجاره بها، كاهش فاجعهبار ارزش پول ملي، افزايش صدها تحريم جديد به تحريمهاي قبلي كه قرار بود لغو بشود، افزايش چند صد درصدي قيمت خودرو، دزديهاي كلان برخي از نزديكان مسؤولان بلندپايه دولتي، برباد دادن امكانات و ظرفيتهاي 8 ساله نظام، به كارگيري جاسوسان در مراكز حساس تصميمساز و سياستپرداز، متوقف كردن برنامه هستهاي و... آيا تمامي اين موارد از مشكلات اساسي كشور نيست؟!
جناب رئيسجمهور! اين بلاها را چه كسي بر سر مردم و نظام آوار كرده است؟! مگر تمامي اين موارد خسارتبار در حوزه مسؤوليت جنابعالي نبوده و نيست؟! بنابراين اگر قرار است براي حل مشكلات اساسي كشور رفراندومي صورت بپذيرد اولين، منطقيترين، عاقلانهترين و قانونيترين پرسش رفراندوم بايد اين سؤال از مردم باشد كه آيا مسؤولان ايجاد اين مشكلات كمرشكن بعد از پايان مسؤوليت بايد تحت پيگرد قضايي قرار بگيرند يا نه؟! آيا جنابعالي مشكلاتي اساسيتر از مشكلات ياد شده ميشناسيد؟ و آيا براي رفراندوم مورد نظر خود پرسشي قانونيتر و منطقيتر از اين پرسش سراغ داريد؟!

طبق قانون، حضور در پيامرسانهاي خارجي براي دولتيها ممنوع است
حضور پررنگ دولت روحاني در پيامرسانهاي خارجي
با گذشت ۳ سال از اولتيماتوم معاون رئيس جمهور به دستگاههاي دولتي براي ممنوعيت حضور در پيامرسانهاي خارجي، اين نهادها با حضور پررنگ در اين پيامرسانها، ولنگاري فضاي مجازي را تداعي ميكنند.
به گزارش مهر، رهبر انقلاب در آغاز سال ۱۴۰۰ و در اولين روز از سال نو در سخنراني زنده تلويزيوني خطاب به ملت ايران، صراحتاً از مديريت فضاي مجازي در كشور و ولنگاري اين فضا انتقاد كردند.
ايشان فرمودند: «دشمنان از فضاي مجازي حداكثر استفاده را ميكنند. متأسفانه در فضاي مجازي كشور ما آن رعايتهاي لازم با وجود آنهمه تأكيدي كه داشتهام، صورت نميگيرد و در يك جهاتي واقعاً «ول» است. بايد كساني كه مسؤول هستند حواسشان باشد. همه دنيا و همه كشورهاي دنيا روي فضاي مجازي خودشان دارند اعمال مديريت ميكنند. اما ما افتخار ميكنيم به اينكه فضاي مجازي را «ول» كرديم. اين افتخار ندارد. اين به هيچ وجه افتخار ندارد؛ فضاي مجازي را بايد مديريت كرد.»
«ولنگاري فضاي مجازي» و عدم اعمال حاكميت و مديريت بر اين فضا را ميتوان از منظر حضور پررنگ دستگاههاي دولتي در شبكههاي اجتماعي و پيام رسانهاي خارجي نيز مورد بررسي قرار داد.
بررسيها نشان ميدهد كه اغلب وزارتخانهها، زيرمجموعهها، سازمانها و نهادهاي وابسته به دستگاههاي دولتي در شبكههاي اجتماعي و پيامرسانهاي خارجي حضور فعال دارند و برخلاف آن، آنطور كه بايد از پيامرسانهاي داخلي حمايت نميكنند.

نماينده ويژه سابق واشنگتن در امور سوريه:
تروريستهاي تكفيري فعال در اين كشور يك سرمايۀ راهبردي هستند!
چند ماه پس از انتشار خبرهايي مبني بر پيوستن تروريستهاي القاعده به جبهه سعودي-آمريكايي در نبرد «مارب» يمن، اكنون خبر ميرسد كه آمريكا قصد دارد حمايت خود از تكفيريهاي فعال در سوريه را علني كند.
در ارتباط با همين رويكرد سياسي آمريكا، اخيرا شبكه آمريكايي «فرونت لاين» با «ابو محمد جولاني» سركرده گروه تروريستي «تحريرالشام» در «ادلب» گفتوگو انجام داد، و تلاش كرد از اين طريق، چهره زشت تكفيريها را تطهير كند. جولاني هم در اين مصاحبه گفت كه گروه تحريرالشام(يا همان جبهه النصره سابق)، هيچ خطري براي آمريكا ندارد.

نامه ملتمسانه اصلاحطلبان به جو بايدن
هرچه زودتر به برجام برگرد!
به گزارش فارس، اصلاحطلبان كه اكنون سازوكار انتخاباتي خود را با نام جبهه اصلاحات ايران راهاندازي كردهاند، در حال تدوين و تهيه نامهاي به جو بايدن، رئيسجمهور آمريكا هستند تا با بازگشت آمريكا به برجام اهداف انتخاباتي و سياسي خود را دنبال كنند.
در نامه اين نهاد اجماعساز اصلاحطلبان تصريح شده است: شما (جو بايدن) بهعنوان معاون رئيسجمهور اوباما امضاكنندگان اين توافقنامه و متعهد به آن شناخته شدهايد و امروز بسياري از چهرههايي كه در شكلگيري برجام مؤثر بودهاند را در سيستم همكاران خود داريد.
در پايان اين نامه تأكيد شده است: اكنون مطابق حقوق ملي و انساني خود از شما ميخواهيم كه هرچه زودتر به برجام برگرديد تا اين دستاورد گرانقدر مفاهمه راه را براي رويكرد سازنده بر مبناي عدالت و صلح در جهان هموار كند.

|